φυτά σκοτεινά σημεία

  4 Φυτά που θα επιβιώσουν στα σκοτεινά σημεία!

  Αναμφίβολα, το φως είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της πλειοψηφίας των φυτών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φυτά που έχουν μειωμένες ανάγκες σε φως και που μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στα σκοτεινά σημεία του σπιτιού.

  Τα φυτά που έχουν χαμηλές ανάγκες σε φως αποτελούν μια τέλεια προσθήκη για τα δωμάτια που δε βλέπει πολύ ο ήλιος. Έτσι, ακόμα και αυτά τα δωμάτια δε χρειάζεται να στερούνται τις πρασινάδες. Ανακάλυψε λοιπόν 4 φυτά που θα επιβιώσουν ακόμα και στα σκοτεινά σημεία του σπιτιού!

  4 Φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν στο σκοτάδι!

   

  1. Σανσεβιέρια

  σανσεβιέρια άσπρη γλάστρα

  Η γλώσσα της πεθεράς ή αλλιώς σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου στο σκοτάδι. Αυτό την καθιστά τέλεια επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο ή για οποιοδήποτε άλλο χώρο που δε βλέπει πολύ ο ήλιος! Μπορεί η σανσεβιέρια να προτιμά τα φωτεινά σημεία αλλά δε θα έχει πρόβλημα να επιβιώσει σε μέρη με λίγο φως, απλά θα έχει αργή ανάπτυξη. Κι ένας ακόμα λόγος για να διακοσμήσεις με μια γλώσσα της πεθεράς είναι το γεγονός ότι καθαρίζει τον αέρα!

  Δες επίσης: 5 Οφέλη που έχουν τα φυτά στη διακόσμηση!

  2. Καλαθέα

  καλαθέα σκούρος τοίχος φυτά σκοτεινά σημεία

  Η καλαθέα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου καθώς διαθέτει υπέροχα χαρακτηριστικά φύλλα. Υπάρχουν πολλά είδη καλαθέας αλλά όλα έχουν το χαρακτηριστικό ότι δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά όσον αφορά τα επίπεδα φωτός. Ακόμα, η καλαθέα αγαπάει την υγρασία. Έτσι, ένα καλό σημείο στο σπίτι για την καλαθέα σου είναι ακόμα και το μπάνιο!

  Δες επίσης: 5 Φυτά εσωτερικού χώρου που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

  3. Ζαμιοκούλκας

  γλάστρες ζαμιοκούλκας

  Άλλο ένα από τα πιο αγαπητά φυτά για το σπίτι είναι ο ζαμιοκούλκας. Πρόκειται για ένα φυτό που δε θέλει άμεσο φως γιατί μπορεί τα φύλλα του να καούν και να κιτρινίσουν. Ακόμα, θα επιβιώσει εύκολα ακόμα και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, απλά δε θα αναπτυχθεί.

  Δες επίσης: 9 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τον ήλιο!

  4. Κισσός

  κισσός τοίχος σαλόνι

  Ο κισσός αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά αλλά και εύκολα αναρριχώμενα φυτά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι αναπτύσσεται πολύ εύκολα, γι’ αυτό μπορεί να καλύψει γρήγορα μεγάλες επιφάνειες. Αν λοιπόν έχεις στο σπίτι σου ένα δωμάτιο με λίγο φως το οποίο θέλεις να γεμίσεις με φυτά τότε ο κισσός αποτελεί την ιδανική λύση!