φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

5 Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού

Νιώθεις κουρασμένη σε καθημερινή βάση, αλλά δεν ξέρεις το γιατί; Μάθε, λοιπόν, πως μέσα στα σπίτια υπάρχουν τοξίνες, που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας. Η NASA, μάλιστα, μέσω πειραμάτων, που έκανε σε χώρους αεροσκαφών, παρατήρησε ότι υπάρχουν φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού από ουσίες. Τέτοιες ουσίες είναι: η φορμαλδεΰδη, όπου προέρχεται από τα χαλιά και τα έπιπλα και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα, ο καπνός του τσιγάρου και μονοξείδιο του άνθρακα.

Εμείς σου ετοιμάσαμε μια λίστα με οικιακά φυτά, που έχουν την ικανότητα απορρόφησης αυτών των ουσιών, ώστε να προστατεύσεις τον οργανισμό σου.

Ποια είναι τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού;

 

#1. Αράχνη

φυτά που καθαρίζουν τον αέρα αράχνη

Χαρακτηριστικό αυτού του πανέμορφου φυτού είναι τα μακριά του φύλλα. Έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει πολύ γρήγορα και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στην απορρόφηση δηλητηριωδών ουσιών από τον αέρα. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό, να το τοποθετήσεις κοντά στο τζάκι ή στην κουζίνα, όπου εκεί υπάρχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Δες επίσης: Φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

#2. Αρέκα

φυτά που καθαρίζουν τον αέρα αρεκα

Είναι ένα πολύ ευαίσθητο φυτό με φτερωτά φύλλα. Συχνά, ο κόσμος το χαρακτηρίζει και ως υγραντήρα. Χρειάζεται φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρόλο που μεγαλώνει αργά. Επίσης, μπορείς να το τοποθετήσεις οπουδήποτε. Καλύτερα, όμως, αποτελέσματα θα έχει κοντά σε έπιπλα, που τα έχεις περάσει πρόσφατα με βερνίκι ή σε δωμάτια με μοκέτα.

Δες επίσης: Πως να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου το χειμώνα

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού

#3. Σανσιβέρια

σανσιβέρια

Συνήθως, το χρησιμοποιούμε ως καλλωπιστικό φυτό. Η σανσιβέρια αντέχει στο μη τακτικό πότισμα, αλλά και στον χαμηλό φωτισμό. Ωστόσο, επιστήμονες της NASA, σημειώνουν ότι η ιδιότητα του είναι να απορροφά φορμαλδεΰδη, οξείδια του αζώτου, αλλά και άλλες χημικές ουσίες, που υπάρχουν στον αέρα.

Δες επίσης: 4 Φυτά που θα επιβιώσουν στα σκοτεινά σημεία!

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

#4. Δράκαινα

δρακαινα φυτα που καθαρίζουν τον αέρα

Η δράκαινα είναι ένα πανέμορφο φυτό με γυαλιστερά λεπτά φύλλα και κόκκινες άκρες. Το συγκεκριμένο φυτό, το χρησιμοποιούμε σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό συμβαίνει, διότι αναπτύσσεται πολύ αργά και δεν απαιτεί συχνό πότισμα και φως. Εκτός από το ότι έχει την ιδιότητα να απορροφά βενζόλιο και φορμαλδεΰδη από τον αέρα, λειτουργεί, επίσης, και σαν φίλτρο για άλλα είδη τοξινών. Ωστόσο, σκέψου καλά πριν τοποθετήσεις μια δράκαινα στο σπίτι σου, εάν έχεις σκύλο, καθώς είναι δηλητηριώδες για εκείνα.

Δες επίσης: 9 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τον ήλιο!

#5. Σπαθίφυλλο

σπαθιφυλλο φυτά

Δες επίσης: Τα 10 πιο ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι!

Ονομάζεται αλλιώς και κρίνος της ειρήνης, το οποίο έχει γίνει γνωστό για την ικανότητα του να μειώνει τις επιβλαβείς τοξίνες σε εσωτερικούς χώρους. Είναι εύκολο στη φροντίδα του και καθαρίζει πολύ καλά το χώρο.

 

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!