ιδέες οργάνωσης παιδικού δωματίου

5 Έξυπνες Ιδέες για την οργάνωση παιδικού δωματίου!

Εάν έχεις μικρά παιδάκια, τότε ξέρεις πολύ καλά, πως τα δωμάτια τους είναι αδύνατο να μείνουν τακτοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται παντού παιχνίδια, βιβλία, μπογιές και γενικά πράγματα σε όλο το χώρο. Για αυτό το λόγο, θα σου δώσουμε εμείς, παρακάτω, 5 έξυπνες ιδέες για την οργάνωση παιδικού δωματίου, ώστε να μην ταλαιπωρείσαι!

Πώς να οργανώσεις το παιδικό δωμάτιο;

 

1. Αποθήκευση παιχνιδιών για την οργάνωση παιδικού δωματίου

Όπως είπαμε και παραπάνω, λογικά στο υπνοδωμάτιο ενός μικρού παιδιού υπάρχουν παντού παιχνίδια. Αυτό προφανώς δε βοηθάει στο να είναι συμμαζεμένο το σπίτι, αλλά και ούτε στην καθαριότητα. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να αποθηκεύεις όλα τα παιχνίδια σε κουτιά, ώστε να βρίσκονται όλα σε ένα μέρος και όχι σκόρπια παντού. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να μάθεις εύκολα στο παιδάκι σου να συμμαζεύει μόνο του τα παιχνίδια του.

Δες επίσης: 8 Χρωματικές επιλογές για μοντέρνο παιδικό δωμάτιο!

2. Αποθήκευση ρούχων

Λογικά στο υπνοδωμάτιο ενός μικρού παιδιού, υπάρχει ήδη μια ντουλάπα με τα ρούχα του. Όμως, για να είσαι πιο οργανωμένη, μπορείς να διαχωρίσεις τα ρούχα που φοράει πιο συχνά ή τα ρούχα του σχολείου και να τα βάλεις σε ένα ξεχωριστό μέρος. Έτσι, θα σου είναι πιο εύκολο στην καθημερινότητα να βρίσκεις το επόμενο συνολάκι του παιδιού.

Δες επίσης: 5 Πρακτικοί τρόποι για να οργανώσεις τα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο!

3. Ράφια για τα βιβλία

Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχεις πολλά βιβλία για το μικρό σου παιδάκι, είτε λογοτεχνικά, είτε εκπαιδευτικά. Για αυτό το λόγο, ένας καλός τρόπος για την οργάνωση παιδικού δωματίου είναι να τα τοποθετήσεις όλα μαζί σε κάποια ράφια. Έτσι, θα σου είναι πιο εύκολο να τα βρίσκεις και να τα έχεις σωστά οργανωμένα.

Δες επίσης: 20 Τέλειες ιδέες για κοινό παιδικό δωμάτιο με αγόρι και κορίτσι!

4. Βάζα αποθήκευσης για την οργάνωση παιδικού δωματίου

Δες επίσης: 19 Πρακτικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο!

Σίγουρα, θα υπάρχουν παντού στο σπίτι σου ξυλομπογιές, μαρκαδόροι και γενικότερα είδη χειροτεχνίας. Ωστόσο, μια πολύ καλή λύση οργάνωσης όλων αυτών των πραγμάτων είναι να τα τοποθετήσεις μέσα σε βάζα. Πρόκειται για τα κλασσικά γυάλινα βάζα ή πλαστικά εάν δε θέλεις να σπάνε. Εκεί μέσα μπορείς να αποθηκεύσεις οτιδήποτε χρησιμοποιεί το παιδάκι σου καθημερινά είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι.