Home Διακόσμηση 4 Τάσεις διακόσμησης για το 2024 σύμφωνα με το Tik Tok

4 Τάσεις διακόσμησης για το 2024 σύμφωνα με το Tik Tok

by Dimitra

Τις πιο επίκαιρες τάσεις θα τις βρεις και στις πιο επίκαιρες πλατφόρμες: το Tik Tok! Ναι, μπορεί να είναι γνωστό για τα ψυχαγωγικά ή χιουμοριστικά βιντεάκια του, αλλά μπορείς να βρεις διαμαντάκια όσον αφορά και σοβαρά θέματα όπως είναι η διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Πολλοί ειδικοί επιλέγουν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις συμβουλές τους στο Tik Tok καθώς εκεί είναι που θα βρουν και τη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Στο άρθρο αυτό θα βρεις τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες ιδέες που το Tik Tok θεωρεί ως κορυφαίες στην εσωτερική διακόσμηση. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν όλες αυτές τις τάσεις που έκαναν εντύπωση και ξεχώρισαν σύμφωνα με το Tik Tok και τους χρήστες του!

Ποια στυλ διακόσμησης είναι στη μόδα σύμφωνα με το Tik Tok

1. Σύγχρονο στυλ αγροικίας

μοντέρνο σαλόνι

Μια από τις κορυφαίες τάσεις του Tik Tok είναι τα σπίτια σε στυλ σύγχρονης αγροικίας. Συνδυάζει σοφιστικέ και κομψά στοιχεία με την απόλυτη άνεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αίσθηση του παραδοσιακού κάνει τον χώρο να φαίνεται ζεστό και φιλόξενο, χαρακτηριστικά που όλοι θέλουμε να έχει το σπίτι μας. Το μυστικό για να φέρεις το στυλ αγροικίας στο σπίτι σου χωρίς να φαίνεται παλιό είναι να διαλέξεις ζεστές και ανοιχτές αποχρώσεις ξύλου, φυσική πέτρα, γήινες παλέτες και φυσικά υλικά. Ουσιαστικά, η τάση της σύγχρονης αγροικίας δεν αφορά μόνο την αισθητική.  Αφορά τον τρόπο ζωής, δημιουργώντας χώρους ανεπιτήδευτους που συνδυάζουν την ρουστίκ γοητεία με την μοντέρνα απλότητα.

Δες επίσης: Πώς θα εντάξεις το χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού σου

2. Vintage διακόσμηση στο σήμερα

vintage διακόσμηση

Το vintage παραμένει στην επικαιρότητα κάθε χρόνο και υπάρχει λόγος για αυτό. Οι χρήστες του Tik Tok δήλωσαν πως ελκύονται από το vintage επειδή φέρνει μια αίσθηση ζεστασιάς και προσωπικής σύνδεσης με τον χώρο. Τα αντικείμενα φέρουν χαρακτήρα καθώς κουβαλάνε το καθένα τη δικιά του ιστορία, τη δική του ενέργεια. Η τάση όμως είναι να φέρνεις το vintage στο σήμερα. Αυτό θα το κάνεις αναμιγνύοντας παλιά και καινούργια στοιχεία σε έναν πολύ ενδιαφέρον συνδυασμό. Θησαυροί χρόνων και κειμήλια μπορούν στη πραγματικότητα να δέσουν αρμονικά με τα σύγχρονα ευρήματα που αγαπάς. Τέλος, το vintage θεωρείται κορυφαίο στυλ διακόσμησης λόγω της δύναμης που έχει να μας προκαλεί αισθήματα όπως νοσταλγία και περιέργεια αλλά και λόγω της άποψης πως τα παλιά έπιπλα και διακοσμητικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά και ποιοτικά.

Δες επίσης: 5 Πράγματα στη διακόσμηση που σου προκαλούν άγχος

3. Κομψός μαξιμαλισμός με πινελιές χρώματος – τάσεις Tik Tok

Άλλο ένα trend που κατακλύζει τον χώρο του εσωτερικού σχεδιασμού είναι το ‘κομψό μαξιμαλιστικό’ στυλ. Μπορείς κυριολεκτικά να διακοσμήσεις το σπίτι σου έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μια βόμβα ντοπαμίνης. Μη φοβηθείς να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μια πληθώρα αγαπημένων αντικειμένων εφόσον αυτά σου φέρνουν ευχαρίστηση και χαρά. Δώσε βάση στο layering και αφέσου στην ποικιλία χρωμάτων και υφών. Το μυστικό που κάνει επιτυχημένο το στυλ αυτό είναι η εναλλακτικότητα του και οι μεγάλες αντιθέσεις που δημιουργούνται που τραβούν το μάτι. Η μαξιμαλιστική προσέγγιση γεμίζει τους χώρους με ζωντάνια και δυναμικότητα!

Δες επίσης: Διακόσμηση εσωτερικού χώρου με animal prints!

4.  Eclectic σικ στυλ διακόσμησης – τάσεις Tik Tok

όμορφη διακόσμηση στο σπίτι

Δες επίσης: Ιδέες για διακοσμητική πέτρα σε εσωτερικό χώρο

Άκρως σαγηνευτικό και απελευθερωτικό στυλ διακόσμησης είναι το eclectic chic στυλ. Αυτό που κάνει το εκλέκτικ στυλ ελκυστικό είναι η ευελιξία που προσφέρει: ουσιαστικά η έλλειψη αυστηρών κανόνων. Το eclectic chic αγκαλιάζει την διαφορετικότητα και επιτρέπει διαφορετικής αισθητικής αντικείμενα να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Εστιάζει στην προσωπικότητα και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου ενώ θεωρεί σημαντική την αυτοέκφραση και την ύπαρξη προσωπικών αντικειμένων. Η ομορφιά του εκλεκτικού στυλ είναι πως δημιουργεί ένα συνεκτικό αλλά ποικίλο περιβάλλον που σε κάνει να αισθάνεσαι τον χώρο ζωντανό και αυθεντικό.

Related Posts