φυσικά λιπάσματα για τα φυτά σου

Φυσικά λιπάσματα από υλικά που έχουμε σπίτι μας!

Η κηπουρική είναι ένα χόμπι που προσελκύει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές! Όχι μόνο κάνεις τον κήπο σου πιο όμορφο, αλλά έχεις και μια δραστηριότητα να γεμίζεις τη μέρα σου! Για αυτό, για κάποιους ανθρώπους ο κήπος είναι το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού τους! Τι χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τα φυτά τους; Η απάντηση είναι τα φυσικά λιπάσματα! Αυτό συμβαίνει καθώς συμπεριλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ σε αντίθεση με αυτά του εμπορίου, δεν περιέχουν χημικά! Ακόμα, το πιο σημαντικό είναι ότι τα φυσικά λιπάσματα, προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία του εδάφους και των φυτών σου!

Αν σου αρέσει η κηπουρική τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, καθώς και σε εμάς αρέσει και για αυτό σου προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για τα φυτά σου. Για παράδειγμα, στο παρακάτω άρθρο θα μάθεις ποια είναι τα καλύτερα φυσικά λιπάσματα για τα φυτά σου! Ανακάλυψε μερικά φυσικά λιπάσματα από υλικά που έχουμε σπίτι μας!

Φυσικά λιπάσματα για τα φυτά σου!

Κουκούτσια  – φυσικά λιπάσματα

βερίκοκα με κουκούτσια - φυσικά λιπάσματα

Τα κουκούτσια των φρούτων σου είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σαν φυτικά λιπάσματα καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φώσφορο, ή μαγνήσιο, ανάλογα με το είδος του φρούτου! Ιδίως τα κουκούτσια από βερίκοκα και τα κεράσια που περιέχουν αρκετές θρεπτικές ουσίες για το έδαφος!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που τα φυτά σου πεθαίνουν!

Ληγμένο γάλαληγμένο γάλα

Τα ένζυμα που περιέχει το ληγμένο γάλα και το γιαούρτι είναι μία καλή λύση που μπορεί να βοηθήσει τα φυτά σου! Συγκεκριμένα, αν το αφήσεις σε ένα κλειστό δοχείο αραιωμένο με νερό, μπορείς να ποτίζεις τα φυτά σου με αυτό για αρκετές μέρες! Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των φυτών!

Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνεις στη φροντίδα του κήπου!

Κατακάθι καφέ καφές - φυσικά λιπάσματα

Άλλο ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα στο σπίτι σου, είναι το κατακάθι του καφέ σου! Αραίωσε το κατακάθι του ελληνικού με νερό και πότιζε τον κήπο σου. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και καμμένο καφέ espresso. Αυτό το φυσικό υλικό, περιέχει άζωτο και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθά στην ανάπτυξη και ενισχύει τη φροντίδα των φυτών!

Δες επίσης: 5 Φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα

Φλούδα μπανάναςφλούδα μπανάνας - φυσικά λιπάσματα

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, και έχει παραπάνω από μία χρήσεις. Εξαιτίας του καλίου που περιέχει, θρέφει το έδαφος, και βοηθάει στην καλλιέργεια των φυτών. Για αυτό μπορείς να αφήνεις τη φλούδα από τη μπανάνα σου αποσυντεθεί στο έδαφος για να απελευθερώσει όλες της τις βιταμίνες!

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα απωθήσουν τα κουνούπια!

Τσόφλια αυγούτσόφλια αυγών

Τέλος, ένα φυσικό λίπασμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την καλή υγεία των φυτών σου είναι τα τσόφλια των αυγών! Καθάρισε καλά τα τσόφλια σου πριν τα αφήσεις στον κήπο και σπάσε τα αν θέλεις σε μικρότερα κομμάτια, για να ενσωματωθούν καλύτερα στο έδαφος!