διακόσμηση με βιβλία

8 Όμορφες ιδέες διακόσμησης με βιβλία!

Όταν αγαπάς τη διακόσμηση του σπιτιού είναι λογικό να ψάχνεις συνεχώς νέους τρόπους για να τη βελτιώσεις. Μία πρωτότυπη ιδέα για εσένα αποτελούν τα βιβλία! Στην εποχή που ζούμε πολλοί στρέφονται στο διαδίκτυο για την εύρεση των αναγνωσμάτων τους, ωστόσο τα βιβλία και η σημασία τους ποτέ δεν θα υποβιβαστούν.

Οπότε γιατί να μην τα εντάξεις και αυτά με όμορφο τρόπο στον σπίτι σου; Γιατί να μην περιποιηθείς λίγο παραπάνω τη βιβλιοθήκη σου; Έτσι κι αλλιώς, τα βιβλία προσθέτουν μία cozy αίσθηση στο χώρο σου που δεν πρέπει να απουσιάζει για κανέναν λόγο. Ανακάλυψε λοιπόν παρακάτω 8 όμορφες ιδέες διακόσμησης με βιβλία!

Πώς να διακοσμήσεις τον εσωτερικό σου χώρο με βιβλία!

 

Αξιοποίησε έξυπνα τους χώρους σου!

Πρωτότυπες ιδέες για να εντάξεις τα αγαπημένα σου αναγνώματα έξυπνα στο σπίτι σου είναι φυσικά η αξιοποίηση των χώρων στο έπακρο! Για παράδειγμα, θα μπορούσες να βάλεις ράφια και ραφάκια είτε στη σκάλα του σπιτιού σου, είτε σε έναν άδειο τοίχο για να τον ανανεώσεις, είτε ακόμα και σε κάποιο χαλασμένο τζάκι! Ειδικά σε ένα μικρό σπίτι η σωστή εκμετάλλευση του χώρου είναι πολύ απαραίτητη.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο ενδιαφέρον με μικρό κόστος!

Τοποθέτησε όμορφα τα βιβλία στις βιβλιοθήκες!

Εάν έχεις μία πολύ όμορφη και μεγάλη βιβλιοθήκη στο σπίτι σου ή ένα σύνθετο στο σαλόνι και τα έχεις απεριποίητα, οφείλεις να αναθεωρήσεις! Διότι πρώτον, αυτά είναι που κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο και δεύτερον, διότι θα μπορούσαν να προσθέτουν πολύ στο χώρο. Ένας τρόπος να τα τακτοποιήσεις είναι σύμφωνα με τη χρωματική παλέτα τους και ένας άλλος είναι συνδυασμένα με άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Δες επίσης: 5 Αγορές που πρέπει να κάνεις για τέλεια διακόσμηση σαλονιού!

Στοίβαξέ τα προσεκτικά!

Εναλλακτικά, για εσένα που δεν συμβιβάζεσαι με τις νόρμες έχω άλλα πράγματα κατά νου. Θα μπορούσες να στοιβάξεις πολλά βιβλία μαζί, προσεκτικά πάντα, και να δημιουργήσεις έπιπλα, όπως ένα κομοδίνο ή ένα τραπεζάκι σαλονιού. Ακόμη, εάν δεν σαρέσουν αυτές οι ιδέες, θα μπορούσες να διακοσμήσεις και το ίδιο το τραπεζάκι σαλονιού με κάποια βιβλία και ένα φυτό!

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στη διακόσμηση!

Βρες πιο πρωτότυπους τρόπους!

Τέλος, εάν έχεις βαρεθεί τα τετρημμένα και ψάχνεις για καινοτόμες ιδέες ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, μην ανησυχείς! Χρησιμοποιώντας έξυπνα τα βιβλία σου, μπορείς να δώσεις μία άλλη πνοή στο κάθε δωμάτιο. Μπορείς να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, μόνο και μόνο εάν το σκεφτείς λίγο διαφορετικά.

Δηλαδή, άραγε είναι στα αλήθεια απαραίτητη μία βιβλιοθήκη για την αποθήκευση των βιβλίων; Αν με ρωτάς εγώ δεν νομίζω, όταν υπάρχουν εκατομμύρια άλλα πράγματα με τα οποία θα μπορούσες να τα οργανώσεις! Εναλλακτικά, εάν δεν σε ενδιαφέρει η αποθήκευσή τους αλλά μόνο η έκθεσή τους γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι καθαρά για διακοσμητικούς σκοπούς όπως στην εικόνα;

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!