Home Σπίτι Πως να μετατρέψεις το σπίτι σου σε smart home!
έξυπνος φωτισμός

Πως να μετατρέψεις το σπίτι σου σε smart home!

by Dimitra

Το να μετατρέψεις τον χώρο διαβίωσης σου σε smart home δεν πρόκειται απλά για μια τεχνολογική αναβάθμιση. Ένα smart home θα βελτιώσει τη ποιότητα ζωής σου και θα σου παρέχει άνεση, ευκολία και ασφάλεια σε πολλά επίπεδα. Με φωνητικές εντολές ή ελάχιστα πατήματα στο κινητό σου μπορείς να ρυθμίσεις τον φωτισμό στο σπίτι σου, τη θερμοκρασία του χώρου, να κλειδώσεις τις πόρτες, ή να βάλεις ηλεκτρική σκούπα στον αυτόματο.

Όλα αυτά πριν λίγα χρόνια θα μας θύμιζαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, πλέον όμως βρίσκονται στο σήμερα και είναι πανεύκολο να μπουν σε κάθε σπίτι. Η αυτοματοποίηση αυξάνει την αξία ενός σπιτιού, το κάνει πιο μοντέρνο και λειτουργικό ενώ σου σώζει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορείς να ενσωματώσεις gadgets και smart συστήματα στη διακόσμηση του σπιτιού σου, δημιουργώντας έναν χώρο που συνδυάζει αισθητική και καινοτομία!

5 Έξυπνες συσκευές που χρειάζεται ένα smart home

1. Έξυπνοι βοηθοί και φωνητικός έλεγχος

amazon's echo

Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις ένα smart home είναι να βάλεις smart assistants, δηλαδή έξυπνους βοηθούς. Οι βοηθοί αυτοί θα κάνουν το σπίτι σου πιο διαδραστικό, και έτσι μπορείς να βάλεις μουσική, να βρεις μια συνταγή ή να ρυθμίσεις τα φώτα μόνο με μια φωνητική εντολή. Οι πιο δημοφιλές επιλογές είναι η Siri, η Alexa και η Google Home. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου, και μια συσκευή smart hub!

Πέρα από αυτά που ήδη αναφέραμε, ο έξυπνος βοηθός μπορεί να σου βάζει υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια, να βάζει χρονόμετρο, να πάρει τηλέφωνο, να σου κάνει ζωντανή μετάφραση, να σου διαβάζει άρθρα και ειδήσεις, ή ακόμα και τα μηνύματα στο κινητό σου!

Δες επίσης: 8 Απλές ιδέες για να βελτιώσεις το σπίτι σου!

2. Έξυπνος φωτισμός για ένα smart home

έξυπνος φωτισμός

Ο έξυπνος φωτισμός θα σου προσφέρει την δυνατότητα να προσαρμόζεις το χρώμα και την ένταση στα φώτα του σπιτιού ανάλογα με τη διάθεση σου ή την περίσταση. Άλλα φώτα θέλεις όταν έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι για δείπνο και άλλα φώτα χρειάζεσαι όταν θες να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Επειδή όμως δε μπορούμε να έχουμε διαφορετικό φως για κάθε περίσταση, ο έξυπνος φωτισμός θα σου λύσει τα χέρια. Επιπλέον, είναι και λίγο σαν παιχνίδι να αλλάζεις τα φώτα, να βάζεις χρωματιστά και να δημιουργείς διαφορετικές ατμόσφαιρες στον ίδιο σου τον χώρο!

Σου προτείνουμε τους λαμπτήρες Philips ως μια οικονομική και ποιοτική λύση!

Δες επίσης: Τα 4 Ιδανικά σημεία για κρυφό φωτισμό στο σπίτι σου

3. Έξυπνη τεχνολογία κλιματισμού και θέρμανσης

έξυπνος θερμοστάτης

Η ενσωμάτωση έξυπνων θερμοστατών όπως το Nest ή το Ecobee επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας στο σπίτι σου. Οι συσκευές αυτές μπορούν να μάθουν τις προτιμήσεις σου και να ρυθμίζουν αυτόματα την θέρμανση και τη ψύξη στο σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί να παρέμβεις εσύ. Έτσι, πετυχαίνεις άνεση αλλά και ενεργειακή απόδοση. Κάποιες πολύ προχωρημένες συσκευές με υπερσύγχρονες χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν ακόμα και να αισθάνονται την παρουσία ανθρώπων στο σπίτι ή σε συγκεκριμένα δωμάτια και να κλείνουν την θέρμανση στα δωμάτια αυτά προκειμένου να εξοικονομείς ενέργεια αλλά και χρήματα!

Δες επίσης: Πώς θα ξοδέψεις λιγότερα στη θέρμανση

4. Έξυπνα συστήματα ασφαλείας

σύστημα ασφαλείας στο σπίτι

Έξυπνες κάμερες μπορούν να ενσωματωθούν μέσα και έξω στο σπίτι σου, και να είναι συνδεδεμένες με το κινητό σου. Είναι αρκετά χρήσιμο να έχεις εικόνα για κάθε γωνιά του σπιτιού ανά πάσα στιγμή. Οι εφαρμογές που συνδέονται με τα συστήματα αυτά μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες όταν υπάρχει ασυνήθιστη δραστηριότητα ή όταν ο χώρος σου έχει παραβιαστεί. Ακόμα, μπορούν επίσης να μαγνητοσκοπήσουν το υλικό αυτό ή να ακούσουν εντολές σου σχετικά με το άνοιγμα ή κλείσιμο πορτών και παραθύρων!

Βρες ποικιλία σε smart home κάμερες εδώ!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να κρατήσεις το σπίτι σου ασφαλές από τους κλέφτες!

5.Ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ για ένα smart home

σκούπα ρομπότ

Δες επίσης: Οι 5 καλύτερες σκούπες ρομπότ της αγοράς!

Τέλος, έχουμε τις ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ οι οποίες έφεραν επανάσταση στον καθαρισμό του σπιτιού. Χωρίς καθόλου κόπο, χωρίς καν να χρειάζεται να είσαι σπίτι, μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και αυτόματα το σπίτι σου να σκουπιστεί και να σφουγγαριστεί. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, οι συσκευές αυτές χαρτογραφούν το σπίτι σου και προγραμματίζουν τις βέλτιστες διαδρομές καθαρισμού!

Μπορείς να βρεις ποικιλία σε ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ εδώ!

Related Posts