αποπαρασίτωση

Κάνε ασφαλές το μπαλκόνι για τα κατοικίδια!

Τα κατοικίδια είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πολλοί άνθρωπο έχουν κατοικίδια ενώ ζουν σε πόλη. Το μόνο κακό σε αυτό είναι ότι τα κατοικίδια μπορούν να βγουν μόνο στο μπαλκόνι. Δυστυχώς, υπάρχουν κίνδυνοι που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αλλά απειλούν τα ζωάκια. Πώς λοιπόν θα κάνεις πιο ασφαλές το μπαλκόνι για τα κατοικίδια;

Προστάτεψε τους τριχωτούς σου φίλους με τον καλύτερο τρόπο. Δώσε τους την καλύτερη ζωή που μπορείς και απότρεψε τους από τους κινδύνους. Δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο στο μπαλκόνι για τα κατοικίδια!

Μάθε πως μπορείς να κάνεις ασφαλές το μπαλκόνι για τα κατοικίδια σου!

 

Περίφραξε το

περίφραξη μπαλκονιου

Η περίφραξη είναι το πιο σημαντικό βήμα για να κάνεις το μπαλκόνι ασφαλές για τα κατοικίδια. Είτε μένεις σε ψηλό όροφο είτε όχι, δε θες να διακινδυνεύσεις να ξεφύγει το ζωάκι από την ασφάλεια του σπιτιού. Μικρόσωμα σκυλάκια και γάτες είναι πιο επιρρεπή σε ατυχήματα από το μπαλκόνι. Προμηθεύσου μια καλαμωτή, ένα δίχτυ ή οτιδήποτε μπορεί να καλύψει τα κενά στα κάγκελα. Έτσι, τα ζωάκια θα παραμένουν ασφαλή ακόμα και στον εξωτερικό χώρο.

Στην περίπτωση της γάτας, φρόντισε η καλαμωτή ή το δίχτυ να ξεπερνάει λίγο το ύψος του κάγκελου για να αποφύγεις τον κίνδυνο να σκαρφαλώσει!

Δες επίσης : 6 Μοναδικές ιδέες για προστατευτικά μπαλκονιού!

Μην έχεις δηλητηριώδη φυτά

φυτά γάτα

Όσο και αν αγαπάς τα φυτά, υπάρχουν κάποια που είναι τοξικά για τους τετράποδους φίλους μας. Κάποια από τα πιο γνωστά φυτά είναι η αζαλέα και το ροδόδεντρο. Τα σκυλάκια και οι γάτες μπορεί να παίξουν με αυτά τα φυτά και κατά λάθος να τα φάνε. Απόφυγε το οποιοδήποτε ατύχημα και βγάλε οποιοδήποτε δηλητηριώδες φυτό έχεις στο μπαλκόνι σου.

Δες επίσης : 9 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τον ήλιο!

Να έχεις σημεία με σκιά

ομπρέλα μπαλκόνι

Τους καλοκαιρινούς και τους ηλιόλουστους μήνες, έχουμε ανάγκη από ένα σκιερό μέρος. Τα κατοικίδια, έχουν λίγη παραπάνω ανάγκη από σκιά αφού το τρίχωμα τους πολλές φορές τα ζεσταίνει. Εάν το κατοικίδιο έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι και γενικά περνάει χρόνο εκεί, φρόντισε να υπάρχουν σημεία με αρκετή σκιά. Εκείνο, θα καταλάβει ποια είναι τα σημεία αυτά και θα περνάει χρόνο ξεκούρασης και ύπνου.

Δες επίσης : 5 Λύσεις για σκιά στο μπαλκόνι σου!

Προσοχή με τα εντομοκτόνα

γάτα γλαστρες

Τα εντομοκτόνα, όπως και τα λιπάσματα, είναι χημικά σκευάσματα που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό, να προστατεύουν τα φυτά. Όπως προαναφέρθηκε, τα κατοικίδια μπορεί να παίξουν με αυτά τα φυτά και κατ’ επέκταση να καταπιούν τα χημικά αυτά. Εφόσον έχεις κατοικίδιο, προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιπάσματα που δεν μπορούν να φέρουν σε κίνδυνο τα κατοικίδια και είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα άλλα!

Δες επίσης : 6 Φυσικά λιπάσματα για τα φυτά σου!

Να έχεις ένα μέρος με νερό

σκυλος νερο

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Μια πηγή με νερό στο μπαλκόνι θα ξεδιψάσει και θα δροσίσει τα ζωάκια. Καλύτερα, να έχεις αρκετά σημεία με νερό στο σπίτι έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για το κατοικίδιο σου να το εντοπίσει. Μια καλή ιδέα είναι να έχεις ένα μικρό σιντριβάνι, έστω και ηλεκτρικό. Ο μικρός σου φίλος θα ξετρελαθεί!

Δες επίσης : 11 Εντυπωσιακά συντριβάνια για τον κήπο σου!

Μην έχεις εργαλεία σκόρπια

εργαλεία μπαλκόνι

Καθημερινά εργαλεία όπως κατσαβίδια, κοπίδια ή εργαλεία κηπουρικά είναι λογικό να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Μπορεί εσύ να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά και να μην τραυματίζεσαι, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον μικρό σου φίλο. Φρόντισε να τα τοποθετείς σε ασφαλές σημείο έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Δες επίσης : 9 Εργαλεία που πρέπει να έχει το κάθε σπίτι!

Μην ξεχνάς την αποπαρασίτωση

αποπαρασίτωση

Η αποπαρασίτωση είναι μέρος της ρουτίνας περιποίησης των κατοικίδιων.  Ακόμα και να κατοικίδια δε βγαίνουν από το σπίτι, από το μπαλκόνι ή τον κήπο μπορεί να κολλήσουν κάποιο παράσιτο. Φρόντισε να μην ξεχνάς την αποπαρασίτωση και να την επαναλαμβάνεις τακτικά μετά το πέρας της δράσης της. Έτσι θα είσαι και εσύ αλλά και τα κατοικίδια σου ευτυχισμένα και υγιή.

Δες επίσης : 7 Κακές συνήθειες της γάτας και πως εξαφανίζονται!

Τα κατοικίδια αποτελούν μια ευχάριστη παρέα και τα αγαπάμε πολύ. Πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς για το καλό τους για να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο στο μπαλκόνι για τα κατοικίδια με αυτές τις απλές και έξυπνες συμβουλές!