λουλούδια χρωματιστό μπαλκόνι

5 Όμορφα λουλούδια για ένα χρωματιστό μπαλκόνι!

Η βεράντα αποτελεί το καταφύγιο μας το καλοκαίρι, γι’ αυτό και θέλουμε να τη διαμορφώνουμε όμορφα. Και ένα απαραίτητο στοιχείο για ένα μπαλκόνι που θα σου φτιάχνει τη διάθεση και θα είναι χρωματιστό είναι τα λουλούδια! Μάλιστα, υπάρχουν τόσες ταιριαστές επιλογές για να διακοσμήσεις τη βεράντα σου που πρέπει να τις δεις!

Πράγματι, τα λουλούδια και τα φυτά με τα χρώματα τους μπορούν να μεταμορφώσουν μια βεράντα και να την κάνουν να δείχνει πανέμορφη. Ανακάλυψε λοιπόν 5 όμορφα λουλούδια για ένα χρωματιστό μπαλκόνι!

5 Λουλούδια για ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

 

1. Πανσές

πανσέδες διάφορα χρώματα

Οι πανσέδες είναι από τα αγαπημένα λουλούδια για το μπαλκόνι γιατί ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα τους. Χαρακτηριστικό του άνθους τους είναι τα σκούρα στίγματα στο κέντρο. Ο πανσές είναι ένα λουλούδι που έχει ανάγκη από συχνό πότισμα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλό θα ήταν ακόμα να το φυτέψεις σε σημείο χωρίς έντονο άμεσο φως. Δε θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό λουλούδι αλλά αξίζει να δοκιμάσεις να το φυτέψεις είτε σε γλάστρες είτε σε παρτέρια καθώς θα χρωματίσει και θα δώσει ένταση στη βεράντα σου.

Δες επίσης: 9 Μοναδικές λύσεις για να προσθέσεις λουλούδια στο μπαλκόνι σου!

2. Μαργαρίτες

πολύχρωμες μαργαρίτες λουλούδια χρωματιστό μπαλκόνι

Οι μαργαρίτες είναι ιδανικές για το καλοκαιρινό σου μπαλκόνι και μπορείς να τις βρεις σε διάφορα χρώματα. Εκτός λοιπόν από τη γνωστή λευκή μαργαρίτα μπορείς να φυτέψεις χρωματιστές μαργαρίτες που θα ανανεώσουν το μπαλκόνι σου το φετινό καλοκαίρι. Τοποθέτησε τες σε ένα φωτεινό σημείο, πότιζε τες συχνά και οι μαργαρίτες σου θα δείχνουν εντυπωσιακές.

Δες επίσης: 10 Λουλούδια που μυρίζουν ωραία!

3. Βουκαμβίλια

βουκαμβίλια γλάστρα

Η αγαπημένη βουκαμβίλια είναι ένα από τα φυτά που προτιμούνται στη χώρα μας. Τα όμορφα ροζ, κόκκινα ή μωβ άνθη της μπορούν να γεμίσουν γρήγορα το μπαλκόνι σου και να το κάνουν να μοιάζει με όαση. Είναι ένα αναρριχώμενο φυτό με γρήγορη ανάπτυξη που μπορεί να καλύψει γρήγορα μεγάλες επιφάνειες. Προστάτευσε την από το κρύο και από τον αέρα και εξασφάλισε για αυτή ένα σημείο που θα την βλέπει ο ήλιος.

Δες επίσης: 5 Όμορφα αναρριχώμενα λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι σου!

4. Πετούνια

πολύχρωμες πετούνιες λουλούδια χρωματιστό μπαλκόνι

Οι πετούνιες είναι το τέλειο λουλούδι για να φυτέψεις σε μια ζαρντινιέρα και να μεταμορφώσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού σου! Θα τη βρεις σε διάφορα χρώματα τα οποία μπορείς να συνδυάσεις για να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους είναι ότι χρειάζονται μέτριο πότισμα και περιορισμένη φροντίδα.

Δες επίσης: 5 Λουλούδια που αντέχουν όλο τον χρόνο!

5. Τριαντάφυλλα

βεράντα τριανταφυλλιές

Η τριανταφυλλιά έχει ένα από τα πιο όμορφα άνθη γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή αν θέλεις να δώσεις χρώμα στη βεράντα. Σίγουρα θα έχεις δει διάφορα χρώματα τριαντάφυλλων και θα έχεις ξεχωρίσει κάποιο από αυτά με το οποίο θα ήθελες να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου. Επειδή πρόκειται για ένα φυτό επιρρεπές σε ασθένειες, καλό είναι να συμβουλευτείς ένα γεωπόνο προκειμένου να χρησιμοποιήσεις ένα βιολογικό εντομοκτόνο. Είτε λοιπόν σε μια μεγάλη γλάστρα στο πάτωμα είτε σε μια μικρότερη επάνω στο τραπέζι, η τριανταφυλλιά σου θα ομορφύνει το μπαλκόνι σου!