Φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα

5 Φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα

Τα φυτά είναι πανέμορφα, είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε σπίτι και σε κάθε κήπο. Ωστόσο, η τόση μεγάλη ποικιλία τους, μας κάνει μερικές φορές να μην ξέρουμε πως να φροντίσουμε αυτά που έχουμε. Υπάρχουν κάποια φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα, υπάρχουν κάποια άλλα που χρειάζονται αρκετό νερό. Επίσης, κάποια λουλούδια ευδοκιμούν στον ήλιο, ενώ άλλα απαιτούν σκιά. Οι τόσο διαφορετικές συνθήκες που αναπτύσσονται σωστά λοιπόν, απαιτούν και γνώσεις σχετικά με τον χειρισμό τους. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα.

5 Φυτά που δε θέλουν πολύ νερό

1. Γιούκα

Γιούκα φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα

Το Γιούκα, είναι ένα από τα φυτά που θέλει λίγο νερό. Για την ακρίβεια, το πιο ιδανικό είναι να το ποτίζετε περίπου μια φορά την εβδομάδα και χωρίς ιδιαίτερα πολύ νερό. Είναι ένα φυτό, που γενικότερα αγαπάει τη ζέστη, και δεν ευδοκιμεί σε συνθήκες πολύ κρύου, ούτε πολύ νερού. Συνεπώς, είναι καλό να το έχετε σε ένα ηλιόλουστο μέρος, χωρίς πολύ πότισμα.

Δείτε επίσης: 6 Φυτά που αντέχουν στην ζέστη για το μπαλκόνι σου!

2. Βουκαμβίλια

Βουκαμβίλια λουλούδια χωρίς πολύ νερό

Η Βουκαμβίλια, είναι και εκείνη ένα από τα φυτά που δεν απαιτεί πολύ πότισμα. Είναι επίσης ένα πολύ εντυπωσιακό αναρριχώμενο φυτό, με πανέμορφα λουλούδια το οποίο ευδοκιμεί το καλοκαίρι. Ειδικότερα την περίοδο του χειμώνα, δε θέλει σχεδόν καθόλου πότισμα. Το καλοκαίρι πάλι, το πότισμα που απαιτεί είναι περιορισμένο.

3. Λεβάντα

Λεβάντα φυτά που δε θέλουν πολύ πότισμα

Η Λεβάντα, είναι ένα πολύ αρωματικό φυτό το οποίο δε θέλει το πολύ νερό. Αναλυτικότερα, η λεβάντα θα χρειαστεί πότισμα περίπου μια φορά την εβδομάδα. Είναι ένα φυτό το οποίο είναι γενικότερα πολύ ανθεκτικό, καθώς αντέχει σχεδόν σε όλες τις συνθήκες που θα το βάλετε. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ευδοκιμεί περισσότερο στον ήλιο.

Δείτε επίσης: 8 Θεραπευτικά φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου!

4. Φασκόμηλο

Φασκόμηλο λουλούδια που δε θέλουν πολύ νερό

Ακόμη ένα φυτό που έχει μια θέση σε αυτή τη λίστα, είναι ακόμη ένα αρωματικό φυτό, το φασκόμηλο. Το φασκόμηλο, δε θέλει πολύ νερό. Το καλοκαίρι θα χρειαστεί λίγο περισσότερο πότισμα, από ότι τις υπόλοιπες εποχές. Το συγκεκριμένο φυτό, προτιμάει τον ήλιο αλλά παρόλα αυτά μπορεί να επιβιώσει σε πολλές συνθήκες. Παράλληλα, είναι και ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό φυτό με μοβ χρώματα που θα αναβαθμίσει το μπαλκόνι σας.

5. Κάκτος

Κάκτος φυτά που δε θέλουν πολύ πότισμα

Ο Κάκτος, είναι ίσως το πιο δημοφιλές φυτό το οποίο δεν απαιτεί πολύ πότισμα. Οι κάκτοι είναι ένα φυτό το οποίο το χειμώνα δε θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα, το φθινόπωρο πολύ αραιά και σε συνθήκες ζέστης και καλοκαιριού, απαιτούν περίπου 1 φορά την εβδομάδα πότισμα. Παράλληλα, είναι και ένα φυτό το οποίο τις περισσότερες φορές απαιτεί τον ήλιο για να αναπτυχθεί.

Αν λοιπόν, είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν τα φυτά, αλλά ξεχνούν συχνά να τα ποτίσουν τότε η παραπάνω λίστα είναι για εσάς. Τα παραπάνω πανέμορφα λουλούδια, δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και παράλληλα θα ομορφύνουν τον κήπο, ή το μπαλκόνι σας.