ανθεκτικά λουλούδια

6 Λουλούδια τεσσάρων εποχών!

Υπάρχουν λουλούδια τεσσάρων εποχών; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Αν και το κάθε λουλούδι ανθίζει συγκεκριμένους μήνες, υπάρχουν μερικά είδη που είναι ανθεκτικά τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι, αντέχουν σχεδόν όλο το χρόνο άρα θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε τεσσάρων εποχών.

Εάν θες να μάθεις ποια είναι αυτά τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω 6 ανθεκτικά λουλούδια που αξίζει να καλλιεργήσεις και στο δικό σου σπίτι!

6 Ανθεκτικά λουλούδια που ανθίζουν όλο τον χρόνο!

 

1. Αγγελονία – ανθεκτικά φυτά!

αγγελονία

Η αγγελονία είναι ένα πανέμορφο πολυετές φυτό με εντυπωσιακά μπλε άνθη. Απαιτεί να βρίσκεται σε ηλιόλουστο μέρος καθώς έτσι ανθίζει όλο το χρόνο. Καλλιεργείται σε γλάστρες και μπορείς να το έχεις και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό σου χώρο!

Δες επίσης: 7 Λουλούδια-θάμνοι για να ομορφύνεις την αυλή σου!

2. Βίγκα ή Δαφνούλα – λουλούδια τεσσάρων εποχών!

ανθεκτικά λουλούδια

Ένα λουλούδι που θα χαρίζει χρώμα στο σπίτι σου όλο το χρόνο είναι η Βίγκα, Βίνκα ή αλλιώς Δαφνούλα. Δε χρειάζεται πολλή περιποίηση και έτσι μπορείς να δώσεις πανεύκολα χρώμα στον κήπο σου, σε γλάστρες δαπέδου ή και σε κρεμαστές γλάστρες όπου δείχνει ιδιαίτερη εντυπωσιακή.

Δες επίσης: 5 Όμορφα λουλούδια για ένα χρωματιστό μπαλκόνι!

3. Γιασεμί ρυχόσπερμο για τέλειο decor στο κήπο!

γιασεμί ρυγχόσπερμοΈνα πολύ ανθεκτικό λουλούδι τεσσάρων εποχών που μυρίζει και υπέροχα είναι το γιασεμί ρυχόσπερμο. Έχει τεράστια καλλωπιστική αξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του εξωτερικού σου χώρου με πολλούς τρόπους: σε γλάστρες, σε περίφραξη, ως αναρριχόμενο φυτό ή στις κουπαστές από σκάλες ή μπαλκόνια!

Δες επίσης: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με λουλούδια!

4. Γεράνια – λουλούδια τεσσάρων εποχών!

γεράνια

Τα γεράνια αναπτύσσονται εύκολα και θα ανθίσουν για αρκετούς μήνες αρκεί να τα καλλιεργήσεις σε πλήρη ηλιοφάνεια ή μερική σκιά. Είναι τέλεια επιλογή για να διακοσμήσεις τα μπαλκόνια του σπιτιού!

Δες επίσης: 9 Μοναδικές λύσεις για να προσθέσεις λουλούδια στο μπαλκόνι σου!

5. Κατιφές – ετήσιο φυτό!

κατιφές

Ένα πανέμορφο φυτό είναι και ο κατιφές. Γενικά οι κατιφέδες ευδοκιμούν σε πλήρη ηλιοφάνεια, είναι όμως ιδιαίτερα προσαρμοστικά λουλούδια και μπορούν να αντέξουν και σε ημισκιερές θέσεις. Ανθίζουν από τις αρχές του καλοκαιριού έως και το φθινόπωρο!

Δες επίσης: 5 Όμορφα αναρριχώμενα λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι σου!

6. Πανσέδες – φυτά τεσσάρων εποχών!

λουλούδι πανσές

Δες επίσης: 10 Λουλούδια που αντέχουν το κρύο του Χειμώνα!

Τεσσάρων εποχών λουλούδι είναι και ο πανσές. Η καλύτερη εποχή για τον πανσέ είναι η άνοιξη, ξεκινά να ανθίζει όμως από τέλη χειμώνα έως μέσα καλοκαιριού. Είναι ιδανικό για να στολίσεις το κήπο σε μικρά παρτέρια ή γλάστρες στην είσοδο του σπιτιού εξωτερικά. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με πανέμορφα χρώματα που θα σου φτιάχνουν τη διάθεση!