μπάνιο μοιάζει μεγαλύτερο

  Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο!

  Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί ένα σπίτι με μεγάλο, ευρύχωρο μπάνιο. Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν tips για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο.

  Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν το μπάνιο σου δεν είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί, αφού μπορείς να το μετατρέψεις! Μάθε πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο!

  Tips για να δείχνει το μπάνιο σου πιο μεγάλο!

   

  1. Κρέμασε ένα μεγάλο καθρέπτη

  μπάνιο μεγάλος οριζόντιος καθρέπτης

  Ένας μεγάλος καθρέπτης έχει την ικανότητα να αντανακλά το φως και να κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ότι είναι. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στο να φαίνεται το μπάνιο μεγαλύτερο. Επιπλέον, ένας καθρέπτης που καλύπτει μεγάλη επιφάνεια είναι απόλυτη αναγκαιότητα στο μπάνιο.

  Δες επίσης: 5 Tips για καλό Feng Shui στο μπάνιο σου!

  2. Προτίμησε γυάλινη πόρτα στη ντουζιέρα

  μπάνιο γυάλινη πόρτα ντουζιέρα μπάνιο μοιάζει μεγαλύτερο

  Η κουρτίνα μπάνιου είναι μια οικονομική και εύκολη λύση για τη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα σου. Ωστόσο, αν το μπάνιο σου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο η κουρτίνα δεν είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό γιατί λειτουργεί σαν τοίχος που μικραίνει το χώρο. Προτίμησε λοιπόν γυάλινες πόρτες ή γυάλινο τοίχο που θα ανοίγει το χώρο και θα τον κάνει να μοιάζει μεγαλύτερος.

  Δες επίσης: Ιδέες για να οργανώσεις το μπάνιο σου!

  3. Δώσε ύψος στο χώρο

  ράφια μπάνιου πάνω από τη λεκάνη διακοσμητικά

  Αν θέλεις το μπάνιο σου να μοιάζει πιο ευρύχωρο τότε θα πρέπει να του δώσεις ύψος. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με διάφορους τρόπους. Ένας απλός τρόπος είναι να τοποθετήσεις ράφια πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ακόμα, θα μπορούσες να κρεμάσεις μερικούς πίνακες ή κάδρα κάθετα στον τοίχο. Έτσι, θα αντισταθμίσεις το πλάτος που λείπει από το μπάνιο σου με ύψος και θα το κάνεις να μη μοιάζει κλειστοφοβικό.

  Δες επίσης: Πώς να διακοσμήσεις τον τοίχο του μπάνιου!

  4. Διάλεξε ανοιχτόχρωμο πάτωμα

  λευκό μπάνιο ψάθινο χαλάκι μπάνιο μοιάζει μεγαλύτερο

  Αν έχεις ένα μικρό μπάνιο καλύτερα να μην πειραματιστείς με πολύχρωμα πλακάκια πατώματος σε έντονα μοτίβο. Αντίθετα, όσο απλούστερο είναι το πάτωμα τόσο καλύτερα. Και στην περίπτωση αυτή ένα μονόχρωμο ανοιχτόχρωμα πάτωμα, ακόμα και άσπρο, είναι η καλύτερη λύση για να μεγεθύνει το χώρο.

  Δες επίσης: Ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σου!

  5. Επίλεξε το σωστό φωτισμό

  νιπτήρας τριπλή απλίκα καθρέπτης

  Δες επίσης: Τα μεγαλύτερα trends διακόσμησης για το μπάνιο 2020

  Ο σωστός φωτισμός έχει μεγάλη σημασία, ειδικά σε έναν χώρο σαν το μπάνιο που σπάνια είναι φωτεινός. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φωτιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε αφενός να μην προκαλεί κλειστοφοβία και αφετέρου να είναι λειτουργικός για τις διάφορες δραστηριότητες όπως το ξύρισμα ή το βάψιμο. Για να πετύχεις λοιπόν τον καλύτερο δυνατό φωτισμό του χώρου προτίμησε ένα φωτιστικό με περισσότερες από μια λάμπες για να εκπέμπεται το φως σε διαφορετικά σημεία.