διακόσμηση σπιτιού με καλάθια

  6 Υπέροχες προτάσεις διακόσμησης με καλάθια!

  Τα καλάθια είναι μια ωραία λεπτομέρεια που μπορείς να εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού. Και αυτό γιατί δείχνουν όμορφα και κομψά ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρουν λίγο επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και σε βοηθάνε στο να διατηρείς οργανωμένα τα αντικείμενα σου.

  Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος για να τα τοποθετήσεις σε σημεία που θα κολακεύσουν και όχι θα αδικήσουν το σπίτι σου; Παρακάτω θα σου δείξουμε 6 ιδέες για όμορφη διακόσμηση με καλάθια!

  6 Τρόποι να βάλεις καλάθια στη διακόσμηση του σπιτιού!

   

  1. Μικρό καλάθι στο τραπεζάκι του σαλονιού!

  ψάθινο καλάθι στο σαλόνι

  Ένα μικρό και ρηχό καλάθι θα ταιριάξει τέλεια ως κεντρικό κομμάτι στο τραπεζάκι του σαλονιού ή ακόμα και στη τραπεζαρία. Το καλάθι-δίσκο σου μπορείς να το γεμίσεις με βάζα, γλαστράκια, βιβλία, κεριά και άλλα μικρά διακοσμητικά!

  Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα boho διακοσμητικά για το σπίτι!

  2. Εντυπωσιακή σύνθεση τοίχου από ψάθινα καλάθια!

  διακόσμσηση τοίχου από καλάθια

  Καταπληκτική ιδέα για ένα boho, vintage ή και μοντέρνο σπίτι είναι το να δημιουργήσεις μια σύνθεση τοίχου δηλαδή ένα gallery wall από καλάθια. Η σύνθεση αυτή είναι φανταστική για τον τοίχο πίσω από το καναπέ, πίσω από το κρεβάτι ή πίσω από το έπιπλο εισόδου!

  Δες επίσης: 5 Ιδέες για διακόσμηση τοίχου με neon πινακίδες!

  3. Κέρδισε αποθηκευτικό χώρο με καλάθια κάτω από το έπιπλο εισόδου του σπιτιού!

  έπιπλο εισόδου σπιτιού

  Όμορφη και πρακτική παράλληλα ιδέα είναι να βάλεις μερικά καλάθια κάτω από το τραπεζάκι εισόδου-μπουφέ του σπιτιού. Έτσι θα γεμίσεις τον χώρο κάτω ενώ θα μπορείς να τοποθετείς αντικείμενα χωρίς απλά να στέκονται ακατάστατα!

  Δες επίσης: 5 Διακοσμητικά για μια κομψή και πρακτική είσοδο!

  4. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο καλάθι ως γλάστρα!

  καλάθι γλάστρα

  Ένα καλάθι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλάστρα. Μάλιστα, το καλάθι-γλάστρα σου θα δείξει υπέροχο εάν το κρεμάσεις στο τοίχο και επιλέξεις φυτά και λουλούδια που θα κάνουν ωραία αντίθεση με το ψάθινο στοιχείο του καλαθιού!

  Δες επίσης: Τα 10 καλύτερα industrial διακοσμητικά για το σπίτι!

  5. Στερέωσε στο τοίχο ένα καλάθι – κομοδίνο!

  κομοδίνο από καλάθι

  Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καλάθι για κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο! Πως θα το κάνεις αυτό; Στερέωσε το στον τοίχο με τη βάση του καλαθιού να ακουμπάει στο τοίχο και πρόσθεσε και δύο ξύλινες επιφάνειες οριζόντια για να δημιουργήσεις ράφια. Με ελάχιστα χρήματα και μηδαμινό κόπο θα έχεις ένα κομψό και μοντέρνο κομοδίνο!

  Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα vintage διακοσμητικά για το σπίτι!

  6. Στοίβαξε πολλά καλάθια μαζί για να δημιουργήσεις ένα τραπεζάκι στο σαλόνι!

  καλάθια στο σαλόνι

  Δες επίσης: 8 Statement έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι!

  Τέλος, έχουμε μια φανταστική ιδέα που αφορά το σαλόνι του σπιτιού. Μπορείς να στοιβάξεις 2-3 καλάθια έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα τραπεζάκι. Ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμος!