Home Οργάνωση 5 Βήματα για οργάνωση γραφείου για full απόδοση!
είδη γραφείου

5 Βήματα για οργάνωση γραφείου για full απόδοση!

by exypnes-idees

Μπορεί να εργάζεσαι από το σπίτι ή πηγαίνεις στο γραφείο ,μπορεί ακόμα να είσαι φοιτητής ή μαθητής. Ό,τι και αν από τα παραπάνω σε αντιπροσωπεύει, το γραφείο είναι ένα μέρος που περνάς αρκετό χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι αποδοτικός στο διάβασμα, τη δουλειά ή το χόμπι σου είναι η οργάνωση. Η οργάνωση γραφείου παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις άμεσα.

Δες εδώ πως να κάνεις το διάβασμα ή τη δουλειά παιχνιδάκι μόνο με μερικά tips οργάνωσης. Μη σπαταλάς χρόνο ψάχνοντας πράγματα για να κάνεις αυτό που θες. Διάβασε εδώ τις καλύτερες 5 βήματα για οργάνωση γραφείου για full απόδοση!

Έξυπνη οργάνωση γραφείου για απόλυτη συγκέντρωση!

 

1. Σκέψου τι ακριβώς θες

λαπτοπ

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις την οργάνωση σου να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις. Αρχικά, θέλεις να οργανώσεις βιβλία, χαρτιά, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής; Προσδιόρισε τι ακριβώς επιθυμείς. Με αυτόν τον τρόπο οι αναζητήσεις σου στο ίντερνετ θα είναι πιο στοχευμένες και θα βρεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις. Έπειτα, ίσως χρειαστεί να αγοράσεις μερικά αντικείμενα.

Κάνοντας μια έρευνα προτού αγοράσεις το οτιδήποτε, μπορεί να εξοικονομήσεις χρήματα βρίσκοντας αυτό που θες στο σπίτι. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση!

Δες επίσης : 5 Όμορφες ιδέες για τη διακόσμηση του γραφείου σου!

2. Άπλωσε τα αντικείμενα προς οργάνωση μπροστά σου

είδη γραφείου

Το να σκορπίσεις όλα σου τα πράγματα πάνω στο γραφείο, σίγουρα δε μοιάζει με οργάνωση. Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή οργάνωση γραφείου. Αρχικά, δες τι χρειάζεσαι και τι όχι. Δες ποια στυλό γράφουν, αν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια κολλάνε και κάνε ένα έλεγχο του τι είναι λειτουργικό και τι όχι.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα και μπορεί να έχεις να αντιμετωπίσεις μικρότερο όγκο αντικειμένων. Ύστερα, μετά από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσεις να κατηγοριοποιήσεις , έστω και στο περίπου, τα αντικείμενα σου. Αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οργάνωση του γραφείου!

3. Βρες δοχεία οργάνωσης

δοχεία αποθήκευσης

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά και διάφορα δοχεία οργάνωσης. Μικρά, μεγάλα, μακρόστενα, στρογγυλά. Υπάρχουν απεριόριστες επιλογές που μπορούν να καλύψουν και την παραμικρή σου ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις μόνο σε μαγαζιά με γραφική ύλη. Υπάρχει περίπτωση να βρεις τέτοια δοχεία σε μέρη που δεν περίμενες όπως σε μέρη με είδη κουζίνας ή διακοσμητικά. Επιπλέον, αφού έχεις βάλει κάτω τις ανάγκες σου, προσπάθησε να σκεφτείς τι δοχείο θα τις καλύπτει περισσότερο. Για παράδειγμα :

  • Ένα στρογγυλό κουτάκι για λαστιχάκια και πινέζες
  • Ένα ορθογώνιο για μολύβια και στυλό
  • Ένα μικρό κουτάκι για συνδετήρες

Κάπως έτσι προσπάθησε να οργανώσεις το κάθε αντικείμενο που υπάρχει στον χώρο σου.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές καλύτερης οργάνωσης του σπιτιού από τους ειδικούς! 

4. Ψάξε στο σπίτι για διάφορα δοχεία αποθήκευσης

γυάλινα βάζα

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν έχεις τίποτα που θα βοηθήσει στην οργάνωση γραφείου, αλλά το σπίτι σου ίσως να είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς. Ένα γυάλινο βάζο από μαρμελάδα, ένα τάπερ που χάθηκε το καπάκι, μια παλιά θήκη για μαχαιροπίρουνα. Με λίγη φαντασία πολλά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση του γραφείου σου.

Με αυτή τη λογική, μπορείς να αξιοποιήσεις και να επαναχρησιμοποιήσεις αντικείμενα που είχες για πέταμα. Για παράδειγμα, τα γυάλινα βαζάκια ή κάποιο κουτί παπουτσιών μπορούν να συντελέσουν στο να οργανώσεις τέλεια το γραφείο σου.

Δες επίσης : 14 Ιδέες οργάνωσης για όλο το σπίτι!

5. Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα χαρτάκια ή ετικέτες

αυτοκόλλητες ετικέτες

Άμα επέλεξες κλειστά δοχεία για την οργάνωση των αντικειμένων σου, ίσως να δυσκολευτείς να τα βρίσκεις γρήγορα. Γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να έχεις αυτοκόλλητα χαρτάκια ή ετικέτες. Έτσι, θα φαίνεται πάνω σε κάθε δοχείο το περιεχόμενο του και δε θα χάνεις χρόνο ψάχνοντας. Επίσης, οι ετικέτες βοηθάνε πολύ πάνω σε φακέλους με σημειώσεις ή σε ντοσιέ.

Η οργάνωση γραφείου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Εδώ θα βρεις όλα τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις ένα οργανωμένο γραφείο και κατ’ επέκταση ένα οργανωμένο μυαλό!

Related Posts