αυτόματο πότισμα φυτών με κορδόνι

Πως να ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές!

Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν φυτά στο σπίτι. Είτε γιατί του αρέσει να ασχολούνται με αυτά, είτε γιατί θέλουν να κάνουν το χώρο τους πιο όμορφο και ζωντανό ή και τα δύο. Η φροντίδα που χρειάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι αρκετή. Δεν έχει σημασία αν βρίσκονται σε κήπο ή σε γλάστρες.

Η φροντίδα που πρέπει να τους δείξεις είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό όμως πολλές φορές σε περιορίζει και δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι για πολλές μέρες. Έτσι οι διακοπές σου πολλές φορές δεν είναι όπως θα ήθελες. Γι’ αυτό σου έχω τις καλύτερες λύσεις για να μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου, χωρίς να “καούν” τα φυτά σου.

4 Τρόποι για να ποτίσεις τα φυτά σου όσο λείπεις!

Χρησιμοποίησε βαμβακερό σχοινί

αυτόματο πότισμα φυτών με κορδόνι

Γι’ αυτόν τον τρόπο θα χρειαστείς δύο πράγματα. Ένα μεγάλο δοχείο ή κουβά για το νερό και ένα βαμβακερό σχοινί. Μπορείς να πάρεις μερικά μέτρα σχοινιού από κάποιο μαγαζί και να κόψεις όσο χρειάζεσαι για κάθε φυτό. Κόψε ένα κομμάτι σχοινί αρκετά μακρύ ώστε να φτάσει στον πάτο από το δοχείο με το νερό και μέσα στο χώμα από την γλάστρα.

Σιγουρέψου ότι έχεις βάλει τη μία άκρη του σχοινιού αρκετά κάτω από το χώμα και κοντά στο φυτό. Πρόσεξε όμως να μην πειράξεις τις ρίζες του και προκληθεί κάποια ζημιά. Η άλλη άκρη θα πρέπει να βρίσκεται στον πάτο του δοχείου το οποίο θα πρέπει να γεμίσεις με νερό. Έτσι το σχοινί θα κρατήσει το χώμα υγρό όσο λείπεις. Δες ακόμη πως να κρατάν το απαραίτητο νερό οι γλάστρες σου!

Γέμισε πλαστικά μπουκάλια με νερό

έξυπνες ιδέες μπουκάλια πότισμα φυτών

Γα την συγκεκριμένη ιδέα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε πλαστικά μπουκάλια. Από συσκευασίες αναψυκτικών μέχρι εμφιαλωμένων νερών. Καθάρισε καλά το εσωτερικό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και έπειτα, κάνε μερικές τρύπες στο πάνω μέρος από το μπουκάλι. Θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλες ώστε να τρέχει το νερό ίσα ίσα.

Δες επίσης: 8 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού!

Πριν φύγεις από το σπίτι για τις διακοπές σου, πότισε κανονικά τα φυτά σου και βάλε τα μπουκάλια στις γλάστρες. Βάλτο αρκετά εκατοστά κάτω από το χώμα έτσι ώστε να καλύπτονται οι τρύπες, αλλά όχι πολύ κοντά στο φυτό. Το νερό θα φεύγει σιγά σιγά από το μπουκάλι και θα κρατάει το χώμα υγρό.

Βάλε τα φυτά στη μπανιέρα

γλάστρες μπάνιο πότισμα

Το μεγαλύτερο δοχείο που μπορείς να βρεις μέσα στο σπίτι σου είναι σίγουρα η μπανιέρα. Μπορείς λοιπόν να βάλεις τις μικρές γλάστρες μέσα στη μπανιέρα και να τη γεμίσεις μερικά εκατοστά με νερό. Αν οι γλάστρες έχουν τρύπες στο κάτω μέρος για να περνάει το νερό, τα φυτά θα ποτίζονται μόνα τους όσο λείπεις.

Δες επίσης: Τρόποι για να κρατήσεις τα φυτά υγιή τον χειμώνα!

Χρησιμοποίησε πλαστική σακούλα

συμβουλές φυτά πότισμα διακοπές

Με μια πλαστική σακούλα μπορείς να δημιουργήσεις ένα μικρό θερμοκήπιο για το φυτό σου. Θα πρέπει βέβαια να βάλεις στηρίγματα για να μην ακουμπάει η σακούλα στο φυτό σου. Μία μικρή επαφή σε μερικά φύλλα δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά όχι περισσότερο. Πριν φύγεις πότισε το φυτό σου κανονικά και μην το αφήσεις να έρθει σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Μία έμμεση επαφή είναι αρκετή. Δες ακόμη 6 φυτά για το σπίτι που μειώνουν το άγχος και το στρες!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!