φρέσκο θυμάρι

5 Μυρωδικά που μπορείς να φυτέψεις στο σπίτι

Αυτό που απογειώνει τη μαγειρική σίγουρα είναι τα μυρωδικά, τα οποία δίνουν άρωμα στα φαγητά σου. Και εννοείται ότι τα φρέσκα μυρωδικά είναι πάντα μια καλύτερη επιλογή. Αντί λοιπόν να τα αγοράζεις συσκευασμένα ή αποξηραμένα, μπορείς να καλλιεργήσεις φρέσκα μυρωδικά στο σπίτι σου και να τα έχεις στη διάθεση σου ανά πάσα στιγμή!

Τα μυρωδικά είναι μια τέλεια ιδέα τόσο για τα φαγητά όσο και για τη διακόσμηση του χώρου σου και ειδικά της κουζίνας! Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι το άρωμα που θα δώσουν στο χώρο είναι μοναδικό! Ανακάλυψε λοιπόν 5 μυρωδικά που μπορείς να φυτέψεις στο σπίτι σου!

5 Χρήσιμα μυρωδικά που μπορείς να φυτέψεις μόνος σου!

 

1. Βασιλικός

γλάστρα βασιλικό

Ο βασιλικός είναι ένα ιδανικό μυρωδικό που χρησιμοποιείται σε πλήθος συνταγών δίνοντας μια φρεσκάδα! Για να τον έχεις διαθέσιμο οποτεδήποτε στην κουζίνα σου και να τον χρησιμοποιείς στη φρέσκια εκδοχή του μπορείς εύκολα να τον καλλιεργήσεις σε μια γλάστρα. Τοποθέτησε τη γλάστρα σε ένα φωτεινό σημείο που ωστόσο δε θα τη βλέπει απευθείας ο ήλιος. Ακόμα, φρόντισε ώστε να είναι μακριά από ρεύματα αέρα και μην το παρακάνεις με το πότισμα ώστε να μην κιτρινίσουν τα φύλλα του βασιλικού.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να ομορφύνεις τους τοίχους της κουζίνας!

2. Ρίγανη

ρίγανη

Το άρωμα της ρίγανης είναι αξεπέραστο γι’ αυτό και συνηθίζεται τόσο πολύ ειδικά στη μεσογειακή κουζίνα. Για να την φυτέψεις στο σπίτι σου φρόντισε να διαλέξεις μια γλάστρα με καλή αποστράγγιση ώστε να μη μένει το νερό. Δε χρειάζεται πολύ συχνό πότισμα και γενικά διατηρείται αρκετά εύκολα. Αν θέλεις μπορείς να αποξηράνεις την φρέσκια ρίγανη αντί να την αγοράζεις έτοιμη.

Δες επίσης: Πως θα φτιάξεις έναν μικρό κήπο με φυτά στην κουζίνα σου!

3. Θυμάρι

φρέσκο θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα ακόμα μυρωδικό που χρησιμοποιούμε ευρύτατα για να νοστιμεύσουμε τις συνταγές μας. Ευτυχώς μπορείς εύκολα να το φυτέψεις και στο σπίτι σου σε μια γλάστρα και να το χρησιμοποιείς όποτε το χρειάζεσαι. Το θυμάρι χρειάζεται αρκετό φως αλλά λίγο νερό. Βάλε τη γλάστρα με το θυμάρι σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο σπίτι σου και δε θα δυσκολευτείς να το διατηρήσεις!

Δες επίσης: 6 Φυτά εσωτερικού χώρου τέλεια για την κουζίνα!

4. Σχοινόπρασο

γλάστρα σχοινόπρασο

Το σχοινόπρασο, γνωστό και ως chives, είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται σε πληθώρα παρασκευών. Για να μη δυσκολευτείς να το βρεις στο εμπόριο μπορείς να το καλλιεργήσεις στο σπίτι σου! Χρειάζεται γόνιμο έδαφος που να αποστραγγίζει καλά και έχει μέτριες ανάγκες σε πότισμα.

Δες επίσης: 5 Βότανα που μπορείς να φυτέψεις σε γλάστρα!

5. Μαϊντανός

γλαστράκια μαϊντανός μυρωδικά

Ο μαϊντανός είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος ειδικά στην ελληνική κουζίνα! Αξίζει λοιπόν να έχεις ένα γλαστράκι με μαϊντανό στο σπίτι σου. Εξάλλου, θα μυρίζει όμορφα όλος ο χώρος! Ο μαϊντανός χρειάζεται χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και συχνό πότισμα αλλά από λίγο.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!