φυτά για το σαλόνι

Τα 10 πιο ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι!

Τα φυτά ομορφαίνουν το σπίτι μας και του χαρίζουν δροσιά και ζωντάνια. Θα σου δείξω ποια είναι τα πιο ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι σου για να επιλέξεις αυτό που προτιμάς για τον δικό σου χώρο.

Θα βρεις μικρότερα φυτά που μπορούν να διακοσμήσουν την τραπεζαρία ή τον μπουφέ αλλά και μεγαλύτερα για να εντάξεις στη διακόσμηση του σαλονιού. Ιδανικά επίλεξε γλάστρες στο μέγεθος και το σχήμα που θα δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

10 Πανέμορφα & ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι!

 

1. Σεφλέρα

σεφλέρα φυτό

Η Σεφλέρα αποτελεί ιδανική επιλογή για το σαλόνι σου, είναι τροπικό φυτό από τη Μαλαισία και έχει δενδροειδή ανάπτυξη που το καθιστά τέλειο για μεγάλους χώρους. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ αγαπά το φως χωρίς την άμεση ηλιακή επαφή.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Συμβουλές για υγιή φυτά!

2. Κέντια

κέντια φυτο για το σαλόνι

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου, η Κέντια κατάγεται από την Αυστραλία και μπορεί να ξεπεράσει τα 2 μέτρα σε ύψος. Δεν θέλει το άμεσο ηλιακό φως, ενώ οι απαιτήσεις της σε νερό είναι μικρές. Χρειάζεται καλό αερισμό και ημισκιερό μέρος.

3. Σανσεβέρια

σανσεβέρια φυτό

Το φυτό Σανσεβέρια είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο ύψος, ενώ θέλει ένα φωτεινό μέρος για να αναπτυχθεί. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, καθώς τα φύλλα της έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν το νερό.

Μπορείς να δεις ακόμα Πως θα φτιάξεις έναν μικρό κήπο με φυτά στην κουζίνα σου!

4. Φίκος Μπέντζαμιν

φυτό φίκος μπέντζαμιν

Με καταγωγή από τη Μαλαισία, ο Φίκος Μπέντζαμιν είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου. Διαθέτει μεγάλα γυαλιστερά φυτά που εντυπωσιάζουν. Χρειάζεται φωτεινό μέρος και μέτριο πότισμα για να ευδοκιμήσει.

5. Πόθος

πόθος φυτό

Ένα κρεμαστό φυτό που μαγεύει με το φύλλωμα του, ο Πόθος είναι ιδανικό για να διακοσμήσει ραφιέρα στο σαλόνι ή τον μπουφέ σου. Χρειάζεται ημισκιερό μέρος για να αναπτυχθεί και πολύ λίγο πότισμα.

Μπορείς να δεις εδώ 6 Φυτά που ταιριάζουν τέλεια στην κρεβατοκάμαρα σου!

6. Μονστέρα

μονστέρα φυτό εσωτερικού χώρου

Η Μονστέρα είναι ένα εξωτικό φυτό από το Μεξικό που μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα ύψος. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις από το μέρος που θα την τοποθετήσεις καθώς αναπτύσσεται και στα σκιερά αλλά και στα φωτεινά μέρη του σπιτιού. Έχει μικρές απαιτήσεις στο πότισμα καθιστώντας το ένα εύκολο και παράλληλα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου.

7. Καλαθέα

καλαθέα φυτά για το σαλόνι

Η Καλαθέα έχει εντυπωσιακά γυαλιστερά φύλλα και ταιριάζει εξίσου και σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς χώρους. Ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη αλλά προσοχή να μην έρχεται σε επαφή με άμεσο ηλιακό φως καθώς θα καούν τα φύλλα της. Θέλει συχνό πότισμα με καλή αποστράγγιση και έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται.

Μπορείς να δεις ακόμα 8 Θεραπευτικά φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου!

8. Γιούκα

φυτο γιούκα

Το Γιούκα είναι ένα επιβλητικό φυτό που μπορεί να αντέξει τις ακραίες καιρικές συνθήκες για αυτό μπορεί άνετα να  ενταχθεί σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Κατάγεται από το Μεξικό και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστο κλίμα. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, αλλά θέλει καλή αποστράγγιση εδάφους.

9. Δράκαινα

δράκαινα φυτό

Το φυτό Δράκαινα είναι ένα εξωτικό φυτό από την Αφρική και μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρους σκιερούς και ημισκιερούς. Το κρατάμε μακριά από πηγές θερμότητας όπως -καλοριφέρ και τζάκι για να διατηρηθεί υγιής. Χρειάζεται μέτριο πότισμα, περίπου κάθε 8-10 μέρες ανάλογα την θερμοκρασία, ενώ το συμπλήρωμα σιδήρου μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση του πράσινο φυλλώματος του. Δες επίσης Τρόποι για να κρατήσεις τα φυτά υγιή τον χειμώνα!

10. Αγλαόνημα

αγλαόνημα φυτό

Ένα πανέμορφο ανθεκτικό φυτό με καταγωγή από την Ασία. Μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο ύψος ενώ αγαπάει τη ζέστη και το φως χωρίς το άμεσο ηλιακό φως. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα και λίπασμα ούτε συχνό κλάδεμα και αυτό το καθιστούν ιδανικό φυτό για αρχάριους.

Μπορείς να δεις εδώ 6 Φυτά για το σπίτι που μειώνουν το άγχος και το στρες!

Αυτά τα μοναδικά φυτά για το σαλόνι θα σου χαρίσουν έναν εντυπωσιακό χώρο με ζωντάνια και πολύ φρεσκάδα. Διάλεξε το ιδανικό για εσένα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και μοντέρνο.