Συμβουλές για υγιή φυτά

6 Συμβουλές για υγιή φυτά!

Στο σπίτι αλλά και το μπαλκόνι μας, τα φυτά πρωτοστατούν καθώς χαρίζουν ζωντάνια, αρώματα και χρώμα. Θα σου δείξω τι να προσέξεις για να έχεις πάντα όμορφα και υγιή φυτά.

Απλά βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα αυξήσεις στο μέγιστο το χρόνο επιβίωσης τους αλλά και ανθοφορίας τους, για να έχεις πάντα τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια και φυτά στο χώρο σου.

6 Tips για υγιή φυτά που πρέπει να ξέρεις!

 

1. Πότισμα τις πρωινές ή βραδινές ώρες

ποτισμα φυτων

Καλό είναι να αποφεύγουμε να ποτίζουμε τα φυτά μας, τις μεσημεριανές ώρες, ειδικά το καλοκαίρι και τις πιο θερμές ημέρες, καθώς χάνουν αρκετή από την υγρασία λόγω της ζέστης. Ιδανικά, πότισε τα το πρωί ή και το βράδυ, αν έχουν χάσει αρκετό νερό.

2. Καθάρισμα των ξερών φύλλων

κιτρινα φυλλα στο φυτο

Κάτι που δεν πρέπει να αμελείς, είναι να καθαρίζεις συχνά τα κίτρινα και ξερά φύλλα των φυτών για να δείχνουν και πιο υγιή αλλά και για να τους δίνεις χώρο να αναπτυχθούν σωστά.

Μπορείς να δεις εδώ 3 Τρόποι να διώξεις ζωύφια και έντομα από τα φυτά σου!

3.Τοποθέτηση στο σωστό μέρος

φυτα στο μπαλκονι

Όταν αγοράζεις κάποιο φυτό συνήθως σε συμβουλεύουν για τον τρόπο ποτίσματος αλλά και το πόσο ήλιο χρειάζεται αυτό. Αν δεν το γνωρίζεις, μπορείς να βρεις εφαρμογές για φυτά όπου θα το αναγνωρίσουν και θα σου πουν τι θέλει για να αναπτυχθεί, αλλά μπορείς και στο google να το αναζητήσεις με το όνομα του και θα δεις οδηγίες και συμβουλές για το φυτό που σε ενδιαφέρει.

4. Ποσότητα νερού

ποτηστηρι

Καλό είναι να γνωρίζεις πόσο νερό να ρίχνεις στο φυτό σου και αν θέλει καλή αποστράγγιση, γιατί κάτι που κάνουμε πολύ συχνά είναι να χαλάμε και να σαπίζουμε τα φυτά μας λόγω του συχνού ποτίσματος.

Μπορείς να δεις επίσης Τα 9 πιο όμορφα αναρριχώμενα φυτά!

5. Λιπάσματα/Σίδηρος

σιδηρος για φυτα

Μην ξεχνάς πως και τα φυτά χρειάζονται τις “βιταμίνες” τους. Έτσι ψάξε να δεις τι μπορείς να βάλεις σε κάθε φυτό για να αποφύγεις να χαλάσει και προμηθεύσου το από φυτώρια αλλά και σούπερ μάρκετ.

6. Κλάδεμα

κλαδεμα φυτο

Το κλάδεμα είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να ανθοφορήσει πάλι το φυτό σου. Ιδανικά δες στο Ίντερνετ ή στο καρτελάκι που συνοδεύει το φυτό, πότε και πως θα το κλαδέψεις για να μεγιστοποιήσεις το ποσοστό αλλά και την ποιότητα ανθοφορίας.

Μπορείς να δεις ακόμα Πως να φτιάξεις υπέροχες DIY γλάστρες με σχέδιο μαρμάρου!

Αυτές οι απλές και εύκολες συμβουλές για υγιή φυτά θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις για χρόνια σε άψογη κατάσταση και να τα χαίρεσαι και εσύ και οι αγαπημένοι σου.