4 Πράγματα που οι καλεσμένοι σου απεχθάνονται

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να υποδεχόμαστε κόσμο στο σπίτι μας και να τον περιποιούμαστε. Μάλιστα, ειδικά όταν πρόκειται για πολύ κοντινούς μας ανθρώπους χαλαρώνουμε και θεωρούμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε το σπίτι μας σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που οι καλεσμένοι σου απεχθάνονται, αλλά δε θα σου το πουν ποτέ!

Θέλεις το σπίτι σου να είναι ένα ευχάριστο μέρος για όποιον φιλοξενείς; Σίγουρα δε χρειάζεται να εμμένεις σε λεπτομέρειες αλλά υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία πρέπει να σταθείς. Ανακάλυψε λοιπόν 4 πράγματα που οι καλεσμένοι σου απεχθάνονται ώστε να τα διορθώσεις και να κάνεις το χώρο σου πιο ευχάριστο για όλους!

4 Πράγματα που δεν αρέσουν στους καλεσμένους σου (αλλά δε θα σου τα πουν ποτέ)!

1. Οι τρίχες από κατοικίδια στα έπιπλα και τα υφάσματα

skylos kanapes trixes

Οι περισσότεροι καλεσμένοι σου λογικά αγαπάνε τα κατοικίδιά σου αλλά όχι τις τρίχες τους! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ότι καλύτερο να κάθεσαι σε έναν καναπέ γεμάτο τρίχες και όταν σηκώνεσαι να είσαι χάλια. Αν λοιπόν έχεις κατοικίδια φρόντισε να περάσεις τα υφάσματα με ένα ρολό για να φύγει τουλάχιστον η μεγαλύτερη ποσότητα από τις ενοχλητικές αυτές τρίχες.

Δες επίσης: 5 Σημαντικά tips για σωστό καθαρισμό χαλιών

2. Ένα βρώμικο μπάνιο

lefko katharo mpanio

Μπορεί το υπόλοιπο σπίτι σου να μην τρίζει από καθαριότητα όταν έρχεται κόσμος αλλά αν έχεις λίγο χρόνο φρόντισε να καθαρίσεις τουλάχιστον το μπάνιο. Εξάλλου, πρόκειται για ένα χώρο με πολλά μικρόβια, επομένως είναι θέμα υγιεινής να το καθαρίσεις όταν περιμένεις κόσμο. Καθάρισε με χλωρίνη τη λεκάνη και το νιπτήρα και βγάλε καθαρές πετσέτες για τα χέρια για τους καλεσμένους σου έτσι ώστε να μην έρθουν σε αμηχανία μπροστά σε ένα βρώμικο μπάνιο.

Δες επίσης: Σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

3. Η κακή μυρωδιά του σπιτιού

gynaika kleinei myti spiti

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται όταν μπαίνουμε σε ένα άλλο σπίτι είναι η μυρωδιά του. Αυτό είναι που διαμορφώνει την πρώτη μας εντύπωση. Αν το σπίτι σου λοιπόν έχει μια κακή μυρωδιά σίγουρα δεν δημιουργείται μια καλή πρώτη εντύπωση. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχεις αερίσει καλά το σπίτι πριν έρθει κόσμος. Ένα διακριτικό αρωματικό χώρου με ωραία μυρωδιά θα μπορούσε επίσης να κάνει τη διαφορά!

Δες επίσης: Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι;

4. Η ακατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι

zevgari kouvertes kryo

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφιλόξενο από ένα σπίτι που δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία! Έχεις πάει κάπου καλεσμένος και να τουρτουρίζεις από το κρύο ή να ιδρώνεις από τη ζέστη; Νιώθεις απευθείας ανεπιθύμητος! Φρόντισε λοιπόν να έχεις μια φυσιολογική θερμοκρασία στο σπίτι σου όταν έρθουν οι καλεσμένοι σου. Κι αν έχεις αμφιβολίες για το αν αισθάνονται καλά με τη θερμοκρασία δεν έχεις παρά να τους ρωτήσεις!