λάθη μπαλκόνι

  5 Λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς το μπαλκόνι σου!

  Η βεράντα είναι το σημείο μάζωξης του σπιτιού το καλοκαίρι! Γι’ αυτό για να φτιάξεις ένα χώρο που θα σου αρέσει και θα σε εμπνέει πρέπει να δώσεις βάση στη διακόσμηση του. Στην προσπάθεια όμως να διαμορφώσουμε όμορφα το μπαλκόνι, υπάρχουν μερικά λάθη στα οποία πολλοί από εμάς υποπέφτουμε.

  Πράγματι, μη χαλάς την εικόνα της βεράντας σου με αστοχίες που μπορείς πολύ εύκολα να αποφύγεις. Ανακάλυψε 5 λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς το μπαλκόνι σου!

  5 Αστοχίες στη διακόσμηση βεράντας που πρέπει να αποφύγεις!

   

  1. Δε λαμβάνεις υπόψιν το μέγεθός του

  μικρό μπαλκόνι τραπεζάκι λάθη μπαλκόνι

  Μπορεί όλοι να θέλαμε στη βεράντα μας ένα γωνιακό καναπέ που να χωράει όλη μας την παρέα ή μια κούνια για να χαλαρώνουμε αλλά τέτοιες επιλογές ταιριάζουν μόνο σε ευρύχωρα μπαλκόνια. Αν έχεις ένα κανονικό ή ένα μικρό μπαλκόνι τότε το να τοποθετείς έπιπλα σε λάθος διαστάσεις μπορεί να το κάνει να μοιάζει κλειστοφοβικό. Το μέτρο λοιπόν πρέπει να είναι φίλος σου όταν διακοσμείς το μπαλκόνι σου και οι διαστάσεις του να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιλογή επίπλων και διακοσμητικών.

  Δες επίσης: Ιδέες για ολοκληρωμένο εξωτερικό χώρο από τα ΙΚΕΑ!

  2. Δε διακοσμείς με φυτά

  βεράντα ραφιέρα φυτά

  Τα φυτά είναι ίσως το βασικότερο στοιχείο για ένα μπαλκόνι. Έτσι, ένα μπαλκόνι χωρίς έστω και λίγη δόση πράσινου σίγουρα κάτι χάνει. Αν ο λόγος που δε διακοσμείς με φυτά είναι επειδή δεν έχεις το χρόνο να τα φροντίζεις τότε υπάρχουν πρασινάδες που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και επιβιώνουν ακόμα και με σπάνιο πότισμα. Επιπλέον, μπορείς να φυτέψεις αναρριχώμενα φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα και θα κάνουν σε λίγο χρόνο τη βεράντα σου καταπράσινη!

  Δες επίσης: 7 Μοναδικές λύσεις για διακόσμηση μικρού μπαλκονιού!

  3. Παραμελείς τους τοίχους της βεράντας

  καφασωτό τοίχος μπαλκόνι

  Οι τοίχοι της βεράντας είναι ένα σημείο που συνήθως παραμελούμε, με αποτέλεσμα να δείχνουν κρύοι και απρόσωποι! Αν θέλεις λοιπόν ένα μπαλκόνι με προσωπικότητα πρέπει να διακοσμήσεις τους τοίχους του μπαλκονιού. Οι τρόποι για να το κάνεις είναι πολλοί! Για παράδειγμα, μπορείς να κρεμάσεις ράφια, παλέτες, γλαστράκια ή καφασωτά που θα κάνουν τους τοίχους σου εντυπωσιακούς.

  Δες επίσης: 6 Πρωτότυπα ράφια για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι!

  4. Δε δίνεις σημασία στο σωστό φωτισμό

  βεράντα λαμπάκια κεριά λάθη μπαλκόνι

  Μπορεί στο φως της ημέρα το μπαλκόνι σου να μοιάζει όμορφο αλλά τι γίνεται όταν νυχτώνει και σκοτεινιάζει; Θα πρέπει λοιπόν να δώσεις σημασία στο φωτισμό του μπαλκονιού το βράδυ αντί να το αφήσεις σκοτεινό ή με το δυνατό φωτισμό που έχεις στο μπαλκόνι. Ένα τρόπος είναι να τοποθετήσεις λαμπάκια στα κάγκελα και να συμπληρώσεις το φωτισμό με κεριά και φαναράκια. Έτσι, θα πετύχεις έναν ρομαντικό και χαλαρωτικό φωτισμό στο μπαλκόνι.

  Δες επίσης: 5 Τρόποι να τοποθετήσεις τις γλάστρες στο μπαλκόνι!

  5. Επιλέγεις αυστηρά έπιπλα

  βεράντα ρατάν έπιπλα

  Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος για χαλάρωση. Όταν λοιπόν εσύ επιλέγεις αυστηρά έπιπλα που παραπέμπουν περισσότερο σε εσωτερικό κι όχι σε εξωτερικό χώρο τότε η βεράντα δεν αποπνέει αυτή την αίσθηση χαλαρότητας. Για το λόγο αυτό, διάλεξε έπιπλα από ανάλαφρα υλικά, όπως είναι το ρατάν, ώστε η βεράντα σου να θυμίζει ένα beach bar!