πότισμα λουλουδιών

Τι πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν πας διακοπές;

Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι ήρθε, σίγουρα ετοιμάζεσαι να φύγεις διακοπές σιγά σιγά. Και οι διακοπές, όλοι ξέρουμε ότι είναι για χαλάρωση και ηρεμία. Ωστόσο, η επιστροφή μας βάζει απότομα στην καθημερινότητα. Για αυτό, πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα, ώστε όταν γυρίσεις να μην σε πιάσει κατευθείαν άγχος και αρνητισμός. Δες, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν πας διακοπές, ώστε να είσαι πιο ήρεμη όταν επιστρέψεις!

6 Πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν φύγεις διακοπές!

 

1. Μην αφήσεις τρόφιμα

καθάρισμα ψυγείου

Είτε είναι στο ψυγείο, είτε στα ντουλάπια της κουζίνας, φρόντισε να καταναλώσεις οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει και να προκαλέσει δυσοσμίες. Επίσης, πριν φύγεις καθάρισε το ψυγείο και τοποθέτησε αυτοκόλλητο για τους σκόρους στα ντουλάπια, ώστε να μην έχεις ανεπιθύμητους επισκέπτες, όσο θα λείπεις.

Δες επίσης: Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για το σπίτι πριν τις διακοπές!

2. Άφησε καθαρό το νεροχύτη σου

καθαρός νεροχύτης

Αν πριν φύγεις γίνεται ένα χάος από άπλυτα πιάτα και ποτήρια, φαντάσου τότε πώς θα είναι σε μερικές ημέρες. Η καλοκαιρινή θερμοκρασία, άλλωστε, δε βοηθάει καθόλου στη δυσοσμία. Συνεπώς, πέτα τα σκουπίδια και πλύνε όλα τα σκεύη πριν φύγεις.

Δες επίσης: Πως να ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές!

3. Πλύνε τα ρούχα σου

πλυντήριο ρούχων

Όσο βαρετό και αν είναι, θα σε διευκολύνει πολύ στον γυρισμό, που θα έχεις επιστρέψει με 2 βαλίτσες άπλυτα. Έτσι, δε θα χρειαστεί να βάλεις πάρα πολλά πλυντήρια μαζεμένα όταν γυρίσεις, αλλά θα έχεις και κάποια ρούχα πλυμένα για την επόμενη ημέρα, που θα τα χρειαστείς.

Δες επίσης: 4 Σημάδια πως πρέπει να αλλάξεις πλυντήριο ρούχων

4. Καθάρισε το σπίτι

πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν πας διακοπές

Ένα καθαρό σπίτι θα σε κάνει να νιώσεις πολύ άνετα και φιλόξενα μετά την κούραση της επιστροφής. Για αυτό, κάνε τις βαριές δουλειές πριν φύγεις, όπως ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισμα, συμμάζεμα και στρώσε καθαρά σεντόνια, για να τα βρεις έτοιμα. Μην ξεχάσεις να ρίξεις ένα κάλυμμα πάνω από το κρεβάτι, ώστε να μην σκονιστούν τα καθαρά σεντόνια σου.

Δες επίσης: Ποια είναι η σωστή σειρά για τις δουλειές του σπιτιού;

5. Πότισε τα λουλούδια

πότισμα λουλουδιών

Είτε έχεις ένα μόνο γλαστράκι, είτε δάσος ολόκληρο φρόντισε να είναι ποτισμένα, ώστε να τα βρεις στην ίδια κατάσταση όταν γυρίσεις. Μπορείς, όμως, να δώσεις τα κλειδιά σου σε κάποιον φίλο, οικογενειακό πρόσωπο ή ακόμα και κάποιον γείτονα που εμπιστεύεσαι, ώστε να σου ποτίσει τα λουλούδια. Διαφορετικά, μπορείς να εγκαταστήσεις αυτόματο πότισμα, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δες επίσης: Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό το καλοκαίρι;

6. Κλείσε τους γενικούς

εξοικονόμηση ρεύματος

Δες επίσης: 7 Οικιακές συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα!

Καλό θα ήταν να κλείσεις το νερό, για να αποφύγεις τυχόν διαρροές όσο θα λείπεις. Επίσης, βγάλε από την πρίζα όσες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι απαραίτητες, όπως το πλυντήριο και η τηλεόραση και άφησε μόνο όσες χρειάζονται, όπως το ψυγείο. Έτσι, θα έχεις τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και χρημάτων.