οσμές στο χαλί

  5 Λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στη διακόσμηση!

  Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μεγάλη υπόθεση. Αν ξεκινάς από την αρχή, δύο πρέπει να είναι οι στόχοι σου. Πρώτον, να δημιουργήσεις ένα σπίτι όμορφο αισθητικά, που να ταιριάζει με το γούστο σου και να σε ηρεμεί και δεύτερον, αυτό το σπίτι να είναι και λειτουργικό.

  Για να σε βοηθήσω σε αυτούς τους στόχους λοιπόν, συγκέντρωσα 5 λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στη διακόσμηση! Διάβασέ τα παρακάτω για να μάθεις ποια είναι και τι ακριβώς πρέπει να αποφύγεις. Έτσι, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις το ιδανικό σπίτι για εσένα με το πιο ευχάριστο κλίμα.

  Ποια λάθη κάνουν οι αρχάριοι στη διακόσμηση!

   

  1. Χρησιμοποιούν υπερβολικά πολλά χρώματα!

  λάθη κίτρινη με μπλε διακόσμηση

  Ένα λάθος που εντοπίζεται συχνά είναι τα χρώματα. Είναι λογικό να θέλεις να δημιουργήσεις ένα προσωπικό χώρο με πολλά και χαρούμενα χρώματα. Ωστόσο σε αυτό έγκειται και ο κίνδυνος να φανεί ο χώρος μπερδεμένος με αποτέλεσμα να μην σε ξεκουράζει. Για να το αποφύγεις αυτό το λάθος φρόντισε να υιοθετήσεις ως επί το πλείστον ουδέτερα χρώματα συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας.

  Δες επίσης: 5 Κόλπα για να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές!

  2. Προσθέτουν πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια!

  διακοσμητικά μαξιλάρια σε καναπέ

  Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι ο καναπές και τα κρεβάτια. Εάν στα προαναφερθέντα έχεις τοποθετήσει πολλά μαξιλάρια οφείλεις να αναθεωρήσεις. Διότι ένα τέτοιο λάθος κοστίζει πολύ από την εικόνα του σπιτιού σου και μάλιστα το κάνει να δείχνει μη τακτοποιημένο. Επομένως τι τα θες τόσα μαξιλάρια; Κράτησε δύο για τις δύο άκρες του καναπέ και δύο για κάθε κρεβάτι!

  Δες επίσης: 5 Τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο ενδιαφέρον με μικρό κόστος!

  3. Τοποθετούν τα έπιπλα κοντά στους τοίχους!

  όμορφο σπίτι διακόσμηση

  Αυτό που μαρτυράει κατευθείαν τις γνώσεις σου σχετικά με τη διακόσμηση είναι το πώς τοποθετείς τα έπιπλα. Με το να τα τοποθετείς κοντά στους τοίχους στη πραγματικότητα δεν δημιουργείς περισσότερο χώρο, αλλά κάνεις το κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο μικρό. Για να διορθώσεις αυτό το λάθος, μετακίνησε τα έπιπλα πιο κοντά στο κέντρο του δωματίου και διάλεξε ένα χαλί που να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του χώρου. Έτσι, το δωμάτιο θα δείχνει πιο μεγάλο και άνετο.

  Δες επίσης: Πώς να υιοθετήσεις την industrial αισθητική στους χώρους σου!

  4. Διακοσμούν τα τραπέζια λανθασμένα!

  οσμές στο χαλί

  Επιπλέον σημεία που σε προδίδουν είναι τα τραπέζια και τα τραπεζάκια στο σπίτι. Πώς; Είναι απλό! Με το να τα υπερφορτώνεις με διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργείς ένα πολύ ερασιτεχνικό αποτέλεσμα, που δεν είναι και πολύ όμορφο. Οπότε εάν είσαι από αυτούς που κάνουν αυτό το λάθος, αφαίρεσε τα περισσότερα και άφησε μόνο ορισμένα. Μάλιστα, προτίμησε να αφαιρέσεις τα καθαρά διακοσμητικά στοιχεία και να κρατήσεις τα λειτουργικά!

  Δες επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να λείπουν από ένα μινιμαλιστικό σπίτι!

  5.  Από τα μεγαλύτερα λάθη, η άναρχη τοποθέτηση τέχνης και εικόνων στους τοίχους!

  λάθη στη διακόσμηση κίτρινο υπνοδωμάτιο

  Τέλος, από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου αποτελεί η άναρχη τοποθέτηση είτε κάποιου έργου τέχνης, είτε διαφόρων εικόνων και φωτογραφιών στους τοίχους. Η λύση για το συγκεκριμένο είναι αρκετά απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις είτε ένα gallery wall βρίσκοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο, είτε να αφιερώσεις έναν μόνο τοίχο αποκλειστικά για φωτογραφίες.