ντομάτες κήπος καλλιεργήσεις καλοκαίρι

Τι να καλλιεργήσεις στον κήπο σου το καλοκαίρι

Αν έχεις σπίτι με κήπο και αγαπάς την κηπουρική τότε σίγουρα σκέφτεσαι τι μπορείς να καλλιεργήσεις το καλοκαίρι. Και μπορεί το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες να μην επιτρέπουν να φυτέψεις πολλά πράγματα αλλά και πάλι έχεις επιλογές. Με μια ευρεία γκάμα λαχανικών, μπορείς να καλλιεργήσεις ότι σου αρέσει αυτή την εποχή.

Αν θέλεις έναν περιποιημένο κήπο τότε δε θα πρέπει να τον παρατήσεις το καλοκαίρι, ακόμα κι αν έχει ζέστη. Έτσι, θα απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου αργότερα μέσα στο χρόνο. Δες λοιπόν τι μπορείς να καλλιεργήσεις στον κήπο σου το καλοκαίρι!

5 Λαχανικά που μπορείς να καλλιεργήσεις το καλοκαίρι!

Ντομάτες

ντομάτες κήπος καλλιεργήσεις καλοκαίρι

Όλοι αγαπάμε τις ντομάτες και τις χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας. Γιατί λοιπόν να μην έχουμε φρέσκιες ντομάτες από τον κήπο μας; Νωρίς το καλοκαίρι λοιπόν και πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες, δηλαδή τον Ιούνιο, φρόντισε να καλλιεργήσεις τις ντομάτες σου. Και μπορεί οι ντομάτες να καλλιεργούνται συνήθως την άνοιξη αλλά και η αρχή του καλοκαιριού δεν είναι αργά αν θέλεις να απολαύσεις φρέσκιες ντομάτες στην αρχή του φθινοπώρου.

Δες επίσης: Καλοκαιρινά φυτά για τον κήπο ανθεκτικά στη ζέστη

Αγγούρια

αγγούρια καλλιεργήσεις καλοκαίρι

Το αγγουράκι είναι ένα ακόμα αγαπημένο λαχανικό που μπορείς να φυτέψεις στον κήπο σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείς να φυτέψεις τους σπόρους απευθείας στο χώμα τον Ιούνιο. Σημαντικό είναι να κρατήσεις αποστάσεις μεταξύ των φυτεύσεων για να υπάρχει χώρος να αναπτυχθούν τα αγγούρια.

Δες επίσης: 6 Λουλούδια τεσσάρων εποχών!

Πιπεριές

πράσινες πιπεριές

Οι πιπεριές είναι ένα λαχανικό που τρώμε με διάφορους τρόπους και σε διάφορα φαγητά. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις νόστιμες πιπεριές που θα δώσουν πιο έντονη γεύση στα φαγητά σου πρέπει να τις φυτεύσεις στον κήπο σου. Και μιας που η πιπεριά αγαπά τη ζέστη, φρόντισε να την καλλιεργήσεις στην αρχή του καλοκαιριού αν δεν το έχεις κάνει νωρίτερα και πριν πιάσουν οι έντονες ζέστες και ο καύσωνας.

Δες επίσης: Τα 5 Πανέμορφα δέντρα για σκιά στον κήπο

 Λάχανο

λάχανο

Το λάχανο είναι λαχανικό με υψηλή διατροφική αξία που δε λείπει από τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες σαλάτες μας. Γιατί λοιπόν να μην καλλιεργήσεις τα δικά σου λάχανα στο κήπο σου; Ειδικά αν μένεις σε ορεινή περιοχή μπορείς να ξεκινήσεις να καλλιεργείς λάχανο προς το τέλος του καλοκαιριού, όταν η θερμοκρασία σιγά- σιγά θα πέφτει.

Δες επίσης: 5 Μυρωδικά που μπορείς να φυτέψεις στο σπίτι

Κουνουπίδι

κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό σχετικά εύκολο στην καλλιέργεια του, γι’ αυτό και πολλοί το προτιμούν. Μπορείς να ξεκινήσεις να το καλλιεργείς από τον Αύγουστο. Αν δεν έχεις άλλο χώρο στον κήπο μπορείς ακόμα να το φυτέψεις και σε γλάστρα, αρκεί να την τοποθετήσεις σε ένα φωτεινό σημείο!