Λόγοι να μην πλένεις τα πιάτα στο χέρι

5 Λόγοι να μην πλένεις τα πιάτα στο χέρι

Όλοι ξέρουμε ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι μια καθημερινή αγγαρεία και αποτελεί συχνή αιτία τσακωμού εντός της οικογένειας, καθώς κανένας δε θέλει να το αναλάβει. Ειδικά μετά το φαγητό, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ασχοληθείς με την καθαριότητα των πιάτων. Θα χαρείς, λοιπόν, να μάθεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην πλένεις τα πιάτα στο χέρι. Η πιο ενδεδειγμένη λύση για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα είναι να επενδύσεις σε ένα καλό πλυντήριο πιάτων.

Πλεονεκτήματα των πλυντηρίων πιάτων!

 

Εξοικονόμηση νερού

Εξοικονόμηση νερού

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά το πλύσιμο είναι φυσικά η κατανάλωση νερού. Οξύνοντας την οικολογική σου συνείδηση, αναλογίσου πόσο νερό σπαταλάς πλένοντας τα πιάτα στο χέρι. Αντίθετα, στο πλυντήριο θα πλύνεις όλα τα πιάτα μαζί, οπότε θα χρησιμοποιήσεις λιγότερο νερό. Επιπλέον, τα σύγχρονα πλυντήρια διαθέτουν πολλά προγράμματα και προσαρμόζουν την κατανάλωση νερού ανάλογα με τις ανάγκες των σκευών κάθε φορά.

Αν θέλεις ένα πλυντήριο πιάτων με τεχνολογία ActiveWater και αυτόματα προγράμματα, που θα περιορίσουν τη σπατάλη νερού, μπορείς να το βρεις με τρομερή έκπτωση εδώ!

Εξοικονόμηση χρόνου – λόγοι να μην πλένεις τα πιάτα στο χέρι

Εξοικονόμηση χρόνου στο πλύσιμο πιάτων

Βασικό πρόβλημα της καθημερινότητάς μας είναι οι πολλές υποχρεώσεις, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη χρόνου. Τον λίγο πολύτιμο χρόνο που έχουμε είναι κρίμα να τον διαθέτουμε στο πλύσιμο των πιάτων. Γι’ αυτό, λοιπόν, επίλεξε ένα πλυντήριο πιάτων που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου χαρίσει πολύτιμο χρόνο.

Διάλεξε ένα πλυντήριο πιάτων με πρόγραμμα καθυστέρησης έναρξης, ώστε να μπορείς να προσαρμόζεις εσύ πότε θέλεις να ξεκινήσει. Θα βρεις την ιδανική επιλογή στην πιο συμφέρουσα έκπτωση εδώ!

Δες επίσης: 5 Tips για εύκολο και γρήγορο πλύσιμο πιάτων!

Καλύτερο καθάρισμα και αποστείρωση

Εξοικονόμηση χρόνου

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα πιο ανθεκτικά μικρόβια και οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να απομακρυνθούν με το κρύο ή ελαφρώς ζεστό νερό που συνηθίζουμε εμείς να πλένουμε τα πιάτα μας. Είναι απαραίτητη η χρήση υψηλών θερμοκρασιών ή και κάποιας λειτουργίας αποστείρωσης, ώστε να είμαστε σίγουροι για την τήρηση της υγιεινής. Αυτές τις λειτουργίες μπορείς να τις βρεις μόνο σε ένα πλυντήριο πιάτων φυσικά.

Αν θέλεις ένα πλυντήριο πιάτων με λειτουργία αποστείρωσης για τα σκεύη και το εσωτερικό του θαλάμου και επιπλέον αντιβακτηριδιακό φίλτρο, το οποίο να μην καταναλώνει παράλληλα πολλή ενέργεια, βρες το εδώ!

Ρύθμιση προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες των σκευών

Ρύθμιση προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες των σκευών

Όλα μας τα σκεύη δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες σε πλύσιμο. Άλλα είναι πιο ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση, άλλα είναι πιο βρώμικα και θέλουν περισσότερη προσοχή, νερό και ίσως υψηλότερες θερμοκρασίες. Επειδή όλα αυτά είναι δύσκολο να τα ρυθμίσεις με το χέρι, η επιλογή ενός πλυντηρίου πιάτων με διαφορετικά προγράμματα είναι μονόδρομος.

Για πλυντήριο πιάτων με 6 μοναδικά προγράμματα για όλες σου τις ανάγκες, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας του δικού σου αγαπημένου προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που εσύ θέλεις και όλα αυτά σε μοναδική τιμή, δες εδώ!

Ιδανικό και για μικρούς χώρους

μικρό πλυντήριο πιάτων

 

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι τα πλυντήρια πιάτων πιάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα, οπότε δεν είναι πολύ πρακτικά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για πιο μικρά πλυντήρια, τα οποία μπορείς να έχεις στον πάγκο σου. Σαφώς η χωρητικότητά τους είναι πιο περιορισμένη, αλλά αρκετή για μια μέση οικογένεια.

Για ένα μικρό, αλλά πρακτικό και πολύ αποτελεσματικό πλυντήριο πιάτων, μπορείς να δεις εδώ!

Δες επίσης: Τι δεν πρέπει να κάνεις στο πλυντήριο πιάτων!

Πλέον έχεις μερικούς πολύ καλούς λόγους να αποφεύγεις το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Για καλύτερα αποτελέσματα με ελάχιστη προσπάθεια και σε ελάχιστο χρόνο, επένδυσε σε ένα καλό πλυντήριο πιάτων. Διάλεξε αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!