ανεμιστήρας σπίτι

6 Ιδέες για να κάψεις λιγότερο ρεύμα το καλοκαίρι

Τη φετινή χρόνια όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με ανεβασμένους λογαριασμούς ρεύματος, είτε περισσότερο είτε λιγότερο. Αν το πορτοφόλι σου δεν αντέχει άλλους τέτοιους λογαριασμούς τότε πρέπει να βρεις μερικούς τρόπους για να κάψεις λιγότερο ρεύμα φέτος το καλοκαίρι.

Φυσικά όλοι θα θέλαμε να έχουμε μονίμως αναμμένο το κλιματιστικό και να απολαμβάνουμε δροσιά όλη μέρα στο σπίτι μας. Ωστόσο, αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τα οικονομικά μας. Ανακάλυψε λοιπόν 6 ιδέες για να κάψεις λιγότερο ρεύμα το καλοκαίρι!

6 Ιδέες για ένα χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος το καλοκαίρι!

 

1. Προτίμησε ένα κλιματιστικό inverter

μοντέρνο σπίτι κλιματιστικό

Αν δεν αντέχεις χωρίς κλιματιστικό το καλοκαίρι τότε σίγουρα θα πρέπει να προτιμήσεις ένα κλιματιστικό inverter. Κι αυτό γιατί αφενός είναι πιο αποδοτικά και αφετέρου εξοικονομούν ενέργεια. Ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού inverter που θα διαλέξεις θα είναι και η εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος και σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό σου αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες ένα συμβατικό κλιματιστικό.

Δες επίσης: Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό το καλοκαίρι;

2. Πες ναι στον ανεμιστήρα

ανεμιστήρας σπίτι

Είναι γεγονός ότι ένας ανεμιστήρας καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με ένα κλιματιστικό. Αντί λοιπόν να ανάβεις καθημερινά το air condition μπορείς να το αντικαταστήσεις με έναν καλό ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί είναι και οι ανεμιστήρες-φωτιστικά που στερεώνεις στην οροφή και δροσίζουν όλο το δωμάτιο.

Δες επίσης: 7 Οικιακές συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα!

3. Απόφυγε όσο μπορείς το μαγείρεμα στο φούρνο

γυναίκα κόβει λαχανικά

Το μαγείρεμα στο φούρνο είναι μια συνήθεια που ανεβάζει τη θερμοκρασία στο χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς πιο πολύ το κλιματιστικό για να τον δροσίσεις. Όσο γίνεται λοιπόν απόφυγε το μαγείρεμα στο φούρνο και προτίμησε κάτι που φτιάχνεται στο μάτι για να μην κάνεις το σπίτι ακόμα πιο ζεστό.

4. Χρησιμοποίησε LED λάμπες

λάμπα κάψεις λιγότερο ρεύμα καλοκαίρι

Οι λαμπτήρες LED είναι μια πολύ απλή λύση για να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος έστω και λίγο. Οι λαμπτήρες LED είναι πιο αποδοτικοί ενεργειακά και επιπλέον δεν εκπέμπουν θερμότητα, ειδικά αν τους συγκρίνεις με τους συμβατικούς.

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να μειώσεις το λογαριασμό ρεύματος

5. Μόνωσε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

μόνωση παραθύρου

Η μόνωση δεν είναι χρήσιμη μόνο το χειμώνα για να μη χάνεις ζέστη από το σπίτι αλλά και το καλοκαίρι. Αν λοιπόν τα παράθυρα και οι πόρτες σου μπάζουν, το αποτέλεσμα θα είναι να χάνεται η δροσιά που έχεις στο σπίτι από το κλιματιστικό. Καλό είναι λοιπόν να τα μονώσεις έτσι ώστε η ευχάριστη θερμοκρασία που διατηρείς στο σπίτι να μην φεύγει και αναγκάζεσαι να καις ακόμα περισσότερο το air condition.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για πιο δροσερό σπίτι χωρίς air condition!

6. Μην ανάβεις τα φώτα τη μέρα

φωτεινό καθιστικό κάψεις λιγότερο ρεύμα καλοκαίρι

Επωφελήσου από την ηλιοφάνεια που έχει το καλοκαίρι και απόφυγε όσο μπορείς να ανάβεις τα φώτα. Ειδικά κατά τη διάρκεια της μέρας τα φώτα είναι άκρως περιττά μιας που δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το να ανεβάζουν την τιμή στο λογαριασμό του ρεύματος σου.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!