Home Σπίτι Φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία
φυτά που απορροφούν ακτινοβολία

Φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

by exypnes-idees

Τα φυτά είναι αγαπημένο στοιχείο στον χώρο μας. Είναι μέρος της διακόσμησης, ενώ παράλληλα παρέχουν και πολλά οφέλη. Καθαρίζουν τον αέρα, μας βοηθούν σε μία καλύτερη ποιότητα ύπνου, φέρνουν καλή τύχη στο σπίτι. Πέρα από όλα αυτά και φυσικά το αισθητικό κομμάτι που εξυπηρετούν, κάποια φυτά επιτελούν ακόμα μία πολύ σημαντική λειτουργία. Και επειδή οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια μας πλέον περισσεύουν και η ακτινοβολία που εκπέμπουν κάποιες από αυτές είναι επιβλαβής για εμάς, καλό είναι να βρούμε τρόπους να την περιορίσουμε. Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία και αξίζουν σίγουρα μια θέση στον χώρο μας.

Φυτά που βοηθούν στην απορρόφηση της ακτινοβολίας!

Κάκτος

Κάκτος

Ο κάκτος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι ένα όμορφο και πολύ εύκολα διαχειρίσιμο φυτό, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Έρευνες που έγιναν έδειξαν επίσης ότι οι κάκτοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην απορρόφηση της ακτινοβολίας. Και επειδή η μεταφορά της είναι ευθυγραμμισμένη με την πηγή εκπομπής της ακτινοβολίας, καλό θα ήταν να βάλεις τους κάκτους σου μπροστά από αυτήν.

Αλόη – φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Αλόη - φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Η αλόη είναι ακόμα ένα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της για το δέρμα και την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν ξέραμε είναι ότι είναι πολύ δραστική και στην απορρόφηση της επιβλαβούς ακτινοβολίας. Όπως και με τον κάκτο, φρόντισε να τη βάλεις στο σωστό σημείο για να μεγιστοποιήσεις την αποδοτικότητά της.

Δες επίσης: Τα 5 ομορφότερα φυτά εσωτερικού χώρου!

Χλωρόφυτο – φυτό αράχνη

Χλωρόφυτο - φυτό αράχνη

Το πανέμορφο χλωρόφυτο με τα μακρόστενα δίχρωμα φύλλα είναι ακόμα μια υπέροχη επιλογή για το σπίτι σου. Έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα από ρύπους και βλαβερές ουσίες όπως το μυρμηκικό οξύ και οι αλδεΰδες. Είναι ένα φυτό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση με πολλούς τρόπους. Ταιριάζει καταπληκτικά σε κρεμαστές γλάστρες.

Φίκος rubber plant

Φίκος rubber plant

Το rubber plant είναι ακόμα ένα φυτό που θα βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα και ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυτά. Τα μεγάλα γυαλιστερά του φύλλα θα κλέψουν σίγουρα την παράσταση σε όποια γωνία επιλέξεις να το βάλεις.

Δες επίσης: Ποια 6 φυτά φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι!

Stone lotus flower

Stone lotus flower

Εδώ έχουμε ακόμα μία περίπτωση άκρως αποτελεσματικού στην απορρόφηση της ακτινοβολίας φυτού. Και φυσικά, εκτός από αυτό, πρόκειται για ένα πανέμορφο λουλούδι, το μέγεθος του οποίου σου επιτρέπει να το τοποθετήσεις σε οποιονδήποτε χώρο. Θα ταίριαζε ιδιαίτερα πάνω στο γραφείο σου, δίπλα στον υπολογιστή, τα tablets και τα smartphones. Στα συν του είναι η ωραία μυρωδιά του και οι ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα. Μπορείς να το βάλεις σε ένα γλαστράκι με κάποιες πέτρες μέσα, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας από το πότισμα για λίγες μέρες.

Σανσεβιέρια – φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Σανσεβιέρια - φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Η σανσεβιέρια είναι ένα πολύ όμορφο φυτό, με μακριά περήφανα φύλλα με ιδιαιτερότητα στο χρώμα. Είναι ιδανική στην απορρόφηση βλαβερών ουσιών και μπορεί να επιβιώσει με λιγοστό φως. Όσο για το πότισμα, φρόντισε να το αφήνεις να στεγνώσει καλά πριν το ξαναποτίσεις.

Βετέλ – φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Βετέλ - φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

Αν θέλεις ένα αναρριχώμενο φυτό με εντυπωσιακά γυαλιστερά φύλλα σε σχήμα καρδιάς, το βετέλ είναι η απάντηση για εσένα. Θα πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου όπου έχει αρκετό φως και ίσως να πάρει αρκετό χρόνο η ανάπτυξή του. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα φυτά στην απορρόφηση της βλαβερής ακτινοβολίας.

Δες επίσης: 8 Θεραπευτικά φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου!

Ηλίανθος

Ηλίανθος

Και επειδή λίγο χρώμα είναι απαραίτητο μέσα στο σπίτι, ο ηλίανθος είναι το καταλληλότερο λουλούδι που συνδυάζει ομορφιά και λειτουργικότητα. Είναι ένα πολύ αποδοτικό φυτό στον περιορισμό της βλαβερής ακτινοβολίας. Φυσικά έχει ανάγκη από αρκετό φως. Γι’ αυτό, αν το βάλεις μέσα στο σπίτι όπου το φως του ηλίου δεν περισσεύει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τεχνητό φως.

Κισσός

Κισσός

Ο κισσός είναι ένα πολυλειτουργικό φυτό, το οποίο θα φέρει πολλά οφέλη για εσένα και το σπίτι σου. Έχει τη δυνατότητα να απορροφά μεγάλες ποσότητες βενζολίου, καθώς και άλλες επιβλαβείς ουσίες όπως το μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα. Να ξέρεις, ωστόσο, ότι η ανάπτυξή του απαιτεί αρκετό ήλιο.

Δες επίσης: 6 Φυτά για το σπίτι που μειώνουν το άγχος και το στρες!

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και φυτά στην απορρόφηση της βλαβερής ακτινοβολίας. Είναι ιδανικά για καλλιέργεια και ανάπτυξη σε εσωτερικό χώρο, ώστε να περιορίσεις τις άσχημες συνέπειες της εκτεταμένης χρήσης όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Related Posts