pos na vapsis diakosmisi domatio agoriou

  Πως να διακοσμήσεις ένα εφηβικό δωμάτιο για αγόρια!

  Το να διακοσμήσεις ένα εφηβικό δωμάτιο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά όταν αυτό το δωμάτιο προορίζεται για κάποιο αγόρι. Όταν έχεις να κάνεις να με τα κορίτσια λίγο πολύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να τα εντυπωσιάσεις, ώστε να περνάνε περισσότερο χρόνο στο δωμάτιο τους και να διαβάζουν με μεγαλύτερη όρεξη. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τα αγόρια.

  Μπορεί να θέλεις να τους δώσεις την ελευθερία να εκφραστούν, αλλά υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όπως για παράδειγμα η διαρρύθμιση του χώρου και το κόστος της ανακαίνισης όταν το παιδί θα μεγαλώσει.

  Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να μετατρέψεις το δωμάτιο του γιου σου σε ένα εντυπωσιακό μέρος που θα το λατρέψει; Δες ακόμη 21 DIY ιδέες διακόσμησης για εφηβικά δωμάτια!

  Tips για να διακοσμήσεις ένα αγορίστικο εφηβικό δωμάτιο!

   

  Διάλεξε σαν θέμα την αγαπημένη του χώρα

  agoristiko domatio exypnes-idees.gr

  Κάθε αγόρι έχει αδυναμία σε μία χώρα, είτε επειδή από εκεί προέρχεται ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είτε επειδή πολύ απλά του αρέσει η κουλτούρα και τα αξιοθέατα της. Μπορείς λοιπόν να ντύσεις τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι του με έναν μεγάλο χάρτη, αλλά και να επιλέξεις διακοσμητικά, χαλιά και σκεπάσματα με την σημαία της συγκεκριμένης χώρας.

  Δώστου την άδεια να κάνει graffiti

  diakosmisi efiviko domatio

  Με αυτόν τον τρόπο θα του δώσεις την δυνατότητα να εκφραστεί και να αφήσει ελεύθερη την φαντασία και την δημιουργικότητα του.

  Μπορεί σε πολλούς γονείς αυτή η ιδέα να φαντάζει ακραία αλλά έχει αρκετά πλεονεκτήματα που ίσως να μην έχεις σκεφτεί. Το βασικότερο είναι ότι θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο από ότι το να βάλεις μια ταπετσαρία και ότι αν το βαρεθεί μπορείτε απλά να ξανά βάψετε τον τοίχο. Δες ακόμη 4 τρόπους για να κάνεις σχέδια στους τοίχους μόνος σου!

  Επέλεξε πολυλειτουργικά έπιπλα

  diakosmisi mikro domatio

  Αυτή είναι από τις πιο σημαντικές ιδέες. Επειδή τα περισσότερα παιδικά δωμάτια δεν είναι συνήθως και πολύ μεγάλα μπορείς να αγοράσεις πολυλειτουργικά έπιπλα για να εξοικονομήσεις χώρο. Υπάρχουν όμορφοι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι αλλά και εντοιχισμένα κρεβάτια που πιάσουν ακριβώς όσο χώρο πιάνει και μια ντουλάπα.

  Βάλε τα αγαπημένα του αξεσουάρ στον τοίχο

  diakosmisi paidikou domatiou

  Αν κάνει για παράδειγμα συλλογή από καπέλα σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να τα έχει πεταμένα μέσα σε ένα συρτάρι. Μια πολύ καλή λύση είναι να τα κρεμάσεις στον τοίχο του, ώστε να μπορεί να διαλέγει κάθε μέρα και από ένα διαφορετικό.

  Μετέτρεψε έναν τοίχο σε μαυροπίνακα

  diakosmisi toixon xromata

  Για την συγκεκριμένη ιδέα το μόνο που θα χρειαστείς είναι χρώμα μαυροπίνακα. Έτσι, θα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ή σημειωματάριο στον τοίχο, ή ακόμη και να κάνει διάφορα σχέδια τα οποία θα μπορεί να καθαρίσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

  Επέλεξε φωτεινά ουδέτερα χρώματα

  diakosmitika domatio agoria

  Αν δεν θέλεις να διαλέξεις κάποιο χρώμα το οποίο θα δεσμεύσει την διακόσμηση του δωματίου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα ανοιχτό και φωτεινό χρώμα το οποίο θα κάνει το δωμάτιο του παιδιού σου να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο και ταυτόχρονα θα φτιάχνει και την διάθεση του.

  Εξοικονόμησε χώρο

  diamorfosi efiviko domatio

  Κάθε έφηβος πέρα από το κρεβάτι και το γραφείο του θέλει και έναν μικρό χώρο για να μπορεί να κάθεται με τους φίλους του. Κάτι σαν ένα μικρό σαλονάκι. Αυτό προφανώς απαιτεί περισσότερο χώρο. Για να το πετύχεις μπορείς κάλλιστα να διαλέξεις ένα ψηλό κρεβάτι στο οποίο θα ανεβαίνει με σκάλα και ακριβώς από κάτω μπορείς να βάλεις το γραφείο και τα πουφ του. Δες ακόμη πως να φτιάξεις σκαμπό (πουφ) από πλαστικά μπουκάλια!

  Φτιάξε ένα DIY γραφείο

  diy paidiko grafeio

  Μια ακόμη καλύτερη ιδέα όσον αφορά το γραφείο του παιδιού είναι το να φτιάξεις ένα DIY γραφείο αξιοποιώντας κάποια γωνία του δωματίου. Μπορείς πολύ απλά να βιδώσεις ένα ανθεκτικό κομμάτι ξύλου στον τοίχο για να μπορεί να μελετάει έχοντας την ησυχία του. Δες ακόμη 7 DIY γραφεία που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

  Διάλεξε δυναμικά χρώματα για την διακόσμηση

  xromata efiviko domatio

  Υπάρχουν κάποια χρώματα που λειτουργούν πολύ θετικά στην ψυχολογία μας και τα οποία μας γεμίζουν ενέργεια. Ένα από αυτά είναι και το πορτοκαλί. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις και να το συνδυάσεις με λιτά σχέδια και ακόμη ένα με δύο ουδέτερα χρώματα.

  Εστίασε στα διακοσμητικά

  domatio agoria efivoi

  Αν τώρα δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις πολλές αλλαγές στο υπνοδωμάτιο του παιδιού σου, είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο, μπορείς πολύ απλά να παίξεις με πρωτότυπα διακοσμητικά τα οποία θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του παιδιού σου και θα κάνουν πιο κομψό τον χώρο του. Δες ακόμη πως να διακοσμήσεις τον τοίχο σου με μοντέρνα ράφια!

  google-news

  Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!