βάζο με ροζ και μωβ λουλούδια

Μειώνουν το άγχος τα λουλούδια στο σπίτι;

Τα φυτά είναι γνωστό πως καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέουμε και δίνουν ζωτική ενέργεια στο σπίτι! Φαίνεται όμως πως και τα λουλούδια έχουν επίσης ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Σε έρευνα του 2018 από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα, φαίνεται πως οι άνθρωποι που βάζουν φρέσκα λουλούδια στον χώρο τους ανακουφίζονται από το άγχος. Αυτό σημαίνει πως τα λουλούδια για μείωση του άγχους είναι η καλύτερη επιλογή σε ένα σπίτι.

Παλιότερη έρευνα έδειξε πως η μυρωδιά ορισμένων λουλουδιών και φυτών επιδρά πάνω στο στρες μειώνοντας το! Η έρευνα του 2009 έδειξε πως τα λουλούδια έχουν αυτή την επίδραση γιατί ρυθμίζουν τις ανθρώπινες λειτουργίες! Δεν είναι τυχαίο που σε ασθενείς και λυπημένους ανθρώπους συνήθως προσφέρουμε λουλούδια!Μάλιστα οι περισσότερες τάσεις διακόσμησης αλλά και το ίδιο το feng shui συμβουλεύουν να βάζουμε φρέσκα λουλούδια και φυτά στον χώρο μας!

Πως τα φυτά μειώνουν το στρες!

Τι έδειξε η έρευνα για τα λουλούδια

βάζο με ροζ και μωβ λουλούδια

Σύμφωνα με την έρευνα του 2018 μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα λουλούδια για μείωση του άγχους! Στην έρευνα συμμετείχαν 170 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ που έπρεπε να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια για τα επίπεδα του στρες που ένιωθαν για 12 συνεχόμενες μέρες. Οι 58 γυναίκες που λάμβαναν λουλούδια στο σπίτι κατέγραψαν σημαντική βελτίωση στο άγχος τους. Η μείωση αυτή μετρήθηκε σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες που έλαβαν διαφορετικά δώρα.

Δες επίσης Τα λάθη που κάνεις στο σπίτι σου και σου αυξάνουν το άγχος!

Γιατί να διαλέξεις φυτά για το σπίτι

καλάθι με πολύχρωμο μπουκέτο λουλουδιών

Πέρα από ένα όμορφο μπουκέτο με λουλούδια, τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού προσφέροντας πιο ποιοτική ατμόσφαιρα στον χώρο. Επίσης σε αντίθεση με ένα μπουκέτο λουλούδια, φυτά όπως η αλόη βέρα ζουν πολύ καιρό και μπορούν να έχουν κι άλλες χρήσεις. Το τζελ της αλόης για παράδειγμα, έχει θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για το ανθρώπινο δέρμα!

Δες επίσης Πως να διαμορφώσεις το σπίτι σου για να διώξεις το άγχος!

Λουλούδια για μείωση του άγχους

λουλούδια σε γυάλινο βάζο

Εκτός από τα ευρήματα των ερευνών σχετικά με τα λουλούδια για μείωση του άγχους. η ζωτική ενέργεια που δίνουν σε ένα χώρο, τα χρώματα και η ομορφιά τους είναι από μόνα τους αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή μας και να μας κάνουν να ξεχαστούμε.

Δες επίσης 6 Φυτά για το σπίτι που μειώνουν το άγχος και το στρες!

κόκκινα λουλούδια σε βάζα

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες τάσεις διακόσμησης αλλά και το ίδιο το feng shui συμβουλεύουν να βάζουμε φρέσκα λουλούδια και φυτά στον χώρο μας! Στον εργασιακό χώρο έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια πως μειώνουν το άγχος και βοηθούν την παραγωγικότητα. Στο σπίτι ακόμα περισσότερο φαίνεται πως κάνουν το ίδιο!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!