δέντρα γλάστρες

5 Δέντρα για να φυτέψεις σε γλάστρες στο μπαλκόνι!

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να βλέπεις τα δέντρα σε μεγάλους κήπους και αυλές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να τα έχεις στη βεράντα σου. Υπάρχουν μερικά δέντρα που μπορείς να φυτέψεις ακόμα και σε γλάστρες και να διακοσμήσουν το μπαλκόνι σου.

Είναι αλήθεια ότι τα δέντρα είναι όμορφα, δίνουν μεγάλη δόση χρώματος και αρώματος. γι’ αυτό και είναι κρίμα να τα στερείσαι αν μένεις σε διαμέρισμα. Δες λοιπόν 5 δέντρα για να φυτέψεις σε γλάστρες στο μπαλκόνι σου!

5 Δέντρα που μπαίνουν σε γλάστρα!

 

1. Λεμονιά

λεμονιά γλάστρα

Μια λεμονιά μπορεί εύκολα να μεγαλώσει σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σου. Αγαπάει τον ήλιο, ενώ όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ πρέπει να τη βάλεις σε εσωτερικό χώρο. Πέρα από το ότι είναι ένα όμορφο δέντρο που θα δώσει χρώμα στη βεράντα, θα έχεις φρέσκα λεμόνια ανά πάσα στιγμή!

Δες επίσης: Φυτά και δέντρα που δεν καίγονται εύκολα για τον κήπο!

2. Μανόλια

μανόλια άσπρη γλάστρα

Η μανόλια είναι ένα όμορφο δέντρο που ξεχωρίζει για τα λευκά άνθη της που μυρίζουν τέλεια. Πρόκειται για ένα σχετικά ανθεκτικό φυτό (αντέχει ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες) που ωστόσο προτιμά ημισκιερά σημεία στο μπαλκόνι ώστε να μην καούν τα φύλλα της. Μια μανόλια λοιπόν θα είναι ότι πρέπει αν θέλεις δέντρα στο μπαλκόνι σου.

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα δέντρα για παχιά σκιά στον κήπο!

3. Ελιά

μεγάλη ελιά μπαλκόνι

Η ελιά είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο που θα δώσει αρχοντικό αέρα στη βεράντα σου. Για να μεγαλώσει η ελιά σου φρόντισε να την φυτέψει σε μια αρκετά μεγάλη γλάστρα. Το καλό με την ελιά είναι ότι δε χρειάζεται συχνό πότισμα. Ακόμα, αγαπά το φως του ήλιου ενώ είναι καλύτερα να τοποθετηθεί σε ένα σημείο στη βεράντα που δεν πιάνουν κρύα ρεύματα αέρα.

Δες επίσης: 24 Ιδέες για διακόσμηση αυλής με γλάστρες!

4. Φίκος

φίκος δέντρα γλάστρες

Ο ficus benjamina με τα χαρακτηριστικά πράσινα φύλλα του είναι μια ακόμα καλή προσθήκη στο μπαλκόνι σου. Ένα τέτοιο δέντρο θα δώσει στη βεράντα μια μεγάλη δόση πράσινου αλλά και στυλ! Και μιας που ο φίκος αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, όταν ο καιρός κρυώσει μπορείς να τον βάλεις μέσα.

Δες επίσης: 7 Λουλούδια-θάμνοι για να ομορφύνεις την αυλή σου!

5. Λεμονοκυπάρισσο

λεμονοκυπάρισσα δέντρα γλάστρες

Το λεμονοκυπάρισσο είναι, όπως λέει και το όνομα του, ένα κυπαρίσσι που έχει άρωμα λεμονιού! Ενώ συνήθως το συναντάμε σε φράχτες, μπορείς άνετα να το φυτέψεις σε μια γλάστρα στη βεράντα σου, όπου θα γίνει μέσου μεγέθους. Το πότισμα μια φορά την εβδομάδα αρκεί για το λεμονοκυπάρισσο ενώ προτιμά τα σημεία με ήλιο.