φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου

5 Φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου!

Εάν έχεις κήπο στο σπίτι σου, τότε κατά πάσα πιθανότητα, θα σου αρέσει να έχεις και πολλά φυτά. Αφενός, τα φυτά εξωτερικού χώρου εκτός από τα οφέλη τους, είναι και πολύ όμορφα διακοσμητικά στοιχεία. Αφετέρου, πρέπει να γνωρίσεις ποια φυτά μπορείς να φυτέψεις στον κήπο σου και ποια καλό θα ήταν να αποφύγεις. Για αυτό, διάβασε, παρακάτω, για τα 5 φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου!

Ποια φυτά δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου;

 

1. Φυτό Γλυσίνα

φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου

Η Γλυσίνα είναι ένα αναρριχόμενο φυτό και παρόλο που είναι ένα πραγματικά πανέμορφο δέντρο με αμέτρητα λουλούδια, καλό θα ήταν να αποφύγεις να το φυτέψεις στον κήπο σου. Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύσσεται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 μέτρα. Επίσης, δημιουργεί πολύ δυνατές ρίζες. Αυτό σημαίνει ότι θα πιάσει πάρα πολύ χώρο στον κήπο σου και ακόμα χειρότερα, μπορεί να σου καταστρέψει ακόμα και τους τοίχους του σπιτιού σου από τις σκληρές ρίζες.

Δες επίσης: Φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

2. Φυτό Kudzu

φυτά ακατάλληλα για κήπο

Το φυτό Kudzu προέρχεται από την Ασία και θεωρείται αναρριχόμενο φυτό. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η πολύ γρήγορη ανάπτυξη του. Επιπλέον, μεγαλώνει τόσο πολύ που μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κήπου σου και συνεπώς, να καταστρέψει και άλλα φυτά.

Δες επίσης: Καλοκαιρινά φυτά για τον κήπο ανθεκτικά στη ζέστη

3. Κισσός

φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο

Ο Κισσός μπορεί να είναι ένα όμορφο φυτό και μια καλή λύση για να καλύψεις το έδαφος, φράχτες, πέργκολες ή τοίχους, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να γίνει και πολύ ανεπιθύμητος. Η εξήγηση είναι ότι αναπτύσσεται τόσο επιθετικά  που μπορεί να καλύψει μέχρι και πολύ μεγάλα δέντρα, όπως οι καρυδιές. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από αυτό στη συνέχεια, διότι οι ρίζες του ακουμπάνε άλλα δέντρα και επιπλέον, σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει ψεκασμός.

Δες επίσης: Φυτά και δέντρα που δεν καίγονται εύκολα για τον κήπο!

4. Σάλπιγγα των Αγγέλων

σάλπιγγα των αγγέλων για κήπο

Δες επίσης: 7 Μυρωδικά φυτά για τον κήπο σου!

Το συγκεκριμένο φυτό, πράγματι, είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό. Όμως, θεωρείται πως είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο. Περιέχει την τοξίνη σκοπαλαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ναυτία και διάρροια, ενώ σε μεγαλύτερες δόσεις, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε βλάβη στα μάτια, στον εγκέφαλο, στην καρδιά ή σε κώμα. Συνεπώς, καλύτερα να μην το φυτέψεις στον κήπο σου!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!