παστέλ καναπές και πολυθρόνα

4 Ιδέες διακόσμησης σπιτιού με παστέλ χρώματα!

Τα παστέλ χρώματα είναι η Νο1 τάση παγκοσμίως στη μοντέρνα διακόσμηση των εσωτερικών χώρων των σπιτιών. Παστέλ χρώματα είναι: η λεβάντα, το κουφετί, το γαλάζιο, το απαλό κίτρινο, το φυστικί και το χρώμα της μέντας! Δες ιδέες διακόσμησης του σπιτιού σου με παστέλ χρώματα!

Οι αποχρώσεις αυτές δεν είναι τυχαία στις τοπ επιλογές διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Πέρα από το ότι οι τόνοι αυτοί ηρεμούν το μάτι, επιδρούν θετικά και στην ψυχολογία μας. Λέγεται πως μειώνουν το άγχος και δημιουργούν αίσθημα γαλήνης. Είναι χρώματα ευέλικτα, που ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και αποτελούν εναλλακτική από το συνηθισμένο λευκό.

Πώς να εντάξεις παστέλ χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σου!

 

1. Τοίχους

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να εντάξεις τα παστέλ χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μια ιδέα είναι να επιλέξεις κάποιους τοίχους του σπιτιού και να τους βάψεις με ένα παστέλ χρώμα. Αν είσαι πιο τολμηρή/ός, μπορείς να κάνεις και συνδυασμό περισσότερων παστέλ χρωμάτων ή να φτιάξεις μοτίβα με αυτά.

Δες επίσης: 5 Λόγοι να βάλεις τα παστέλ χρώματα στο σπίτι σου!

κίτρινος τοίχος

τοίχος ροζ κίτρινη καρέκλα

ταπετσαρία ροζ

ροζ τοίχος διακόσμηση παστέλ χρώματα

τοίχος ροζ παστέλ χρώματα διακόσμηση σπιτιού

ροζ τοίχος

2. Καναπές-πολυθρόνες

Μία ακόμη ανατρεπτική ιδέα διακόσμησης του σπιτιού σου με παστέλ χρώματα είναι η επιλογή τους για κάποιο βασικό έπιπλο. Όπως είπαμε και σε άλλο άρθρο, ο καναπές είναι το κυρίαρχο έπιπλο του σαλονιού σου. Επίλεξε έναν καναπέ σε παστέλ απόχρωση. Αν φοβάσαι ότι θα είναι δεσμευτικό, πάρε μόνο μία πολυθρόνα ή τα μαξιλάρια του καναπέ σε παστέλ τόνους.

Δες επίσης: 15 Ιδέες για σαλόνι σε παστέλ χρώματα!

καναπές παστέλ χρώματα διακόσμηση σπιτιού

γαλάζιος καναπές

πολυθρόνα παστέλ αποχρώσεις

καναπές χρώμα λεβάντας

καναπές παστέλ διακόσμηση

μαξιλάρια καναπέ ροζ

παστελ μαξιλάρια καναπέ πολυθρόνα

παστέλ καναπές και πολυθρόνα

κίτρινη πολυθρόνα σαλονιού παστέλ διακόσμηση σπιτιού

πολυθρόνα λεβάντα

πράσινο σκαμπό παστέλ χρώμα

χαλί χρώμα λεβάντας

3. Μικροέπιπλα σπιτιού

Αν θέλεις να εντάξεις και σε άλλους χώρους τις παστέλ αποχρώσεις, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για άλλα έπιπλα του σπιτιού. Για παράδειγμα, για τις καρέκλες του γραφείου του σπιτιού σου ή για το τραπεζάκι μέσης ή για κάποια συρταριέρα. Όπου και να τα τοποθετήσεις, θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο!

γραφείο παστέλ χρώματα διακόσμηση σπιτιού

κίτρινη καρέκλα γραφείο

καρέκλα συρταρίερα

κομοδίνο παστέλ χρώμα

σκαμπώ κρεβατιού παστέλ αποχρώσεις

ψυγείο γαλάζιο παστέλ χρώμα διακόσμηση σπιτιού

4. Σεντόνια-κουβέρτες-πετσέτες

Τέλος, αν θέλεις μεν ιδέες διακόσμησης του σπιτιού σου με παστέλ αποχρώσεις, αλλά πιο διακριτικά, υπάρχει λύση. Μπορείς να διαλέξεις παστέλ κλινοσκεπάσματα, κουβερτάκια, σεντόνια, πετσέτες ή μικρά διακοσμητικά διάσπαρτα στον χώρο. Αν συνδυάζεις και σε διάφορα σημεία τα ίδια χρώματα μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

γαλάζια κουβέρτα διακόσμηση με παστέλ χρώματα

γαλάζιες πετσέτες μπάνιου

κουζινικά σε παστέλ τόνους

διακοσμητικά σαλονιού παστέλ χρώματα

παστέλ χρώματα σεντόνια

σεντόνια γαλάζια

Για όποιο χώρο του σπιτιού σου και αν επιλέξεις παστέλ τόνους διακόσμησης, το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει πολύ πιο στυλάτος και μοντέρνος. Τόλμησέ το και το εσωτερικό του σπιτιού σου θα είναι σαν αυτά των περιοδικών!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!