Σκόρδο

7 Φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα έντομα που προκαλούν τρόμο και πλήθος αποκρουστικών συναισθημάτων. Ωστόσο, δυστυχώς πολλές φορές μπορεί να εμφανιστούν στα σπίτια μας και να δυσκολέψουν τη ζωή μας. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ ανθεκτικές και τα επιβλαβή χημικά που συχνά χρησιμοποιούμε για να τις απομακρύνουμε, μπορεί να μην είναι αρκετά. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Αν ψάχνεις φυσικές λύσεις για να διασφαλίσεις μια ζωή μακριά από το ενοχλητικό έντομο, θα χαρείς να μάθεις ότι υπάρχουν φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες. Ο κήπος σου θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου στην απομάκρυνση των κατσαρίδων.

Φυτά για να διώξεις τις κατσαρίδες

Χρυσάνθεμο

Χρυσάνθεμο

Αν θέλεις ένα πανέμορφο φυτό σε έντονο χρώμα για τον κήπο σου και, παράλληλα, ικανό να απωθήσει τις κατσαρίδες, αυτό δεν είναι άλλο από το χρυσάνθεμο. Μπορεί εμείς να απολαμβάνουμε το υπέροχο άρωμά του, αλλά η πυρεθρίνη που παράγουν δεν είναι καθόλου δελεαστική για τις κατσαρίδες και πολλά άλλα έντομα. Πρόκειται για μία φυσική ουσία που χρησιμοποιείται κατά κόρον και στα εντομοκτόνα.

Δενδρολίβανο – φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες

Δενδρολίβανο - φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες

Το δενδρολίβανο είναι ένα από τα αγαπημένα αρωματικά φυτά όλων μας. Είναι, μάλιστα, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αρωματικό στη μαγειρική. Πέρα από αυτές τις ιδιότητες, ωστόσο, το δενδρολίβανο είναι και ιδιαίτερα τοξικό για τις κατσαρίδες και, κατά συνέπεια, η καλύτερη επιλογή ως απωθητικό φυτό ενάντιά τους. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, η παρουσία του στο σπίτι σου έχει πολλαπλά οφέλη.

Δες επίσης: 5 Φυτά που χρειάζονται λίγο πότισμα

Μέντα για να διώξεις τις κατσαρίδες

Μέντα για να διώξεις τις κατσαρίδες

Η μέντα είναι ακόμα ένα φυτό που, ενώ εμείς λατρεύουμε να μυρίζουμε, οι κατσαρίδες λατρεύουν να αποφεύγουν. Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιούμε σε φαγητά και ποτά και χαρίζει υπέροχη μυρωδιά. Επίσης, είναι ένα αρκετά εύκολο φυτό όσον αφορά τις απαιτήσεις του. Συνεπώς, είναι μια καλή ιδέα για τον κήπο σου.

Λεβάντα

Λεβάντα

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία αγαπημένη μυρωδιά, την οποία βρίσκουμε σε αρώματα, καθαριστικά, καλλυντικά κ.α., αυτή δε θα ήταν άλλη από της λεβάντας. Το αιθέριο έλαιο που παράγουν τα άνθη της είναι, μάλιστα, ιδανικό για χαλάρωση και καταπολέμηση της αϋπνίας. Και πέρα από όλα αυτά τα οφέλη, η λεβάντα είναι και ένα εντομοαπωθητικό φυτό, με πρώτο και καλύτερο τις κατσαρίδες.

Δες επίσης: 5 Φυτά που επιβιώνουν και στο σκοτάδι!

Δάφνη

Δάφνη

Η δάφνη είναι επίσης ένα αρωματικό φυτό με πολλαπλές χρήσεις. Εκτός από ομορφιά στον κήπο μας, προσφέρει και έξτρα νοστιμιά στα φαγητά μας. Καθώς περιέχει και την ουσία ευκαλυπτόλη μεταξύ άλλων, η οποία είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό, είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη για την απομάκρυνση των κατσαρίδων.

Τροπαίολο – φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες

Τροπαίολο - φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες

Το τροπαίολο ή καπουτσίνος είναι ένα αναρριχώμενο φυτό με πανέμορφα άνθη σε έντονο χρώμα. Η πικάντικη μυρωδιά του είναι χαρακτηριστικό προς αποφυγή για τις κατσαρίδες, καθώς και τα σκαθάρια, αλλά και πλήθος άλλων παρασίτων που απειλούν τα φυτά σου.

Σκόρδο

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα ποώδες φυτό, το οποίο είναι γνωστό για τα τεράστια οφέλη του στην υγεία μας. Είναι, επίσης, ένα στοιχείο που δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας και γι’ αυτό το χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική. Φυσικά, το βασικό χαρακτηριστικό του σκόρδου είναι η έντονη μυρωδιά του. Ιδανικό για να αποφύγεις κατσαρίδες, αλλά και ανθρώπους, αν χρειαστεί…

Δες επίσης: 5 Φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο!

Αυτά είναι μερικά φυτά που μπορείς να φυτέψεις στον κήπο σου ή σε γλάστρες στα μπαλκόνια και στην κουζίνα σου, ώστε να αποφύγεις την εμφάνιση των κατσαρίδων. Είναι, μάλιστα, επιλογές που προσφέρουν πολλά ακόμα οφέλη και θα φανούν πολύ χρήσιμες στο σπίτι σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!