συσκευές στην πρίζα

Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για το σπίτι πριν τις διακοπές!

Η προετοιμασία για το σπίτι πριν τις διακοπές είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περιόδου που επιλέγουμε για να πάμε κάποιο ταξίδι! Πρέπει να είναι μέρος της ετοιμασίας μας για τις διακοπές γιατί κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι έκτακτα ή να το βρει βρώμικο και ασυμμάζευτο!

Η οργάνωση και η καθαριότητα πριν αφήσουμε το σπίτι μας για ένα χρονικό διάστημα είναι τόσο σημαντική όσο και το να μην ξεχάσουμε πίσω κάτι που θα χρειαστούμε στις διακοπές! Εκτός λοιπόν από το διπλό τσεκάρισμα στις βαλίτσες μας, παρακάτω θα δεις μερικά tips για να ετοιμάσεις το σπίτι σου πριν φύγεις!

Πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν φύγεις διακοπές!

Καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά ειδικά όταν γυρίσεις πίσω και δεν έχεις πολύ καθάρισμα! Το τελευταίο μάλιστα που θα έχεις όρεξη να κάνεις μετά από χαλαρωτικές και υπέροχες διακοπές είναι να κάνεις γενική καθαριότητα! Μία λοιπόν γενική καθαριότητα πριν τις διακοπές θα εμποδίσει να γεμίσει ζωύφια το σπίτι και θα το διατηρήσει σε μία καλή κατάσταση!

Καθάρισε το ψυγείο

γυναίκα καθαρίζει το ψυγείο

Το Α και το Ω είναι το ψυγείο στο θέμα καθαριότητας για πολλούς λόγους! Πρώτον μέσα έχουμε πράγματα που χαλάνε ή θα χαλάσουν αν γίνει μία διακοπή ρεύματος. Δεύτερον το ψυγείο γεμίζει εύκολα με βακτήρια αν κάτι στάξει ή χαλάσει μέσα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις άδειο το ψυγείο και να το καθαρίσεις! Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μερικά πράγματα και να αφήσεις στο ψυγείο μόνο ποτά και νερό ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα!

Δες επίσης Πως να οργανώσεις το ψυγείο σου εύκολα και γρήγορα!

Μην ξεχάσεις να πετάξεις τα σκουπίδια!

Τόσο τα σκουπίδια για ευνόητους λόγους όσο και όσα προορίζονται για ανακύκλωση δεν πρέπει να μείνουν στο σπίτι τις μέρες που θα είναι κλειστό! Η σωστή προετοιμασία για το σπίτι πριν τις διακοπές περιλαμβάνει το καθάρισμα όπως είπαμε που θα δημιουργήσει από μόνο του πολλά σκουπίδια. Μέσα στην αγωνία να ετοιμάσεις βαλίτσες μην ξεχάσεις να πετάξεις τα σκουπίδια!

Δες επίσης Πως να ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές!

Έλεγξε τα πλυντήρια

Όταν ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι είναι εύκολο να ξεχάσουμε πλυμένα ή άπλυτα πιάτα και ρούχα μέσα στα πλυντήρια! Δεν είναι όμως ιδανικό να μείνουν μέσα στους κάδους με την υγρασία που θα επικρατεί! Αυτό ισχύει ειδικά για τα ρούχα! Έλεγξε τα πλυντήρια πριν φύγεις!

Δες επίσης 4 Tips για το ιδανικό roadtrip!

Προετοιμασία για το σπίτι πριν τις διακοπές

συσκευές στην πρίζα

Πέρα από την καθαριότητα που πρέπει να γίνει, μία σειρά από άλλα πράγματα πρέπει επίσης να γίνουν για την ασφάλεια του σπιτιού:

  • Βγάλε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις πρίζες και κλείσε το γενικό διακόπτη του ρεύματος
  • Τοποθέτησε φώτα ασφαλείας με φωτοκύτταρο στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.
  • Έλεγξε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και κλείδωσε τα!
  • Ζήτησε από ένα άτομο της εμπιστοσύνης σου να περάσει από το σπίτι κάποια στιγμή

φώτα εξωτερικού χώρου με αισθητήρα