αλλεργία λουλούδια άνοιξη

8 Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες!

Οι αλλεργίες είναι κάτι που βασανίζουν πολύ κόσμο την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι. Αυτό που ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς είναι το φτέρνισμα και η καταρροή. Βέβαια, προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν γίνεται τα διάφορα αλλεργιογόνα που κυκλοφορούν και να το υπομείνουμε για όσο χρειαστεί, ακολουθώντας διάφορες συμβουλές φίλων και γνωστών.

Υπάρχουν όμως κάποιοι φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες ή τουλάχιστον να τις περιορίσεις. Έχω βρει μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς που μπορείς να ακολουθήσεις, καθώς είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα της αλλεργίας. Μερικοί τρόποι μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστοι, ελπίζω όμως να σε βοηθήσουν τόσο, όσο βοήθησαν κι εμένα.

 

Πως να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες με φυσικό τρόπο!

Μην αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα σου

μικρόβια σπίτι ανοιχτά παράθυρα

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις όλη τη μέρα ανοιχτά τα παράθυρα. Φυσικά θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να δροσιστείς, αλλά αν σε βασανίζει η αλλεργία τότε καλό θα ήταν να τα κρατάς κλειστά όσο γίνεται. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα ειδικό φίλτρο στο air condition για να μην φέρνει μέσα στο σπίτι σου τη γύρη απ’ έξω. Στην ουσία, θα πρέπει να ανοίγεις τα παράθυρα σου ίσα για να αεριστεί το σπίτι.

Πλύσου καλά

άντρας καθαριότητα μπάνιο

Όταν γυρνάς στο σπίτι μετά τη δουλειά ή μετά από μια βόλτα, καλό θα ήταν να πλένεσαι. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις τη γύρη από πάνω σου. Επειδή όμως τα ρούχα σου θα έχουν μαζέψει κι αυτά γύρη, καλό θα ήταν να τα απλώσεις έξω ή σε κάποιο δωμάτιο που δεν έχεις πρόσβαση συχνά. Φυσικά, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και με τα παπούτσια σου.

Δες επίσης: 6 φυτά που δεν προκαλούν αλλεργία!

Φόρα μάσκα

αλλεργίες μικρόβια συμβουλές

Μπορεί να σου φαίνεται τραβηγμένο, αλλά αν έχεις αλλεργία σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε πιάνει μόλις βγαίνεις από το σπίτι, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή να φορέσεις μάσκα πριν το αποκλείσεις.

Κάνε υγιεινή διατροφή

υγιεινή διατροφή αλλεργία

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε υγιεινά έχουν λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας. Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν το λόγο που συμβαίνει αυτό, αλλά είναι ένα γεγονός.

Δες επίσης: 6 Τρόποι για να απαλλαγείς από το κρυολόγημα!

Χρησιμοποίησε φυσικό ορό

καθαρισμός μύτης μικρόβια

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικό ορό στη μύτη σου για να απομακρύνεις τη γύρη. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φυσικός ορός και μια σύριγγα χωρίς βελόνα, που μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο. Προφανώς όμως, μπορείς να ρίξεις τον φυσικό ορό κατευθείαν στα ρουθούνια σου από το μπουκάλι.

Πιες περισσότερα υγρά

διατροφή υγρά χυμοί

Το νερό, οι χυμοί και τα μη αλκοολούχα ποτά βοηθάνε στο να σε ηρεμήσουν από το μπούκωμα της μύτης σου. Έχε στο νου σου, ότι τα ζεστά υγρά όπως το τσάι και οι σούπες σε βοηθάνε ακόμα περισσότερο.

Κράτα το σπίτι σου καθαρό

καθαρισμός σπιτιού exypnes-idees.gr

Την περίοδο που σε πιάνει η αλλεργία είναι ένας ακόμα λόγος για να καθαρίζεις το σπίτι σου καλά. Όσο καλύτερα είναι καθαρισμένο, τόση λιγότερη γύρη και σκόνη θα υπάρχει γύρω σου. Δες ακόμη πώς να καθαρίσεις όλο το σπίτι με μόλις 2 υλικά!

Πήγαινε σε αλλεργιολόγο

αλλεργία γιατρός τεστ

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά ο γιατρός μπορεί να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και να σου δώσει λύση στο πρόβλημα σου.