γατες σπιτακι

5 Τρόποι να κάνεις το σπίτι σου ιδανικό για την γάτα σου!

Οι γάτες είναι εξαιρετική συντροφιά και η άφιξη ενός νέου κατοικιδίου είναι φυσικό να μας δημιουργεί ενθουσιασμό. Παρόλα αυτά, είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί υπεύθυνα και πρέπει γνωρίζεις τι χρειάζεται προκειμένου η γάτα σου κι εσύ να νιώθετε όμορφα στο σπίτι.

Ετοίμασε ένα φιλικό σπίτι για τη γάτα σου

Δημιούργησε ψηλά σημεία

γατα ραφιαγατα ραφι παραθυρο

Η αναρρίχηση είναι έμφυτη στη φύση της γάτας. Είναι ένας τρόπος να επιβλέπει την περιοχή της και να νιώθει ασφαλής και χαρούμενη. Η πρώτη επιλογή που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στο σπίτι σου είναι το γατόδεντρο. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ψηλά σημεία στο σπίτι τοποθετώντας ράφια με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσεις ένα είδος “σκάλας”. Έτσι θα μπορεί να σκαρφαλώνει όσο ψηλά θέλει. Μπορείς ακόμα και να προμηθευτείς cat perches τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα για να μπορεί να ξύνει τα νύχια της ή έχουν μαλακή επένδυση για να είναι πιο χουχουλιάρικα.

Δες ακόμα: Τρόποι να εντάξεις στην διακόσμηση τα αντικείμενα των κατοικίδιων

Προστάτευσε τα έπιπλα σουπροστατευτικο καναπε γκρι γαταδιαφανο προστατευτικο καναπε γαταπροστατευτικο πολυθρονας γατα

Είναι απολύτως αναμενόμενο για την γατούλα να ξύνει τα νύχια της στους καναπέδες και τις καρέκλες, καθώς έτσι οριοθετεί τον χώρο της. Όμως το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς καταστροφικό για τα έπιπλα μας. Η λύση είναι να παρέχεις αρκετούς στύλους και σημεία στα οποία θα μπορεί να ακονίζει τα νύχια χωρίς να καταστρέφει. Δείξε της αυτά τα σημεία και όταν τα χρησιμοποιεί, επιβράβευσε την. Θα μάθει που επιτρέπεται να ξύνει και που όχι σύντομα, όμως αν δυσκολεύεται μπορείς να ψεκάσεις λίγο catnip στα σημεία που θες για να την προσελκύσεις. Υπάρχουν επίσης προστατευτικά καναπέδων ειδικά φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό!

Δες ακόμα: 7 κακές συνήθειες της γάτας και πως εξαφανίζονται! 

Πρόσφερε κρυψώνες

γατα μπλε σπιτακι γατες σπιτακι γατες καφε σπιτακι

Στις γάτες αρέσει να κρύβονται. Πολλές φορές προτιμούν να παραμένουν στο ίδιο δωμάτιο με εσένα αλλά να παρακολουθούν τον χώρο κουρνιασμένες κάπου βολικά. Ενα μέρος για να κρύβεται την βοηθάει να νιώθει ασφαλής και μειώνει το στρες όταν έχεις επισκέπτες που δεν γνωρίζει. Μπορείς να προμηθευτείς ειδικά σπιτάκια από όλα τα petshop ή μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ένα!

Δες ακόμα: 5 πανέυκολες κατασκευές DYI για γάτες!

Μάθε ποια φυτά είναι τοξικά

ροζ κυκλαμιναλευκα κρινακιαροζ αζαλεες

Όπως είναι φυσικό, οι γάτες είναι περίεργες και θέλουν να δοκιμάζουν σχεδόν τα πάντα. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις όμως είναι πως ορισμένα φυτά, όπως το κυκλάμινο, οι αζαλέες, οι τουλίπες και τα κρινάκια είναι επικίνδυνα για αυτές! Αν η γάτα σου μασουλάει τα φυτά, απομάκρυνε εκείνα που είναι επικίνδυνα από τα μέρη που φτάνει και πρόσφερε της άλλες επιλογές όπως το γατόχορτο (catnip) ή το γνωστό γρασίδι για γάτες που υπάρχει στα petshop.

Δες ακόμα: Κάνε ασφαλές το μπαλκόνι για τα κατοικίδια!

Φύλαξε τα καθαριστικά χώρου σου

καθαριστικα σπιτιου

Τα καθαριστικά χώρου είναι προφανώς τοξικά για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, τα κατοικίδια αγνοούν τον κίνδυνο και είναι στην ευθύνη μας να φροντίσουμε να μην συμβούν ατυχήματα. Ακόμα και αν μια συσκευασία φαίνεται να είναι κλειστή, το περιεχόμενο της μπορεί να έχει τρέξει κατά λάθος στο πάτωμα ή να υπάρχουν υπολείμματα του προϊόντος στο εξωτερικό της συσκευασίας από τα χέρια σου όταν το χρησιμοποίησες. Το ζώο είναι πιθανό να εισπνεύσει ή να πατήσει τα υπολείμματα αυτά και μετά να γλειφτεί, καταναλώνοντας έτσι το χημικό. Είναι λοιπόν σημαντικό, να κρατάς τα επικίνδυνα αντικείμενα σε ένα ντουλάπι για να προλάβεις δυσάρεστες επισκέψεις στον κτηνίατρο!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!