κουζίνα μεγαλύτερη

  5 Τρόποι να κάνεις την κουζίνα να δείχνει μεγαλύτερη

  Η κουζίνα είναι ένας χώρος δημιουργίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αισθανόμαστε άνετα σε αυτό το δωμάτιο. Ωστόσο, αν η κουζίνα σου είναι μικρή είναι πιθανό να σε περιορίζει. Για να αποτρέψεις κάτι τέτοιο υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές για να κάνεις την κουζίνα να δείχνει μεγαλύτερη.

  Αν έχεις βαρεθεί να προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα μέσα στον περιορισμένο χώρο της κουζίνας σου τότε πρέπει να κινηθείς έξυπνα! Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους να κάνεις την κουζίνα να δείχνει μεγαλύτερη!

  5 Ιδέες για να κάνεις μεγαλύτερη τη μικρή σου κουζίνα!

   

  1. Διάλεξε μια μίνιμαλ διακόσμηση

  λευκή μίνιμαλ κουζίνα

  Το μίνιμαλ στυλ διακόσμησης αποτελεί μεγάλη τάση για ολόκληρο το σπίτι. Ειδικά αν εσύ έχεις μια μικρή κουζίνα μια μίνιμαλ διακόσμηση και διαρρύθμιση αποτελούν ιδανικές επιλογές. Φρόντισε λοιπόν να αποφύγεις τα πολλά διακοσμητικά στο χώρο και περιορίσου στα άκρως απαραίτητα! Έτσι, ο χώρος θα δείχνει πιο μεγάλος και πιο άνετος κι εσύ θα κινείσαι πιο εύκολα σε αυτόν!

  Δες επίσης: Vintage ιδέες διακόσμησης για την κουζίνα σου

  2. Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως

  μικρή φωτεινή κουζίνα

  Το φυσικό φως είναι μεγάλος σύμμαχος στο να ομορφύνει ένα μικρό χώρο. Αν λοιπόν έχεις μικρή κουζίνα αλλά είναι ηλιόλουστη τότε πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτό το πλεονέκτημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να μην τοποθετήσεις μια χοντρή κουρτίνα στο παράθυρο έτσι ώστε να μπαίνει όσο το δυνατό περισσότερο φως και να κάνει το χώρο να δείχνει φωτεινότερος και μεγαλύτερος.

  Δες επίσης: Διακόσμηση κουζίνας με παλιά αντικείμενα

  3. Αγκάλιασε το open shelving

  ανοιχτά ράφια κουζίνα μεγαλύτερη

  Τα ανοιχτά ράφια ή αλλιώς open shelving είναι μια μεγάλη τάση στη διακόσμηση της κουζίνας! Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις την κουζίνα σου να δείχνει μεγαλύτερη μπορείς να αντικαταστήσεις κάποια από τα ντουλάπια με ανοιχτά ράφια. Το πλεονέκτημα των ραφιών είναι ότι δεν “μπουκώνουν” το χώρο ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν χώρο αποθήκευσης, χαρακτηριστικά και τα δύο απαραίτητα για ένα μικρό δωμάτιο.

  Δες επίσης: 8 Ιδέες για μοντέρνα διαρρύθμιση κουζίνας

  4. Διάλεξε ανοιχτόχρωμα ντουλάπια που φτάνουν μέχρι πάνω

  λευκά ντουλάπια κουζίνας

  Σίγουρα σε μια μικρή κουζίνα χρειάζεσαι αρκετό χώρο αποθήκευσης. Έτσι, είναι καλύτερο να προτιμήσεις ντουλάπια που φτάνουν μέχρι επάνω έτσι ώστε να σου προσφέρουν περισσότερο χώρο. Μάλιστα, προτίμησε τα ντουλάπια σε ανοιχτή απόχρωση ώστε να μην κάνουν την κουζίνα να δείχνει κλειστοφοβική. Έχοντας αρκετό αποθηκευτικό χώρο η κουζίνα σου να δείχνει μεγαλύτερη και πιο τακτοποιημένη.

  Δες επίσης: Δημιούργησε αποθηκευτικό χωρο σε μικρή κουζίνα!

  5. Κράτα την κουζίνα οργανωμένη

  οργανωμένα ράφια κουζίνας

  Βασικό στοιχείο για κάθε μικρό δωμάτιο είναι να το διατηρείς οργανωμένο και σε τάξη. Έτσι και στην κουζίνα, είναι σημαντικό να τη διατηρείς οργανωμένη με διάφορα αξεσουάρ, όπως βάζα και καλάθια. Η τάξη αυτή θα την κάνει να μοιάζει μεγαλύτερη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.