διακόσμηση κουζίνας με παλιά αντικείμενα

  Διακόσμηση κουζίνας με παλιά αντικείμενα

  Πολλοί από εμάς έχουμε βρει αναμνήσεις από την κουζίνα της μητέρας ή της γιαγιάς μας. Άλλοι αντλούν έμπνευση σχεδιασμού από παλιές αγαπημένες ταινίες και τηλεοπτικές ταινίες. Ανεξάρτητα από το πού ξεκίνησαν οι ιδέες της κουζίνας των ονείρων σου, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τις ολοκληρώσεεις σωστά.

  Διάβασε την παρακάτω συλλογή ιδεών vintage σχεδιασμού κουζίνας και διακόσμησης για να πάρεις μια καλή ιδέα για το πώς να συνδυάσεεις το κλασικό σχέδιο κουζίνας με τις σύγχρονες πινελιές που θα τη κάνουν μοναδική.

  Ιδέες για vintage διακόσμηση κουζίνας με παλιά αντικείμενα

   

  1. Vintage κουζίνα με ξύλινους πάγκους κοπής

  vintage κουζίνα

  Για να φέρεις το vintage στυλ στη κουζίνα σου πρέπει σίγουρα να ενσωματώσεις το ξύλινο στοιχείο στο decor. Ένας ωραίος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι διακοσμώντας με τους κλασσικούς χοντροκομμένους πάγκους κοπής που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα!

  Δες επίσης: 7 Χρήσιμα gadget για την κουζίνα!

  2. Diy διακοσμητικό από παλιό τρίφτη

  diy κρεμάστρα κουζίνας

  Ένας παλιός τρίφτης μπορεί να χρησιμεύσει ως διακοσμητικό τοίχου. Θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς ως κρεμάστρα αλλά και ως γλαστράκι εάν τον τοποθετήσεις ανάποδα!

  Δες επίσης: 8 Ιδέες για μοντέρνα διαρρύθμιση κουζίνας

  3. Γλάστρες από παλιούς τενεκέδες

  γλάστρες τενεκέδς

  Για τη διακόσμηση της κουζίνας είναι πολύ σημαντικά και τα φυτά. Χρησιμοποίησε παλιούς τενεκέδες για γλάστρες και θα έχεις αμέσως μια υπέροχη retro αισθητική στο χώρο σου.

  Εάν δε τυχαίνει να έχει η μητέρα σου/ γιαγιά σου τέτοιους τενεκέδες μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε υπαίθριες αγορές και second hand μαγαζιά!

  Δες επίσης: 5 Τρόποι να γεμίσεις το κενό πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας!

  4. Decor κουζίνας με πλάστες – παλιά αντικείμενα

  decor κουζίνας με πλάστρες

  Ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είχαν στις παλαιότερες κουζίνες ήταν οι ξύλινοι πλάστες. Μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικούς μέσα σε ένα καφάσι, ένα γυάλινο δοχείο ή ένα vintage βάζο!

  Δες επίσης: 6 Πανέμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για την κουζίνα!

  5. Διακόσμησε με vintage σερβίτσιο

  vintage σερβίτσιο

  Μια ωραία ιδέα είναι να ενσωματώσεις στο decor κάποιο παλιό σερβίτσιο με τις χαρακτηριστικές κανάτες, κούπες και φλιτζάνια. Κάποια από αυτά μπορείς να τα γεμίσεις και με λουλούδια, δηλαδή να χρησιμεύσουν και ως βάζα-γλάστρες.

  Δες επίσης: 6 Λύσεις για να διακοσμήσεις τη μικρή κουζίνα σου!

  6. Παλιές κούπες ως γλαστράκια – διακόσμηση κουζίνας με παλιά αντικείμενα

  γλαστράκια κούπες

  Εάν δεν θες να βγάλεις ολόκληρο σερβίτσιο – γιατί πιάνει και χώρο- στα διάφορα ράφια σου ως διακόσμηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές κούπες για γλαστράκια. Μπορείς μάλιστα να φυτέψεις μυρωδικά ώστε να έχεις έναν mini κήπο!

  Δες επίσης: Οργάνωση κουζίνας με καθημερινά αντικείμενα!

  7. Διακόσμηση με αντικείμενα παλιάς εποχής

  ζυγαριά παλιάς εποχής

  Τη διαφορά στη retro κουζίνα σου θα τη κάνουν τα διακοσμητικά-αντίκες. Χρησιμοποίησε αντικείμενα παλιάς εποχής με πρωτότυπους τρόπους όπως για παράδειγμα μια παλιά ζυγαριά ως φρουτιέρα!

  Δες επίσης: 5 Τρόποι να ομορφύνεις τους τοίχους της κουζίνας!

  8. Διακόσμηση τοίχου με παλιές επιγραφές / ταμπέλες

  κουζίνα με παλιά αντικείμενα

  Τέλος, για τους τοίχους σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις παλιές επιγραφές, ταμπέλες ή αφίσες παλιάς εποχής. Αυτά θα τα βρεις σε υπαίθριες αγορές με vintage αντικείμενα!

  Δες επίσης: 5 Τρόποι διακόσμησης για το πλαϊνό ντουλαπιών κουζίνας!

  Εάν οι παραπάνω ιδέες σου άρεσαν και σκέφτεσαι να φτιάξεις και εσύ την κουζίνα σου σε vintage στυλ και ψάχνεις για vintage διακοσμητικά, ρίξε μια ματιά εδώ!