ροζ λουλούδι λουλούδια φθινοπώρου

Λουλούδια του φθινοπώρου για τον κήπο σου

Σίγουρα όταν σκεφτόμαστε λουλούδια το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στην άνοιξη ή το καλοκαίρι. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι τις άλλες εποχές δεν υπάρχουν όμορφα λουλούδια. Αντίθετα, το φθινόπωρο μπορεί τα φύλλα να πέφτουν και η ανθοφορία κάποιων φυτών να σταματά, ωστόσο υπάρχουν άλλα που ξεκινούν ή συνεχίζουν την ανθοφορία τους αυτή την εποχή, δίνοντάς της χρώμα και άρωμα. Θέλεις λοιπόν να δεις μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια του φθινοπώρου που μπορούν να ομορφύνουν τον κήπο σου;

Έχεις αυλή στο σπίτι σου και δε θέλεις να τη δεις να μαραζώνει τώρα που ήρθε το φθινόπωρο; Αυτό είναι κάτι εύκολο, αρκεί να διαλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για αυτόν τον καιρό. Ανακάλυψε λοιπόν μερικά λουλούδια του φθινοπώρου για τον κήπο σου!

5 Λουλούδια ιδανικά για φθινοπωρινό κήπο!

Χρυσάνθεμο

κίτρινο χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο είναι ένα από τα αγαπημένα φθινοπωρινά λουλούδια. Το άνθος του μοιάζει λίγο με μαργαρίτα και θα το βρεις σε πολλά και όμορφα χρώματα, όπως ροζ, κίτρινο και πορτοκαλί. Τα πιο πολλά λουλούδια του βγαίνουν τον Οκτώβριο. Μπορείς να το φυτέψεις τόσο στον κήπο όσο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι σου. Προτίμησε φωτεινά σημεία καθώς αγαπάει το φως, αλλά προστατευμένα από ρεύματα αέρα. Επίσης, το χρυσάνθεμο αγαπά το νερό επομένως αυτή την εποχή φρόντισε να το ποτίζεις περίπου 2 φορές την εβδομάδα.

Δες επίσης: Ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

Κατιφές- Λουλούδια του φθινοπώρου

κατιφές λουλούδια φθινοπώρου

Ο κατιφές είναι ένα λουλούδι που και μόνο λόγω χρώματος παραπέμπει σε φθινόπωρο! Τα κίτρινα ή πορτοκαλί του άνθη είναι πραγματικά εντυπωσιακά! Θέλει φωτεινές θέσεις στον κήπο αλλά δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις ως προς το πότισμα. Ένας ακόμα λόγος να τον φυτέψεις στον κήπο σου το φθινόπωρο είναι ότι προστατεύει τα φυτά και ειδικά τα λαχανικά από μικροοργανισμούς του εδάφους καθώς και από κάποια παράσιτα.

Δες επίσης: Όμορφα λουλούδια για γλάστρα στο μπαλκόνι

Αστράκι

αστράκι

Το αστράκι είναι ένα ακόμα εντυπωσιακό φθινοπωρινό λουλούδι με άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες. Θα το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, ροζ, μωβ και σκούρο κόκκινο. Αν διαλέξεις μια ψηλή ποικιλία από αστράκι και το φροντίσεις σωστά ώστε να έχει μεγάλη ανθοφορία θα μπορείς να διακοσμήσεις με αυτό τα βάζα του σπιτιού σου, μέσα στα οποία θα δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνεις στη φροντίδα του κήπου σου

Κυκλάμινο- Λουλούδια του φθινοπώρου

ροζ κυκλάμινο

Από τα μέσα του φθινοπώρου και μετά μπορείς να απολαύσεις στον κήπο σου και το υπέροχο κυκλάμινο! Το κυκλάμινο θέλει δροσιά και σκιά για να αναπτυχθεί αλλά και συχνό πότισμα σε μικρές ποσότητες. Τα χρώματα του είναι εντυπωσιακά για την εποχή σε φουξ, μωβ, κόκκινο και λευκό χρώμα. Φύτεψε το αν θέλεις να δεις τον κήπο σου να παίρνει χρώμα και ζωντάνια.

Δες επίσης: Φυσικά λιπάσματα από υλικά που έχουμε σπίτι μας!

Ιβίσκος

κόκκινος ιβίσκος λουλούδια φθινοπώρου

Ο ιβίσκος είναι ένας θάμνος με εντυπωσιακά και μεγάλα λουλούδια που προτιμάται ιδιαίτερα το φθινόπωρο. Η ανθοφορία του ξεκινά το καλοκαίρι αλλά κρατάει μέχρι και το φθινόπωρο, ειδικά στις θερμές περιοχές. Μπορεί τα άνθη του να πέφτουν γρήγορα αλλά ανανεώνονται συχνά.