θόρυβος πλυντηρίου

4 Σημάδια πως πρέπει να αλλάξεις πλυντήριο ρούχων

Ο μέσος όρος ζωής για ένα πλυντήριο ρούχων, συνήθως, είναι τα 10 χρόνια. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τη μάρκα, από τη χρήση, αλλά και τις συνθήκες καθαρισμού. Αν, λοιπόν, έχεις παρατηρήσει ότι το πλυντήριο σου εμφανίζει, σιγά σιγά, προβλήματα, τότε μάλλον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

1. Άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο ρούχων

μυρωδιά πλυντήριο ρούχων

Εάν έχεις, σχετικά, παλιό πλυντήριο, τότε μπορεί να έχεις παρατηρήσει μια άσχημη μυρωδιά. Κάποιες πιθανές αιτία είναι να χάλασε το σύστημα αυτοκαθαρισμού. Επιπλέον, σιγουρέψου ότι ο κάδος στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του είναι καθαρά από τρίχες, βρωμιές και ιζήματα. Από την άλλη, εάν έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχει μούχλα, τότε κάνε μια πλύση με λευκό ξύδι σε ψηλή θερμοκρασία.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων σου!

2. Διαρροή νερών

διαρροή πλυντηρίου

Στην περίπτωση, που έχεις παρατηρήσει διαρροή από το πλυντήριο ρούχων, έλεγξε ότι οι εύκαμπτες πλαστικές σωλήνες έχουν σφραγιστεί καλά. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση μη γεμίζεις τον κάδο με παραπάνω ρούχα, από όσο μπορεί να αντέξει. Αν βλέπεις ότι συνεχίζεται η διαρροή, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να ράγισε ο κάδος πλύσης. Η συγκεκριμένη επιδιόρθωση είναι ακριβή και συνεπώς, δε αξίζει να το επισκευάσεις, εάν έχεις, ήδη, υπερβεί τα 10 χρόνια χρήσης του. Καλύτερα, αντικατέστησε το με ένα καινούριο, για να είσαι σίγουρη.

Δες επίσης: 4 Tips για να μην μυρίζει το πλυντήριο πιάτων!

3. Κάνει αρκετό θόρυβο

θόρυβος πλυντηρίου

Ένας λόγος, που το πλυντήριο σου είναι έτοιμο να απογειωθεί, είναι να μην πατάει καλά σε ένα από τα 4 πόδια ή γωνίες. Προσπάθησε να το ισορροπήσεις, κάπως, και στη συνέχεια, δες αν ο θόρυβος συνεχίζει. Εάν ναι, τότε μπορεί να φταίει το μοτέρ του κάδου ή μπορεί να έχει χαλαρώσει κάποιο λουρί. Τότε, χρειάζεται τεχνικό, για να σου πει αν θέλει αντικατάσταση ή εξ ολοκλήρου αλλαγή.

Δες επίσης: 4 Λόγοι που τα ρούχα δε μυρίζουν ωραία μετά το πλύσιμο!

#4. Το πλυντήριο ρούχων δεν είναι πλέον αποδοτικό

παλιό πλυντήριο

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με το μαλακτικό ρούχων!

Τα πιο παλιά πλυντήρια καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, άρα και χρήμα και ταυτόχρονα, δεν αποδίδουν τόσο καλά. Το πιο σύνηθες είναι να μην ελέγχουν την ποσότητα νερού, που είναι αναγκαία για τον όγκο των ρούχων. Επιπλέον, τα πιο καινούρια πλυντήρια καταναλώνουν, περίπου, 45% λιγότερο νερό, αλλά και 25% λιγότερη ενέργεια, από ότι τα παλαιότερα. Με πιο απλά λόγια, είναι, περίπου, 50-70 ευρώ περισσότερα στους ετήσιους λογαριασμούς. Συνεπώς, σε συμβουλεύουμε να το αντικαταστήσεις με ένα πιο ενεργειακό.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!