φυτά που αντέχουν στη ζέστη

9 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τον ήλιο!

Υπάρχουν κάποια φυτά που αντέχουν στη ζέστη και μπορούν να διακοσμήσουν το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο μας χωρίς να ανησυχούμε για το αν χαλάσουν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Ανακάλυψε τα όλα παρακάτω και διάλεξε αυτά που αγαπάς για να έχεις πανέμορφα λουλούδια πάντα κοντά σου, με αρκετή ανθεκτικότητα στον ήλιο και την ζέστη του καλοκαιριού.

9 Πανέμορφα φυτά που αντέχουν στη ζέστη!

 

Βερβένα – φυτά που αντέχουν στη ζέστη

Ένα πολύ όμορφο καλλωπιστικό φυτό που αγαπάει τις ζεστές θερμοκρασίες και τον ήλιο. Ανθίζει από την άνοιξη έως τα τέλη του φθινοπώρου. Χρειάζεται συχνό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες, 3-4 φορές την εβδομάδα και λιγότερο τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Πρόσεξε η γλάστρα να έχει καλή αποστράγγιση του νερού.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Συμβουλές για υγιή φυτά!

Γεράνι/Μολόχα

γεράνι

Το γεράνι ονομάζεται αλλιώς Μολόχα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Ανθίζει από την άνοιξη έως το φθινόπωρο συνέχεια χαρίζοντας πανέμορφα χρώματα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Αγαπάει τον ήλιο και χρειάζεται 2-3 φορές πότισμα το καλοκαίρι και λιγότερο τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Πετούνια – ανθεκτικά φυτά στη ζέστη

πετούνια

Ένα εντυπωσιακό και οικονομικό φυτό που όλοι αγαπάμε. Μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά ύψος, ενώ ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου συνεχόμενα. Είναι πολύ εύκολο φυτό, με συχνές ανάγκες σε νερό το καλοκαίρι, 3-4 φορές την εβδομάδα.

Μπορείς να δεις εδώ Καλλιέργησε μόνος σου καλοκαιρινά φρούτα!

Καλλιστήμονας

καλλιστήμονας φυτό

Όποιος έχει συναντήσει τον καλλιστήμονα σίγουρα του μένει στο μυαλό λόγω της μοναδικής του εμφάνισης. Διαθέτει εντυπωσιακά επιμήκη λουλούδια με κόκκινους στήμονες. Ανθίζει από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου. Δεν αντέχει το κρύο, ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στην ηλιακή έκθεση και τη ζέστη. Χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι, 2-3 φορές την εβδομάδα και καλή αποστράγγιση εδάφους.

Ηλίανθος/Ηλιοτρόπια – φυτά που αντέχουν στη ζέστη

ηλίανθος-ηλιοτρόπιο

Ο ηλίανθος ή αλλιώς ηλιοτρόπιο είναι ένα φυτό συνυφασμένο με τον ήλιο, εξού και το όνομα του. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη ζέστη, ενώ το καλοκαίρι είναι η εποχή που ανθίζει. Για να το φυτέψεις σε γλάστρες, υπάρχουν πιο μικρές ποικιλίες ιδανικές για αυτό το σκοπό. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κανονικό μεγάλο μέγεθος για μεγάλες ζαρντινιέρες και κήπους. Τον ποτίζεις 2-3 φορές την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και λιγότερο τους υπόλοιπους μήνες.

Μπορείς να δεις ακόμα 6 Φυτά που θα απωθήσουν τα κουνούπια!

Τριανταφυλλιά

τριανταφυλλιές

Η τριανταφυλλιά είναι πολύ ανθεκτική στη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται συχνό πότισμα και καλή αποστράγγιση. Αγαπάει τον ήλιο και καλό είναι να την κλαδεύεις συχνά για να ξαναδίνει όμορφα άνθη συνέχεια, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μαργαρίτα – ανθεκτικά φυτά στη ζέστη

μαργαρίτα

Αυτό το όμορφο φυτό, αντέχει τη ζέστη και αγαπάει τις ηλιόλουστες θέσεις. Ξεκινάει να ανθίζει την άνοιξη και συνεχίζει ως το φθινόπωρο. Χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι, 3-4 φορές την εβδομάδα και λιγότερο τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Tips δροσιάς για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Μπουκαμβίλια

μπουκαμβίλια

Αυτό το εντυπωσιακό φυτό αγαπάει την ηλιόλουστη θέση και χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι. Για περισσότερη αντοχή, πρόσθεσε το χώμα λίπασμα 1 φορά τον μήνα και προστάτεψε την τους πολύ κρύους μήνες του χειμώνα.

Ιβίσκος  φυτά που αντέχουν στη ζέστη

ιβίσκος φυτό

Ο ιβίσκος είναι ένα πανέμορφο φυτό που ευδοκιμεί πολύ στη χώρα μας. Αγαπάει τον ήλιο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στη ζέστη. Από την άλλη δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο κρύο, οπότε τους μήνες του χειμώνα πρέπει να το προφυλάσσεις. Χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι και λιγότερο τους άλλους μήνες. Για περισσότερα άνθη μπορείς να βάλεις λίπασμα στο χώμα μια φορά τον μήνα.

Μπορείς να δεις εδώ Πως να ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές!

Αυτά τα εννιά είναι τα σημαντικότερα φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Επίλεξε αυτά που προτιμάς και χάρισε χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου.