τοίχος με τεχνοτροπία

Πώς να καλύψεις έναν τοίχο που έχει υγρασία!

Η υγρασία είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των σπιτιών μας!Είτε μένεις σε διαμέρισμα είτε σε μονοκατοικία, αν μια φορά εμφανιστεί σε έναν τοίχο σου υγρασία, δύσκολα θα την ξεφορτωθείς. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να καλύψεις έναν τοίχο που έχει υγρασία, αν δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

καλύψεις τοίχο υγρασία

Υπάρχουν διάφορες λύσεις, ανάλογα με τα γούστα σου και με το μέγεθος του προβλήματός σου. Μία από τις πιο συνηθισμένες είναι να καλύψεις το πάσχον σημείο με κάποιο πίνακα ή διακοσμητικό.

Η λύση όμως αυτή δε βοηθά στην περίπτωση που το πρόβλημα εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του τοίχου. Για μια τέτοια περίπτωση, δες την παρακάτω πανέξυπνη ιδέα για να καλύψεις έναν τοίχο που έχει υγρασία!

Απίστευτος τρόπος για να κρύψεις την υγρασία των τοίχων σου!

Η πιο έξυπνη λύση που σου βρήκα είναι να “εκμεταλλευτείς” την υγρασία δημιουργικά. Κι όμως, γίνεται! Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις τη βλάβη που έχει προξενήσει η υγρασία στον συγκεκριμένο τοίχο. Δες την έκταση, τα “χρώματα” που έχει η εικόνα της υγρασίας, κλπ.

καλύψεις τοίχο υγρασία τεχνοτροπία

Στη συνέχεια, θα ψάξεις στο ίντερνετ να βρεις διάφορες τεχνοτροπίες βαψίματος τοίχων που να μοιάζουν οπτικά με την εικόνα που έδωσε η υγρασία στο συγκεκριμένο κομμάτι του τοίχου σου. Αφού εντοπίσεις την πιο όμοια, θα προσπαθήσεις να την αποτυπώσεις σε όλο τον τοίχο.

Δες επίσης: 4 Τρόποι να εξαφανίσεις την υγρασία στο σπίτι!

Έτσι, θα μεταμορφώσεις στην ουσία όλο τον τοίχο, ώστε να μοιάζει σαν έργο τέχνης, καμουφλάροντας και το σημείο με το πρόβλημα. Μπορείς να το κάνεις και μόνος/η σου, με τον τρόπο που θα σου υποδείξω, αρκεί να φροντίσεις να βάψεις πρώτα τον τοίχο άσπρο (αν ήταν άλλο χρώμα).

Κάποιοι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς χρωμάτων για να χρησιμοποιήσεις είναι αυτοί:

κάλυψη τοίχου με υγρασία με μπεζ μπογιές

συνδυασμοί βαφής τοίχου με υγρασία ροζ

συνδυασμοί βαφών τοίχου

  • Αρχικά, αγόρασε τις κατάλληλες μπογιές για τη βαφή του τοίχου. Προτίμησε ουδέτερα ή όποια χρώματα σου αρέσουν. Υπάρχουν και κάποιες ιριδίζουσες βαφές που προσδίδουν ένα εφέ λάμψης. Πάρε και λευκή μπογιά αν δεν ήταν λευκός ο τοίχος σου αρχικά.

υλικά βαφής τοίχων

  • Αγόρασε πινέλα βαψίματος και πάρε ένα οποιοδήποτε κουρέλι/πανί από το σπίτι σου.

καλύψεις τοίχο με υγρασία με τεχνοτροπία

  • Ξεκίνα και βάψε τον (άσπρο) τοίχο με την μπογιά που επέλεξες. Πάρε το πανί, τσαλάκωσέ το στα χέρια σου και ξεκίνα να το ακουμπάς πάνω στην λευκή μπογιά ταμποναριστά ακανόνιστα, πριν στεγνώσει.
  • Κάνε το ίδιο σε όλο τον τοίχο και όχι μόνο στο σημείο που είναι η υγρασία.

Δες επίσης: Τι να κάνεις αν έχουν υγρασία ή μούχλα τα δωμάτια του σπιτιού σου!

τοίχος με τεχνοτροπία

Έτοιμο! Μπορείς να τονίσεις το νέο σου δημιούργημα με επιπλέον φωτισμό. Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο επιδαπέδιο φωτιστικό που θα “κοιτάζει” προς τον συγκεκριμένο τοίχο!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!