ονειρεμένο κήπο

5 Ιδέες διακόσμησης για έναν ονειρεμένο κήπο!

Ένα σπίτι με αυλή είναι κάτι που όλοι μας ονειρευόμαστε, ειδικά αυτή την εποχή. Εξάλλου, η αυλή είναι η όαση και το καταφύγιο μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί όμορφοι τρόποι να φτιάξεις έναν ονειρεμένο κήπο για να περνάς σε αυτόν ατελείωτες ώρες χαλάρωσης!

Αν σου αρέσει να περνάς χρόνο στην αυλή τότε μπορείς να την διαμορφώσεις έτσι ώστε να μετατραπεί στον δικό σου παράδεισο το καλοκαίρι. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν 5 ιδέες διακόσμησης για έναν ονειρεμένο κήπο!

5 Ιδέες για να φτιάξεις έναν πανέμορφο κήπο!

1. Φύτεψε λουλούδια για χρώμα

λουλούδια αυλή

Φυσικά τα δέντρα είναι απαραίτητα στον κήπο αλλά το ίδιο ισχύει και για τα λουλούδια. Έτσι λοιπόν, ένας όμορφος κήπος σίγουρα θα πρέπει να περιέχει αρκετά λουλούδια. Εξάλλου, τα λουλούδια δίνουν χρώμα αλλά και υπέροχη μυρωδιά στην αυλή σου! Φρόντισε λοιπόν να φυτέψεις αρκετά λουλούδια διαφόρων χρωμάτων για έναν εντυπωσιακό κήπο.

Δες επίσης: 5 Εντυπωσιακές ιδέες για πέργκολα στην αυλή

2. Διάλεξε αναρριχώμενα φυτά

αναρριχώμενο φυτό

Τα αναρριχώμενα φυτά είναι μια τέλεια επιλογή για τον κήπο σου για πολλούς λόγους! Αρχικά, έχουν γρήγορη ανάπτυξη και μπορούν να κάνουν καταπράσινη την αυλή σε σύντομο χρόνο σε σχέση με άλλα φυτά. Ακόμα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις σκιά στον κήπο σου αν τους δώσεις το κατάλληλο υπόβαθρο, επάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν.

Δες επίσης: 5 Φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο!

3. Δώσε σημασία στο φωτισμό για έναν ονειρεμένο κήπο

λαμπάκια κήπος ονειρεμένο κήπο

Ο φωτισμός στον κήπο μπορεί να αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό θα τον ομορφύνεις πολύ αν προσθέσεις διάφορες πηγές φωτισμού, όπως είναι τα λαμπάκια και φαναράκια. Εκτός από το ότι είναι πρακτικά, τέτοια φώτα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό μέρος.

Δες επίσης: Μοναδικές ιδέες για διακόσμηση φράχτη!

4. Διακόσμησε με παρτέρια

υπερυψωμένα παρτέρια

Αν θέλεις να κάνεις τα φυτά και τα δέντρα σου να ξεχωρίζουν τότε τα παρτέρια είναι η τέλεια λύση! Μάλιστα, μπορείς να διαλέξεις υπερυψωμένα παρτέρια, τα οποία θα κάνουν τον κήπο σου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Άσε που τα ψηλά αυτά παρτέρια είναι πιο εύκολα να τα περιποιηθείς μιας που δε χρειάζεται να είσαι διαρκώς σκυμμένος.

Δες επίσης: 5 Όμορφες ιδέες για το φωτισμό της αυλής σου!

5. Ένταξε υγρό στοιχείο στη διακόσμηση του κήπου

λίμνη κήπος ονειρεμένο κήπο

Κάτι που αναμφίβολα θα αναβαθμίσει τον κήπο σου είναι το υγρό στοιχείο! Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εντάξεις στην αυλή. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις μια λιμνούλα ή ένα σιντριβάνι για να κάνεις τον κήπο να δείχνει πιο δροσερός. Ειδικά το καλοκαίρι αυτό είναι κάτι που θα απολαύσεις πολύ!