Διακόσμηση για μικρό σπίτι

Διακόσμηση για μικρό σπίτι

Η σωστή διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση. Ο χώρος είναι περιοριστικός και πρέπει να φροντίσουμε να τον αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ωστόσο, από την άλλη, με τους μικρούς χώρους μπορείς πιο εύκολα να πετύχεις μια cozy ατμόσφαιρα. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να διακοσμήσεις το μικρό σου σπίτι έξυπνα και να αξιοποιήσεις κάθε γωνιά του. Ρίξε μια ματιά σε προτάσεις για διακόσμηση για μικρό σπίτι.

Ιδέες για διακόσμηση σε μικρό σπίτι

Αντικατάστησε τον καναπέ με πολυθρόνες

πολυθρόνες σε μικρό σαλόνι

Αν ο χώρος του σαλονιού δε σου επιτρέπει ογκώδη έπιπλα, θα πρέπει να βρεις εναλλακτικές. Για παράδειγμα, αντί για έναν μεγάλο καναπέ και μια πολυθρόνα, μπορείς να επιλέξεις δύο πολυθρόνες ή κάποιον πιο μικρό καναπέ. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να “μπουκώσεις” υπερβολικά το σαλόνι σου και, κατ’ επέκταση, να το κάνεις να δείχνει μικρότερο.

Έξυπνος φωτισμός σε διακόσμηση για μικρό σπίτι

Έξυπνος φωτισμός σε διακόσμηση για μικρό σπίτι

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντική υπόθεση σε ένα σπίτι, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι και περιορισμένης έκτασης. Σίγουρα το φως πρέπει να είναι άπλετο σε έναν μικρό χώρο, ώστε να το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει ο χώρος για πολλά επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά, τότε θα πρέπει να στραφείς σε άλλες επιλογές. Επιτοίχιος φωτισμός, πολυέλαιοι και κρυμμένος LED φωτισμός είναι οι εναλλακτικές που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Εντοίχισε αποθηκευτικούς χώρους

εντοιχισμένα ράφια για μικρό σπίτι

Είναι σαφές ότι σε ένα μικρό σπίτι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι περιορισμένοι. Ο καλύτερος τρόπος για να τους αυξήσεις, αλλά να τους χρησιμοποιήσεις και προς όφελός σου αισθητικά είναι τα εντοιχισμένα ράφια. Είναι μία λύση που σου επιτρέπει αποθήκευση, διακόσμηση, καθώς και εξοικονόμηση χώρου.

Δες επίσης: Ιδέες για άνετο και λειτουργικό μικρό σπίτι

Μεγάλα χαλιά στη διακόσμηση για μικρό σπίτι

Μεγάλα χαλιά στη διακόσμηση για μικρό σπίτι

Τα χαλιά είναι βασικός ρυθμιστικός παράγοντας της εμφάνισης του σπιτιού. Αν έχεις έναν μικρό χώρο, τα μεγάλα χαλιά είναι η καταλληλότερη λύση. Τα μικρά χαλιά θα διαμερισματοποιήσουν το πάτωμα και, συνεπώς, θα κάνουν τον χώρο σου να δείχνει ακόμα πιο μικρός. Επίσης, μη διστάσεις να διαλέξεις και τολμηρά patterns για τα χαλιά σου, αρκεί να κάνεις σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Καθρέφτες και ανακλαστικές επιφάνειες

Καθρέφτες και ανακλαστικές επιφάνειες

Καθρέφτες και ανακλαστικές επιφάνειες

Είναι γνωστό ότι οι καθρέφτες είναι βασικό στοιχείο διακόσμησης των μικρών σπιτιών, καθώς δίνουν βάθος στον χώρο. Ωστόσο, εκτός από καθρέφτες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γενικά ανακλαστικές επιφάνειες. Για παράδειγμα, το mirror effect μπορείς να το ενσωματώσεις σε πατώματα, αλλά και σε τοίχους. Ιδιαίτερα στο ταβάνι ένα glossy χρώμα θα βοηθήσει το δωμάτιο να δείχνει ψηλότερο και να κερδίσεις έτσι σε ύψος.

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς ένα μικρό σπίτι!

Κρεμαστές πολυθρόνες

Κρεμαστές πολυθρόνες

Ένα έξυπνο αντικείμενο διακόσμησης για ένα μικρό σπίτι είναι μια κρεμαστή πολυθρόνα. Πρόκειται για μια μοντέρνα προσθήκη, η οποία είναι ιδανική λύση αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο.

Άσε χώρο ελεύθερο

ελεύθερος χώρος σε μικρό σαλόνι

Ένα άλλο καλό τέχνασμα για να διακοσμήσεις έξυπνα ένα μικρό σπίτι είναι να αφήνεις λίγο ελεύθερο χώρο μεταξύ των επίπλων και του τοίχου. Αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μη θεωρείς, λοιπόν, ότι είναι καλή τεχνική να βάζεις τα έπιπλά σου να ακουμπούν τους τοίχους.

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Μία άλλη έξυπνη επιλογή για τη διακόσμηση, αλλά και τη λειτουργικότητα των μικρών σπιτιών είναι η επιλογή πολυλειτουργικών επίπλων. Εφόσον ο χώρος είναι περιορισμένος, επίλεξε έπιπλα με πολλές χρήσεις. Κάποια παραδείγματα για τέτοια έπιπλα είναι τα πτυσσόμενα τραπέζια και οι καρέκλες, καναπέδες-κρεβάτια κ.λπ..

Δες επίσης: Πώς να μεγαλώσεις τους χώρους σε μικρό σπίτι!

Αυτές ήταν μερικές προτάσεις διακόσμησης για εσένα που μπορεί να έχεις μικρό σπίτι, αλλά φυσικά δε θέλεις να υστερεί σε ομορφιά και λειτουργικότητα.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!