σαλόνι με αγορές φωτιστικών

  5 Αγορές που πρέπει να κάνεις για τέλεια διακόσμηση σαλονιού!

  Το να ανοίξει κανείς σπίτι είναι μεγάλη υπόθεση. Όπως είναι και οι αγορές που πρέπει να κάνεις για τη διακόσμηση του σαλονιού εάν τη ξεκινάς από την αρχή. Χωρίς κάποιον προγραμματισμό ή κάποιο σχέδιο κατά νου σίγουρα θα βρεθείς σε δύσκολη θέση.

  Η διαλογή των επίπλων και των διακοσμητικών σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει προσεγμένα και κυρίως με μία αρχή. Για να σε βοηθήσω λοιπόν συγκέντρωσα τις 5 αγορές που πρέπει να κάνεις πρώτες για τέλεια διακόσμηση σαλονιού! Αποφάσισε πρώτα το στιλ διακόσμησης που θέλεις να υιοθετήσεις και ύστερα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

  Ποιες αγορές πρέπει να κάνεις πρώτες για τέλεια διακόσμηση σαλονιού!

   

  1.Το κεντρικό χαλί

  πολύχρωμο χαλί για το καθιστικό

  Τα χαλιά δεν υπάρχουν μόνο για να ζεσταίνουν τα πόδια σου τον χειμώνα. Ίσα ίσα αποτελούν από τα πιο σημαντικά σημεία για το σαλόνι σου διότι μπορούν να το μεταμορφώσουν. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με το κεντρικό χαλί ώστε να θεμελιώσεις τη βάση σου και ύστερα να συνεχίσεις με την υπόλοιπη διακόσμηση. Για να δείξει ο χώρος σου μεγαλύτερος φρόντισε να επιλέξεις ένα που να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια!

  Δες επίσης: Ιδέες για να μεταμορφώσεις το σαλόνι με μικρό κόστος!

  2.Τα έπιπλα για το καθιστικό

  στις πρώτες αγορές τα έπιπλα για το σαλόνι

  Αφού έχεις εδραιώσει τη βάση σου τότε μπορείς να προχωρήσεις σε αυτό που οι περισσότεροι διαλέγουν λανθασμένα πρώτο. Φυσικά ο λόγος για τα έπιπλα. Το καθιστικό δεν υφίσταται χωρίς τον καναπέ και τις πολυθρόνες. Γι’ αυτό είναι και τα έπιπλα στα οποία πρέπει να επενδύσεις όσο ακόμα έχεις τη δυνατότητα και να αποφασίσεις το ύφος τους. Τα έπιπλα αυτά επιβάλλεται να είναι καλής ποιότητας για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για χρόνια και να είναι άνετα για να ξεκουράζεσαι. Προσπάθησε να επενδύσεις σε ουδέτερους χρωματισμούς.

  Δες επίσης: 6 Αλλαγές για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιό σου με μικρό κόστος!

   3. Στις πρώτες αγορές και το τραπεζάκι σαλονιού

  αγορές εναλλακτικό τραπεζάκι σαλονιού

  Φυσικά μετά από τα προαναφερθέντα οφείλεις να βρεις το κεντρικό τραπεζάκι σαλονιού που θα τα συμπληρώσει. Είναι χρήσιμο στη καθημερινότητα αλλά και προσδίδει στιλ στον χώρο ως μία παραπάνω πληροφορία. Βέβαια όσον αφορά το συγκεκριμένο δεν τηρείται ο κανόνας «όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο». Εάν έχεις να δουλέψεις με έναν μικρό χώρο σκέψου και τη προσθήκη κάποιας εναλλακτικής όπως συμβαίνει στη φωτογραφία.

  Δες επίσης: Ιδέες για όμορφη διακόσμηση του σπιτιού με καθρέφτες!

  4. Οι κουρτίνες

  παράθυρα με όμορφες κουρτίνες

  Η τέταρτη αγορά που πρέπει να κάνεις είναι οι κουρτίνες. Αποτελούν τη τελευταία πινελιά και μάλιστα αυτή που καθορίζει τον χώρο. Οι επιλογές στην αγορά είναι αμέτρητες και οι διαφορές εντοπίζονται στη ποιότητα, στο ύφασμα, στο χρώμα, στο σχέδιο και στο κόστος. Αφού λοιπόν έχεις εξετάσει όλα τα παραπάνω τότε πρέπει να προβείς σε αυτή την αγορά.

  Δες επίσης: 5 Κόλπα για να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές!

  5. Εξίσου σημαντικός και ο φωτισμός

  σαλόνι με αγορές φωτιστικών

  Η πέμπτη αγορά που πρέπει να κάνεις, που στη προκειμένη περίπτωση μάλλον πρόκειται για αγορές, αποτελούν τα φώτα. Ένα κεντρικό φωτιστικό δεν είναι αρκετό. Αντιθέτως για να ενισχύσεις το σαλόνι σου ως προς το ύφος, τον χαρακτήρα και την άποψη οφείλεις να έχεις διάφορες πηγές φωτός από μικρά φωτάκια LED μέχρι και λαμπατέρ και φωτιστικά δαπέδου! Έτσι το σαλόνι σου σιγά σιγά θα γίνει και όμορφο και πρακτικό!