εναλλακτικές γλάστρες

Ιδέες για εναλλακτικές γλάστρες για τον κήπο

Αν έχεις σπίτι με κήπο τότε είσαι από τους τυχερούς! Σίγουρα όμως ένας κήπος χρειάζεται αρκετή φροντίδα. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας αυλής. Αντί να αγοράσεις σεταρισμένες γλάστρες και να κάνεις τον κήπο να δείχνει μονότονος προτίμησε μερικές εναλλακτικές γλάστρες που μπορείς να φτιάξεις με πράγματα που έχεις ήδη.

Ποιος είπε ότι χρειάζεσαι απαραίτητα ακριβές γλάστρες για τα φυτά και τα λουλούδια στην αυλή σου; Υπάρχουν τέλεια και δημιουργικά πράγματα που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Ανακάλυψε λοιπόν όμορφες ιδέες για εναλλακτικές γλάστρες για τον κήπο!

Δημιουργικές γλάστρες για τον κήπου σου!

Συρτάρια

μπλε συρτάρια λουλούδια εναλλακτικές γλάστρες συρταράκια λουλούδια

Μια τέλεια ιδέα για ορθογώνιες γλάστρες είναι τα συρτάρια από κάποια παλιά συρταριέρα ή κομοδίνο. Μάλιστα, μπορείς να τα βάψεις στο χρώμα της επιλογής σου πριν φυτέψεις μέσα σε αυτά τα λουλούδια σου. Ακούμπησε τα συρτάρια στο γρασίδι ή κρέμασε τα σε κάποιον τοίχο και φύτεψε μέσα τις πρασινάδες της επιλογής σου. Οι πρωτότυπες γλάστρες σου σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης για έναν ονειρεμένο κήπο!

Λάστιχα αυτοκινήτου

λάστιχα λουλούδια γαλάζιο λάστιχο λουλούδια εναλλακτικές γλάστρες

Τα λάστιχα αυτοκινήτου θέλουν ανανέωση ανά διαστήματα. Έχουμε όμως μια πολύ δημιουργική ιδέα για τα παλιά σου λάστιχα αν θέλεις να διακοσμήσεις τον κήπο σου. Μπορείς λοιπόν να μετατρέψεις τα λάστιχα σε μια εναλλακτική γλάστρα, να τα γεμίσεις με χώμα και να φυτέψεις μέσα σε αυτά λουλούδια. Αν θέλεις μια υπερυψωμένη γλάστρα τοποθέτησε το ένα λάστιχο επάνω στο άλλο. Μάλιστα, μπορείς να τα βάψεις στο χρώμα της αρεσκείας σου αν θέλεις ένα πιο fun αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 4 Ιδέες για Boho Διακόσμηση Κήπου!

Ξύλινες παλέτες- Ιδέες για εναλλακτικές γλάστρες

παλέτα πολλά λουλούδια παλέτα τοίχου λουλούδια

Οι ξύλινες παλέτες είναι ένα τέλειο αντικείμενο για άπειρες κατασκευές για την αυλή σου. Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα είναι να φυτέψεις μέσα στις παλέτες όμορφα λουλούδια ή άλλα φυτά της αρεσκείας σου. Κι ενω η ανθισμένη παλέτα σου θα δείχνει μια χαρά όρθια στο γρασίδι, μπορείς ακόμα και να την κρεμάσεις σε κάποιον τοίχο.

Δες επίσης: Όμορφοι τρόποι να διακοσμήσεις το μπαλκόνι με παλέτες!

Καρότσι κήπου

καρότσι φυτά εναλλακτικές γλάστρες καρότσι κήπου λουλούδια

Αν έχεις ένα παλιό καρότσι κήπου που δε χρειάζεσαι έχουμε να σου προτείνουμε έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να το χρησιμοποιήσεις. Συγκεκριμένα, βάλε μπόλικο χώμα μέσα στο καρότσι και φύτεψε ότι σου αρέσει: από πολύχρωμα λουλούδια μέχρι παχύφυτα και αρωματικά φυτά. Μπορεί να μη μπορείς πια να χρησιμοποιείς το καρότσι για μεταφορά πραγμάτων αλλά θα έχει αποκτήσει έναν νέο διακοσμητικό ρόλο στον κήπο σου!

Δες επίσης: 5 Αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν γλάστρα!

Κλουβί- Ιδέες για εναλλακτικές γλάστρες

άσπρο κλουβί λουλούδια κλουβί παχύφυτα εναλλακτικές γλάστρες

Έχεις ένα κλουβί για πουλιά που δε χρησιμοποιείς πια; Τότε μπορείς να το μετατρέψεις σε μια εντυπωσιακή εναλλακτική γλάστρα που θα δώσει μια πρωτότυπη πινελιά στην αυλή σου! Φύτεψε μέσα στο κλουβί διάφορα φυτά και κρέμασε το από κάποιο δέντρο που έχεις στον κήπο σου. Είναι σίγουρο ότι μια τέτοια διακοσμητική ιδέα δε θα περάσει απαρατήρητη!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!