διακόσμηση φράχτη

Μοναδικές ιδέες για διακόσμηση φράχτη!

Τώρα το καλοκαίρι όσοι διαθέτουν κήπους και αυλές, μπορούν να απολαμβάνουν τη χαλάρωση και ηρεμία στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους. Φυσικά, αν σκοπεύεις να περνάς ώρες εκεί, σίγουρα θα θέλεις έναν περιποιημένο και αισθητικά ευχάριστα χώρο. Ένα από τα σημεία που ίσως δεν είχες σκεφτεί να διακοσμήσεις ποτέ, αλλά θα έκανε μεγάλη διαφορά, αν το τολμούσες, είναι ο φράχτης του κήπου. Με πολύ εύκολες και απλές προσθήκες, μπορείς να ανανεώσεις τη διακόσμηση φράχτη.

Πώς να διακοσμήσεις τον φράχτη του κήπου!

 

Διακόσμηση φράχτη με λουλούδια

Διακόσμηση φράχτη με λουλούδια

Φυσικά ο πιο απλός και ταιριαστός τρόπος για τη διακόσμηση ενός φράχτη είναι η χρήση λουλουδιών. Μπορείς να φυτέψεις πολύχρωμα λουλούδια κοντά στον φράχτη σου, ώστε να τον καλύψουν με μοναδικό τρόπο. Μία καλή επιλογή θα ήταν και τα αναρριχώμενα φυτά, τα οποία είναι ιδανικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πολύχρωμα γλαστράκια για τον φράχτη

Πολύχρωμα γλαστράκια για τον φράχτη

Μία ακόμα ιδέα που θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στον φράχτη και -κατ’ επέκταση- στον κήπο σου είναι μια σειρά από πολύχρωμα γλαστράκια. Επίλεξε μικρού μεγέθους γλάστρες σε διάφορα χρώματα, φύτεψε τα αγαπημένα σου λουλούδια και μυρωδικά και στερέωσέ τες πάνω στον φράχτη με τον τρόπο που θέλεις.

Κρεμαστά μπουκάλια για τον φράχτη

Κρεμαστά μπουκάλια για τον φράχτη

Αν ψάχνεις μία πρωτότυπη πρόταση για τη διακόσμηση του φράχτη σου, πιστεύω αυτή θα σε ενθουσιάσει. Μάζεψε όλα τα παλιά σου μπουκάλια και χρησιμοποίησέ τα ως βάζα. Βάλε μέσα αγαπημένα σου λουλούδια και, αφού είναι έτοιμα, κρέμασέ τα στον φράχτη σε διαφορετικά ύψη. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Δες επίσης: Πρωτότυπες γλάστρες για διακόσμηση κήπου

Διακόσμηση φράχτη με λαμπάκια

Διακόσμηση φράχτη με λαμπάκια

Οι συγκεντρώσεις στον κήπο με φίλους και οικογένεια τις καλοκαιρινές νύχτες απαιτούν και λίγο φως. Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο σκηνικό, μπορείς να επιλέξεις μερικά λαμπάκια στο μέγεθος που εσύ επιθυμείς και να “ντύσεις” τον φράχτη σου. Μπορείς να τον γεμίσεις ολόκληρο με μικρά λαμπάκια ή να επιλέξεις μεσαίου μεγέθους λάμπες και να τις αφήσεις να κρέμονται από πάνω.

Ξύλινα κουτιά και κάδρα για φυτά

Ξύλινα κουτιά και κάδρα για φυτά

Μία επίσης ωραία ιδέα για να διακοσμήσεις τον φράχτη σου με λουλούδια και φυτά είναι να τα τοποθετήσεις μέσα σε ξύλινα κουτιά και κάδρα, τα οποία αργότερα θα στερεώσεις πάνω του. Πολύ όμορφη επιλογή για τα καδράκια θα ήταν μερικά παχύφυτα, τα οποία θα δείχνουν τέλεια.

Δες επίσης: Καλοκαιρινά φυτά για τον κήπο ανθεκτικά στη ζέστη

Διακόσμηση φράχτη με πετράδια

Διακόσμηση φράχτη με πετράδια

Αν έχεις και εσύ ενοχλητικές και αντιαισθητικές τρύπες στον φράχτη σου, έφτασε η ώρα να τις αξιοποιήσεις δημιουργικά. Μπορείς στις τρύπες αυτές να κολλήσεις πετράδια σε διάφορα χρώματα. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό, ειδικά αν σκεφτείς και την αντανάκλαση του ηλίου μέσα από αυτά.

Κλουβιά για τον φράχτη

Κλουβιά για τον φράχτη

Ακόμα ένας τρόπος για να διακοσμήσεις τον φράχτη στην αυλή σου είναι με τη χρήση μικρών κλουβιών. Μπορείς να τα βάψεις σε διάφορα χρώματα, να τα κολλήσεις πάνω και να τοποθετήσεις μερικά άχυρα από πάνω.

Δες επίσης: 5 Μοντέρνες ιδέες για τη διακόσμηση του κήπου σου

Γυάλινα βαζάκια με κεριά για τον φράχτη

Γυάλινα βαζάκια με κεριά για τον φράχτη

Αν θέλεις μία ατμοσφαιρική προσθήκη στον κήπο σου, μερικά γυάλινα βαζάκια με κεριά μέσα είναι ό,τι πρέπει. Στη βάση μπορείς να βάλεις και βοτσαλάκια, τα οποία θα συγκρατούν το κερί. Αφού τα ετοιμάσεις, δέσε τα με ένα σχοινί ή αλυσίδα και κρέμασέ τα από την κορυφή του φράχτη.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να μεταμορφώσεις τον φράχτη στην αυλή σου και να ανανεώσεις την εικόνα ολόκληρου του εξωτερικού χώρου.