Πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου

  Πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου!

  Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου είναι κάτι συναρπαστικό. Ειδικότερα τώρα που ανταμώνει άνοιξη, πως θα σου φαινόταν να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα χώρο που θα ανυπομονείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να χαλαρώσεις.

  Εφόσον έχεις ένα μπαλκόνι ή και ένα εξωτερικό χώρο που μπορείς να αξιοποιήσεις δημιουργικά, φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα που να είναι εξίσου λειτουργική και αισθητικά ευχάριστη είναι κρίμα να μην το κάνεις.

  6 Έξυπνοι τρόποι για να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου!

   

  1. Μπαούλο – Κάθισμα

  Πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με έξτρα καθίσματα και αποθηκευτικό χώρο . Μπαούλο κάθισμα

  Τοποθετώντας ένα μπαούλο – κάθισμα στο μπαλκόνι σου εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο σκοπούς. Κάνεις ένα αποθηκευτικό χώρο και προσθέτεις έξτρα καθίσματα. Ρίξε επάνω μαξιλαράκια, ριχτάρι, κουβέρτες και ότι άλλο θες.

  Δες επίσης: Πώς να προστατέψεις τα έπιπλα κήπου τον χειμώνα!

  2. Βάλε Τραπεζάκι

  πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου τοποθετώντας τραπεζάκι

  Με το ίδιο σκεπτικό που θα διάλεγες ένα τραπεζάκι στο σαλόνι σου, το ίδιο θα χρησιμοποιήσεις για το μπαλκόνι σου. Επομένως, ένα ωραίο μικρό τραπεζάκι θα ταιριάξει τέλεια και πρακτικά αλλά και αισθητικά, για να πίνεις τον καφέ σου και ότι άλλο θες. Εννοείται πως μπορείς να το στολίσεις με κεράκια ή και με μια μικρή γλάστρα. Είναι σαν να κάνεις ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου.

  3. Ασχολήσου με το πάτωμα

  Πως να διακοσμήσεις το πάτωμα στο παλκόνι με ένα χαλί

  Ένα εξωτερικό χαλί εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με ένα χαλί εσωτερικού χώρου. Χαρίζει μια ενιαία εικόνα καθιστικού και δίνει στο χώρο την αίσθηση φιλοξενίας και άνεσης. Περαιτέρω θα δώσει έμφαση στη λεπτομέρεια με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εξατομικευμένη διακόσμηση στο μπαλκόνι σας.

  Δες επίσης: 5 Τρόποι για να διατηρήσεις τα χαλιά σου καθαρά!

  4. Φωτισμός

  Πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με φωτισμό και κεριά

  Ο φωτισμός δεν παύει να είναι σημαντικός ακόμη και στον εξωτερικό σου χώρο. Σκέψου να καθίσεις στο μπαλκόνι με ένα πολύ δυνατό φωτισμό και να νιώθεις το κέντρο του κόσμου. Δεν είναι αυτό που θες και δε θα σε βοηθήσει να νιώσεις άνετα στον χώρο σου. Ένας τρόπος είναι να αντικαταστήσεις τη λάμπα σου με χαμηλής έντασης ή αν ακόμη θες ρομαντικό φωτισμό, τότε θα σου πρότεινα να βάλεις πολλά αντικείμενα φωτισμού όπως, λαμπάκια, και κεριά. Ακόμη και με ηλιακής ενέργεια φωτιστικά, που θα σου χαρίσουν φυσικό φως και παράλληλα τη θερμή ατμόσφαιρα που θες. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στο κάγκελο στον πάτωμα ή γύρω από το καθιστικό σου, αναλόγως της διαρρύθμισης και του γούστου σου.

  5. Φυτά

  πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου με φυτά και λουλούδια

  Είναι ο χώρος που δεν πρέπει να λείπουν τα φυτά. Σε όποιο όροφο και να βρίσκεται το διαμέρισμα σου, βάζοντας φυτά θα το ντύσεις με πολύ όμορφο και φυσικό τρόπο. Βάλε λουλούδια που θα δώσουν άρωμα και χρώμα αλλά και πρασινάδες για να πετύχεις ένα μικρό αρμονικό κήπο. Μερικές ιδέες για να τα εγκαταστήσεις, είναι να τα κρεμάσεις σε γλαστρούλες στο κάγκελο, να τα τοποθετήσεις στο πάτωμα, πάνω σε μια σκάλα ή και σε μια παλέτα που θα στέκονται στον τοίχο. Μια συμβουλή, πρώτα λάβε υπόψη σου το φως και πόσο ήλιο λαμβάνει το μπαλκόνι σου και μετά προχώρα στην επιλογή των κατάλληλων φυτών.

  Δες επίσης: 9 Μοναδικές λύσεις για να προσθέσεις λουλούδια στο μπαλκόνι σου!

  6. Φρόντισε για την ιδιωτικότητα σου

  πως να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου και να φροντίσεις για την ιδιωτικότητα σου

  Είναι πολύ πιο άνετο να κάθεσαι σε ένα μπαλκόνι, στο σπίτι σου και να μη νιώθεις ότι είσαι εκτεθειμένος. Μπορείς να τοποθετήσεις, μπαμπού και να καλύψεις το μπαλκόνι, το οποίο παράλληλα θα σε προστατεύει από τον ήλιο τον άνεμο, αλλά είναι και αισθητικά όμορφο.  Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τέντα ή ακόμη και κουρτίνα. Μια εύκολη και φθηνή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ψηλά φυτά σε θέσεις που θέλεις περισσότερο να καλύψεις.