κίτρινο τραπεζάκι καρέκλα μπαλκονιού

Πως να κάνεις τα έπιπλα μπαλκονιού σαν καινούρια!

Είναι αλήθεια ότι τα έπιπλα εξωτερικού χώρου βρίσκονται εκτεθειμένα διαρκώς στον ήλιο, στη βροχή και στις αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αναπόφευκτα να φθείρονται και να χάνουν την όψη καινούριου που είχαν. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να κάνεις τα έπιπλα μπαλκονιού ή κήπου να δείχνουν σαν καινούρια!

Δε χρειάζεται να πετάς τα έπιπλα των εξωτερικών χώρων μόλις ξεθωριάζουν ή υφίστανται κάποια φθορά. Κι αυτό γιατί μπορείς ακόμα να τα σώσεις. Δες λοιπόν πως να κάνεις τα έπιπλα μπαλκονιού να μοιάζουν σαν καινούρια!

Ανανέωσε τα έπιπλα του μπαλκονιού με απλούς τρόπους!

 

Βάψε τα έπιπλα σου

κίτρινο τραπεζάκι καρέκλα μπαλκονιού

Ο πιο γρήγορος τρόπος όχι μόνο να συντηρήσεις αλλά και να δώσεις μια τελείως νέα όψη στα έπιπλα μπαλκονιού σου είναι να αλλάξεις το χρώμα τους! Κι αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με ένα πινέλο και μια μπογιά. Είτε τα έπιπλα σου είναι ξύλινα, είτε πλαστικά, είτε μεταλλικά μπορείς να διαλέξεις ένα νέο χρώμα και να τα κάνεις να μοιάζουν σαν να είναι ένα διαφορετικό κομμάτι. Πριν το βάψιμο φρόντισε να έχεις πλύνει καλά τα έπιπλα σου για να εφαρμοστεί καλύτερα το χρώμα.

Δες επίσης: 5 Έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε μικρό μπαλκόνι!

Άλλαξε τα μαξιλάρια

καναπές μπαλκόνι έπιπλα μπαλκονιού σαν καινούρια

Καμιά φορά ένας καναπές μπαλκονιού ή μια πολυθρόνα μπορεί να δείχνουν παλιά και φθαρμένα επειδή τα μαξιλάρια έχουν ξεθωριάσει, ενώ ο σκελετός παραμένει αναλλοίωτος. Εξάλλου, τα υφάσματα εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο και στη σκόνη με αποτέλεσμα να χάνουν το χρώμα τους. Αναπόφευκτα λοιπόν κάποια στιγμή θα χρειαστούν αλλαγή αν θέλεις να δώσεις μια νέα εικόνα στο μπαλκόνι σου. Έτσι, δε χρειάζεται να αλλάξεις ολόκληρο τον καναπέ σου, αφού αλλάζοντας μόνο τα μαξιλάρια θα καταφέρεις να τον κάνεις να μοιάζει σαν καινούριος.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για οικονομική διακόσμηση μπαλκονιού!

Διακόσμησε με ένα κάλυμμα

καναπές παλέτες ριχτάρι

Ένας πολύ απλός τρόπος να προστατεύσεις τα έπιπλα κήπου και μπαλκονιού είναι να τα διακοσμήσεις με ένα κάλυμμα. Εξάλλου, έτσι αλλάζεις τελείως την όψη τους και σχεδόν τα μεταμορφώνεις! Με την απλή αυτή κίνηση τα έπιπλα θα απαλλαγούν από σκόνη, έντονο ήλιο και βροχή και θα διατηρηθούν χρόνια.

Δες επίσης: 2 Τρόποι για να έχεις ένα DIY τραπεζάκι μπαλκονιού!

Γυάλισε τα

λάδι ξύλινο έπιπλο

Σε έπιπλα μπαμπού ή ξύλινα έπιπλα μια απλή λύση για να επανέλθουν σχεδόν στην αρχική τους κατάσταση είναι να τα γυαλίσεις με ειδικό λαδάκι. Καλό είναι μάλιστα να εφαρμόζεις το προστατευτικό λαδάκι πριν φθαρούν τα έπιπλα, ίσως και όταν τα αγοράσεις αν δεν έχουν ήδη. Έτσι, δρας προνοητικά και τα προστατεύσεις από το να χάσουν το χρώμα τους και να ξεθωριάσουν!