μπιγκόνια φυτά για σκοτάδι

5 Φυτά που επιβιώνουν και στο σκοτάδι!

Αρχικά, να επισημάνουμε πως όλα τα φυτά χρειάζονται έστω και ελάχιστο φως, ώστε να φωτοσυνθέτουν. Όμως, υπάρχουν μερικά που δεν χρειάζονται τόσο ήλιο, όπως κάποια άλλα. Έτσι, εάν έχεις κάποια σημεία του σπιτιού σου, που δε τα βλέπει πολύ ο ήλιος, τότε μπορείς να τοποθετήσεις κάποια φυτά, που θα το αντέξουν. Δες, παρακάτω ποια φυτά επιβιώνουν και το σκοτάδι, που θα σου λύσουν τα χέρια!

Ποια είναι τα φυτά που επιβιώνουν και στο σκοτάδι;

 

1. Μπιγκόνια

μπιγκόνια φυτά για σκοτάδι

Η μπιγκόνια είναι ένα πραγματικά πανέμορφο φυτό, που πολλοί επιλέγουν για διακόσμηση σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό που δεν ήξερες είναι το συγκεκριμένο φυτό, μπορεί να αντέξει σε σκιερά μέρη, καθώς η άμεση επαφή με τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα της. Για αυτό, προτίμησε να το τοποθετήσεις σε ένα σχετικά σκοτεινό μέρος, αλλά με καλό αερισμό.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα Οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Μέντα

μένα σκοτάδι

Η μέντα, εκτός από πολύ αρωματικό φυτό, όπως θα ξέρεις ήδη, δε χρειάζεται και ιδιαίτερη περιποίηση. Καλύτερα, να την τοποθετήσεις κάπου στην κουζίνα σου, ώστε να μην είναι κάτω από τον ήλιο, αλλά να το χρησιμοποιείς και στη μαγειρική σου. Πρόσεξε, όμως, η μέντα δεν αντέχει στο έντονο κρύο.

Δες επίσης: 5 Φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο!

3. Σπαθίφυλλο

σπαθίφυλλο

Αυτό το πραγματικά πανέμορφο φυτό είναι ό,τι πρέπει για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Επίσης, το σπαθίφυλλο έχει την ικανότητα να επιβιώνει και σε σκοτεινά σημεία. Να θυμάσαι όμως, ότι σε σκοτεινά σημεία, απλά δε θα βγάζει λουλούδια. Μπορεί, όμως, να αντέξει και σε φωτεινά σημεία, αλλά που δεν έχουν άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου.

Δες επίσης: Φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την ακτινοβολία

4. Σανσεβιέρα

σανσεβιέρια

Το πανέμορφο αυτό φυτό είναι ιδανικό για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Παρόλο, που αναπτύσσεται καλύτερα στα φωτεινά σημεία, μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται και σε σκιερά σημεία. Όπως και σε άλλα φυτά, ο απευθείας ήλιος μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φυλλώματα.

Δες επίσης: 5 Τάσεις στα φυτά εσωτερικού χώρου το 2022

5. Ζάμια

ζάμια φυτά που επιβιώνουν και στο σκοτάδι

Δες επίσης: Φυτά και δέντρα που δεν καίγονται εύκολα για τον κήπο!

Η ζάμια είναι ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο φυτό που εντυπωσιάζει με τα γυαλιστερά του φύλλα. Είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς αντέχει στο φως, αλλά και στο σκοτάδι. Απλά, τοποθέτησε το σε ένα σημείο με μεσαίο φωτισμό στο σπίτι και θα σου ανανεώσει σίγουρα το σπίτι σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!