Ύφασμα καναπέ

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Ο καναπές είναι από τα βασικότερα έπιπλα σε ένα σπίτι. Είναι πρωταγωνιστικό στοιχείο στο σαλόνι λόγω του μεγέθους, αλλά και της χρησιμότητάς του. Συνήθως, πριν προβούμε στην αγορά ενός καναπέ, κάνουμε μία μεγάλη και λεπτομερή έρευνα αγοράς. Επειδή είναι ένα έπιπλο από το οποίο αποζητάμε άνεση, ενώ θέλουμε να διαρκέσει και αρκετά χρόνια, είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην επιλογή του. Υπάρχουν συγκεκριμένα tips, τα οποία πρέπει να γνωρίζεις και να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ.

Tips που πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις καναπέ

Μέγεθος καναπέ και σαλονιού

Μέγεθος καναπέ και σαλονιού

Φυσικά το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις πριν αγοράσεις έναν καναπέ είναι το μέγεθός του. Πρέπει να φροντίσεις να χωράει στο μέρος για το οποίο το προορίζεις. Οπότε, πριν σε παρασύρει η πληθώρα σχεδίων, χρωμάτων κ.λπ., υπολόγισε τις διαστάσεις του χώρου σου. Επίσης, όσον αφορά το μέγεθος, καλό θα ήταν να συνυπολογίσεις και έναν άλλον παράγοντα. Όπως δε θέλεις να αγοράσεις έναν καναπέ μεγαλύτερο από τον χώρο που διαθέτεις, σίγουρα και ένας πολύ μικρότερος δε θα έδειχνε ωραίος. Ένας μικρός καναπές σε ένα τεράστιο σαλόνι, για παράδειγμα, θα μοιάζει απογοητευτικός.

Το σχήμα – τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Το σχήμα - τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Το σχήμα του καναπέ είναι ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο πρέπει να δώσεις προσοχή. Οι γραμμές, οι γωνίες, οι καμπύλες του καναπέ θα πρέπει να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση. Ανάλογα με το στυλ που έχεις επιλέξει για τον υπόλοιπο χώρο, θα πρέπει να διαλέξεις και τον κατάλληλο καναπέ που θα συμφωνεί με αυτό.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που χαλάν τον καναπέ σου

Το χρώμα – τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Το χρώμα - τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Όπως και με το σχήμα του καναπέ, έτσι και το χρώμα του πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Δε θα ήθελες έναν παράταιρο καναπέ, ο οποίος δε συνδυάζεται με τίποτα με τα άλλα έπιπλα. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, φρόντισε το χρώμα του καναπέ να συμφωνεί με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα που δεσπόζει στον χώρο σου. Επίσης, ίσως χρειάζεται να προσαρμόσεις το χρώμα και σε πιο πρακτικές ανάγκες. Αν, για παράδειγμα, πρόκειται να κάνεις καθημερινή και έντονη χρήση του καναπέ ή έχεις κατοικίδια, δε θα ήταν καλή ιδέα να αγοράσεις έναν λευκό καναπέ. Κάτι τέτοιο προφανώς θα λερώσει και θα φθείρει τον καναπέ σου πιο γρήγορα.

Ύφασμα καναπέ

Ακόμα ένας παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσεις προτού αγοράσεις καναπέ είναι το ύφασμά του. Και αυτό εξαρτάται πάλι από τις ανάγκες, τα δεδομένα και τη χρήση του. Αν, για παράδειγμα, θέλεις ή θα πρέπει να πλένεις συχνά τον καναπέ σου, προτίμησε κάποιο εύκολο ύφασμα, όπως βαμβάκι ή δέρμα. Διότι υπάρχουν και πιο ευαίσθητα υφάσματα, τα οποία θα πρέπει να πηγαίνεις στο καθαριστήριο.

Δες επίσης: 5 Tips για να διαλέξεις τον τέλειο καναπέ για το σαλόνι!

Άνεση

Άνεση

Σαφώς ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια κατά την αγορά καναπέ είναι η άνεση. Είναι ένα έπιπλο το οποίο μας υποστηρίζει για αρκετές ώρες. Συνεπώς, θέλουμε κάτι που να είναι άνετο και αναπαυτικό. Γι’ αυτό είναι βασικό να δοκιμάσεις να κάτσεις στον καναπέ που σκοπεύεις να αγοράσεις. Και μάλιστα καλό θα ήταν να το κάνεις για αρκετά λεπτά, ώστε να γνωρίζεις σίγουρα αν σε βολεύει ή όχι.

Τιμή – τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Τιμή - τι να προσέξεις πριν αγοράσεις καναπέ

Ο καθοριστικός παράγοντας για την αγορά του καναπέ είναι φυσικά η τιμή του! Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το budget σου. Ωστόσο, σκέψου ότι, από τη μία, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις μια περιουσία για καναπέ, αλλά, από την άλλη, δε θα ήταν συνετό να ρίξεις και πολύ την ποιότητα. Για να βρεις την ιδανική επιλογή σε τιμή, αλλά και σε ποιότητα θα χρειαστεί μεγάλη έρευνα αγοράς. Μπορείς, επίσης, να περιμένεις και τις εκπτώσεις, οπότε ίσως να βρεις μια καλή ευκαιρία.

Δες επίσης: 5 Καναπέδες από τα ΙΚΕΑ και ιδέες διακόσμησης!

Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις μια αγορά καναπέ. Σκέψου έξυπνα και συνετά και δώσε χρόνο πριν καταλήξεις στην τελική απόφαση.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!